writing-img

inducirani porod da ili ne

clock-img

30.04.2009, 16:56

clock-img

ninolina

pencil-img

15879

Evo anne je otvorila temu za carski kojeg se ja užasavam i hvala bogu nisam ga trebala. Ne osuđujem žene koje idu na njega jer i on znaći dolazak jednog divnog bića, a i znam puno žena koje su mogle i koje jesu grozno prošle i sa carskim jer su doktori čekali. No dobro ovdje je tema inducirani kojega mnoge gledaju kao bauk i nešto ne prirodno.
Podjelit ću s vama svoje iskustvo. Prvi porod su inducirali i treći, sada me čeka četvrti porod koji će oni potaknuti. Prednosti koje ja prepisujem i gledam kao jedno ne mučenje žene je to da ako imaš djecu lakše se organiziraš s obzirom da znaš kad ideš, dok kojemu vjeruješ je uz tebe na porodu, ne mučiš se tamo (kao evo sada naša Martica , koja jadna čeka u bolovima a niko ju ne doživljava), A ono najvažnije , kad žena dođe sa trudovima u bolnicu, pa ti oni daju klistir a neznaš kaj te više boli i još tamo moraš sjedit na wc bar pola sata, brijanje a ti imaš trudove user posted image .
E toga ovdje nema dođem sve to srede (osim mojih živaca, nervoze i napetosti), legnem u boks bez bolova koje neke imaju i po nekoliko sati prije i onda u boksu nemaju snage za dalje, a još i dobe drip.......
Tako da ja sutra, samo neka sve bude u redu idem na dogovoreni porod po svoju curicu. Znam da idem bez bolova, šta me čeka ali i da je tamo netko ko će slušati moje zahtjeve, moj dok. Bez obzira koliko košta ja sam za inducirani porod

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

clock-img

30.04.2009, 17:04

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

7400

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

30.04.2009, 17:10

clock-img

ninolina

pencil-img

15879

Istina da sve ima prednosti i mane ali kad pogledaš taj inducirani porod znači samo bušenje vodenjaka. Kolikim je ženama nekoliko dana prije poroda djete umrlo jer se pupčana zamotala oko vrata, jer se plodna voda zamutila... Ima sve svoje, ja sam paničar pogotovo od kad sam na jaji i pročitala sva vaša iskustva i ovakvo nešto mi je jedan najprirodniji način rađanja. Moja je beba dovoljno velika, plodna voda dovoljno zrela... Ja spremna!
a Ovo za klistir pa bolje ga je dobiti nego ne u svakom slučaju a to kaj jedna kvočka nije dala sada jadno dijete ispašta. Gurnula bi joj glavu u wc školjku

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

clock-img

30.04.2009, 17:38

clock-img

zaba

pencil-img

5626

ti si naša super mama!! user posted image

lucija je svjetlo u mom životu
07.05.2005.

clock-img

30.04.2009, 18:08

clock-img

lee

pencil-img

4135

ninolina ja sam za iducirani porod. jer ova patnja prirodna nema nikakvog smisla.i ako me sutra ne zadrže dogovaram u ponedeljak porod i nezanima me više ništa.dodjem i neka mi rade što žele samo neka krene jer nemam snage prenjeti još koji dan. 

Alex 2.5.2009
pravi sam decko veliki :) stize mi brat 11.12. 2013

clock-img

30.04.2009, 18:17

clock-img

zaba

pencil-img

5626

kad ti je bio termin?

lucija je svjetlo u mom životu
07.05.2005.

clock-img

30.04.2009, 18:17

clock-img

curice

pencil-img

10443

Koliko si prenijela?

clock-img

30.04.2009, 19:21

clock-img

tikica_69

pencil-img

25386

Ako je inducirani porod, porod na drip, onda ne bih hvala nikad vise, jer sam radjala 18 sati na 3 boce dripa i mogla bi to usporediti sa kidanjem utrobe na zivo...molila sam da me ubiju na porodu user posted image

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......

clock-img

30.04.2009, 19:38

clock-img

ROZI

pencil-img

511

Lee,ja sam oba dva puta rodila induciranim porodom,nisam ni znala da je to to,šta sam ja znala šta mi rade,jesi otvorena šta?

