IZVORNA PORUKA: luna82
Dobila sam popis sa jednog od prijašnjih tečaja. Pa kaže:
*RAĐAONICA
- spavačica -ponjela sam,ali su mi dali njihovu
- papuče/klompe
- 2 paketa uložaka (vir/veo) -1 dovoljan za radjaonu čim rodiš sele te u sobu tamo će ti trebat,a to češ mati u drugoj torbi
- mali ručnik
- vrečica za robu
- bočica obične vode (o,5 l)
- nešto slatko (al sad im je nova politika da nikakva hrana ne smi u rađaonu) -nisam nosila, rodila u 10:35 i odmah dobila ručak tamo tako da nije bilo potrebno
*RODILIŠTE
- ručnik za tuširanje i za lice
- papuče
- 2 piđame (na kopčanje, top umjesto grudnjaka- ovo sam sigurna da nije bilo na mom popisu, zaštitnici za bradavice-a ni ovo)
Prva dva dana sam nosila spavačice zbog pregleda poslije pidzame,nosila sam grudnjake,a ne topove i čarapice (meni su uvijek noge hladne),spavačice i pidzame nek ti budu na kopčanje radi lakšeg dojenja.
- 4 paketa uložaka
- 2 paketa jednokratnih gaćica (mrežaste)
- toaletni pribor ( kupka, šampon, gel, krema za lice) -Šampon nisam nosila jerne znam dali daju da pereš kosu ponjela sam spray za suho pranje kose
- papirnati ručnici (na ovom novijem popisu stoji i plastična čaša) ulošci za grudnjak
- grickalice ( voće, jogurt, voda, multivitaminski sok HIP- dm /jako suptilno reklamiranje/) -ponjela vic krekere i sok od borovnice ostalo ti moze donjeti muž kad bude dolazio,ako budeš htjela. ne trpaj previše u torbu jer se smjelo samo uzet ono što ti stane u ormarić kad sam ja radjala
ovdje bih ja nadodala da si spremiš izdajalicu meni je bila neophodna (uvućene bradavice) . I ovaj put to će biti prvo što ću si prirediti
*BEBA
- manji paket jednokratnih pelena
- vlažne maramice
(mislim da po pitanju bebe nisu dodavali ništa)
*IZLAZAK IZ RODILIŠTA
- jastuk ili košara za d bebu (autosjedalica)
- odjeća
*KUĆI
- krevetić
- stolić za prematanje (kadica u jenom) sa ormarićem za rublje
- posteljina (plahte gornja i donja + prekrivač)
- roba za bebu ( odjelca/košuljice ili bodiji X6, čarapice, kapice)- na novom popisu malo podrobnije napisano; ova stavka me, zapravo, najviše i zanima
- pelene (od flanela 20 kom., trokut pelene 5 kom, , za kednokratnu upotrebu)
- termometar (voda 37, soba 23 stupnjeva)
- kupka, ulje, krema za guzu, češalj, ručnici ili ogrtač za kupanje )
- sterilne gaze
- 60%/70% alkohol, flasteri, bočica fiziološke otopine, paracetamol (sirup) (na tečaju preporučili lupocet čepiće), čaj od kamilice
Ovaj novi popis je malo modificiran i opširniji,pa ako ko ima nek javi.fala