cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Masnoća u krvi

clock-img

30.09.2008, 15:58

clock-img

FIONA

pencil-img

9057

Cure, dobila sam dio nalaza i kažu da mi je dosta povišena masnoća u krvi...ostalo kao što je šećer je ok...drugi dio nalaza bu gotov sutra..
Da li je netko imao isti problem i da li je to opasno u trudnoći???user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Renata RR -- 30.9.2008 16:00:06 >

clock-img

30.09.2008, 21:04

clock-img

lelo

pencil-img

5066

jedi što manje masnoga,slatkoga, itd.A jedi što više povrća,ribe,bijelog mesa(kuhanog),I sve bu uredu.user posted image

Leon 19.04.2007

clock-img

01.10.2008, 08:18

clock-img

troubled

pencil-img

7104

o kolesterolu i trudnoći ne znam ništa....
ali pouzdano znam da nema nikakve veze s onim što jedeš....
moja mama je prototip žene kakve bi sve mi htjela izgledati u njenim godinama...od figure, držanja, stila (bože, na koga li sam user posted image user posted image user posted image )....svi joj, bez pretjerivanja, daju i po 15 godina manje....
cijeli život se hrani zdravo, mediteranski što znači puno ribe, puno povrća, bez masnoga, bez zaprški, najčešće lešo kuhano i s malo maslinovog ulja....
a kolesterol luduje....i nikako ga dovesti u red...
i nisam od neke pomoći, ha.... user posted image

clock-img

01.10.2008, 08:37

clock-img

ZVRK

pencil-img

20333

fiona,kao što ti je netko napisao u bircu da jabuke pomažu  user posted image   ,a još više ti pomaže PRAVI DOMAĆI OCAT naravno JABUČNI.ako si za javi pa ti budem nekako probala poslati.mi imamo pravi od čiste jabuke.trebalo bi ga piti kroz dan kao sok za razrijediti.u čašu malo octa a drugo voda..

ja ga sa vodom ne mogu piti ali mi je zato kada napravim zelenu salatu toliko ljuta-kisela da mi mm počne govoriti da sada zna kakva ču mu biti do kraja dana   user posted image user posted image

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi!
zvrkić došao 17.06.2005.
zvrkica došla 08.12.2010.

clock-img

01.10.2008, 09:38

clock-img

koka

pencil-img

10266

Smanjiti unos crvenog mesa, pržene hrane, smanjiti unos hrane s visokim sadržajem kolesterola (žumanjak jajeta, iznutrice, svinjetina i prerađevine, govedina), smanjiti unos zasićenih masti iz mlijeka i mliječnih prerađevina (koristiti obrano mlijeko – 0,9% mliječne masti, izbjegavati maslac, slatko i kiselo vrhnje, tučeno vrhnje, punomasne sireve).

• Povećati unos hrane bogate prehrambenim vlaknima (proizvodi od žitarica-posebice od punog zrna), povećati dnevni unos voća i povrća – barem 4 ili 5 obroka, češće koristiti tzv. bijelo meso (piletina, puretina) i ribu.

• Najbolje je pripremati kuhanu ribu i meso, pečenjem na roštilju ili u posuđu koje ne zahtjeva masnoću. Ne koristiti svinjsku mast, maslac i margarine, već isključivo za pripremu jela koristiti biljna ulja ali i njih u što manjoj količini (maslinovo, suncokretovo, sojino,).  Evo Fionice, to su bili dali mojoj teti,, jer isto ima problema sa kolesterolom.

clock-img

01.10.2008, 10:03

clock-img

cokolada

pencil-img

1280

U trudnoci je normalno da je povisena razina lipida u krvi pa tako i kolesterol. Ne moras se zabrinjavati ako inace imas normalan nalaz kolesterola, kada rodis, nakon nekog vremena ce se i kolesterol sniziti, sam od sebe.
Tako sam ti ja dosla svojoj doktorici po preporuci ginekologa da mi napravi krvnu sliku, kako nje nije bilo, zamjena je zaokruzila da mi naprave i kolesterol. Dodjem po nalaz a ono kolesterol povisen, a inace nikada nisam imala poviseni kolesterol. tada su mi objasnili da se ne moram zabrinjavati jer je normalno da u trudnoci su razine lipida povisene i da se u trudnoci niti ne rade nalazi na lipide (ali zamjena je bila mlada i nije znala).
Nakon trudnoce, nakon nekoliko mjeseci nalaz kolesterola mi je bio posve u redu. Zato ne brini i nemoras nista poduzimati po tome pitanju jer sve ce doci na svoje kada rodis.

clock-img

01.10.2008, 10:17

clock-img

FIONA

pencil-img

9057

curke hvala na savjetima...
idem do bolnice po druge nalaze krvi za srčeko pa bumo vidli kak mi pumpa!!!user posted image user posted image user posted image
javim se...