IZVORNA PORUKA: mali_macic
danas planiram napravit punjene tikvice i punjeni luk i uz to pire. cim mi se Ella probudi idem u kupovinu
moram se pohvalit s obzirom da sam jucer prvi put punila tikvice i luk suuuuuuper su mi ispali i mm me pohvalio, bas sam ponosna
cvrcak - uzela sam 2 velike tikvice, 500gr. mljeveno purece meso, 250gr. sampiona, 2 luka, sir i 500ml salse (koncentrat rajcica u tetra paku) iako bi mozda bilo bolje uzet 1000ml tako da ima vise toca.
prvo sam izdubila luk i izdubljeni luk sam nascjekala i stavila na ulje, kad je malo pozutilo sam dodalo meso i fino ga izdinstala dok nije nestalo svu tekucini i onda sam dodala gljive i izdubljeni dio od tikvica. i to sam dinstala dok nije nestala voda.
a tikvice sam (dok se meso dinstalo) izdubila (samo sam vadila onaj dio di su sjemenke) i poredala u tepsiju skupa sa ona 2 luka koja sam jos prije izdubila. stavila sam na tikvice i luk malo sira i onda sam ih punila mesom (bilo mi je taman) i na to sam opet stavila malo sira i onda prelila sa salsom. u zagrijanoj pecnici sam ih pekla cca.30min na 200 stupnjeva. tikvice su bili taman pinkicu al dente i luk je bio al dente ali mi to tako volimo.
nadam se da sam uspjela to objasnit kako spada ako ti nesto nije jasno pitaj i ako ih budes napravila javi kako su ispali
_____________________________
nasa "mrvica" Ella - 04.10.2009
E very day and night
L ooking at you makes me smile
L oving you is what I do
A ll my heart belongs to you...