Dragi moji anđeli!

clock-img

30.04.2009, 21:08

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: tikica_69

Ako je inducirani porod, porod na drip, onda ne bih hvala nikad vise,

potpisujem!! doduse , ja sam bila samo sat vremena, i totalno me iscrpilo, da je trajalo duze ne znam koliko bih izdrzala...sledeci put cu sigurno da trazim da me ne stavljaju ako ne bude potrebe pa makar se mucila sa  trudovima 10 sati!!

clock-img

30.04.2009, 21:09

clock-img

lee

pencil-img

4135

zaba, tikice, rozi termin je bio 17.4. pa ga premjestili na 24.4. po starom terminu ja sam prenjela 14dana a po novom manje naravno...

zato sam za drip jer nemam snage više trpiti te bolove koje sad imam a nema pomaka...strah me za bebu...zbog toga bi pristala na sve...
otvorena sam 2cm...i izašao mi je čep...kaže ginekolog za 4-5 dana to je onda kad sam bila u srijedu taman u ponedeljak... a to su mi rekli i prije..pa ništa...pa zato ne bi čekala duže jer me strah zbog bebe...a ja ču nekako to sve izdržati pa makar poludila....jer več sam ionako luda ....

Alex 2.5.2009
pravi sam decko veliki :) stize mi brat 11.12. 2013

clock-img

30.04.2009, 21:10

clock-img

koka

pencil-img

10266

IZVORNA PORUKA: lee

ninolina ja sam za iducirani porod. jer ova patnja prirodna nema nikakvog smisla.i ako me sutra ne zadrže dogovaram u ponedeljak porod i nezanima me više ništa.dodjem i neka mi rade što žele samo neka krene jer nemam snage prenjeti još koji dan. 

ma bravo draga...user posted image
... bitno da sve bude u redu. meni su oba puta dali drip i u biti sam im zahvalna jer moji trudovi su bili slabi pa čemu se mučit ..daj pa da se riješimo user posted image

Idi Ga Mama - klikni me :D
Mila Puže - klikni me :D

clock-img

30.04.2009, 21:19

clock-img

tikica_69

pencil-img

25386

lee - biti ce sve ok, uvijek bude sve ok koliko god mi strepile, a normalno je da se bojimo. Mi zene smo ti nenadhebive. Krvarimo 6 dana u mjesecu a ne iskrvarimo, dizemo se par minuta nakon poroda, imamo nadljudsku snagu za sve i nevjerojatan prag stpljenja, tolerancije i boli - to ni jedan muskarac ne moze. Samo zena. I zato budi sigurna da ce sve biti ok.

U iscekivanju.......

clock-img

30.04.2009, 21:20

clock-img

koka

pencil-img

10266

IZVORNA PORUKA: tikica_69

lee - biti ce sve ok, uvijek bude sve ok koliko god mi strepile, a normalno je da se bojimo. Mi zene smo ti nenadhebive. Krvarimo 6 dana u mjesecu a ne iskrvarimo, dizemo se par minuta nakon poroda, imamo nadljudsku snagu za sve i nevjerojatan prag stpljenja, tolerancije i boli - to ni jedan muskarac ne moze. Samo zena. I zato budi sigurna da ce sve biti ok.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Idi Ga Mama - klikni me :D
Mila Puže - klikni me :D

clock-img

30.04.2009, 21:26

clock-img

Zvonki

pencil-img

10869

Ja imam također iskustva sa prirodnim i prirodnim sa pomaganjem dripa. Ovako, prirodno je po meni nešto duže dok sa dripom ipak malo ubrza stvar i brže sve završi. Pošto sam sve trudnoće uredno prenijela po tjedan dana, inducirani porod mi je zvučao kao kap vode u pustinji, slamka spasa...Dajte ljudi, napravite bilo što samo da izađe više. Ali, sada kada razmišljam, a nisam šuknuta od hormona i svega- bolje da stvari idu prirodnim tokom. Doći će bebica prije ili poslije.

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!

clock-img

30.04.2009, 21:46

clock-img

mirna

pencil-img

8134

ja sam rodila s dripom i jako je boljelo, ali je relativno brzo završilo (5-6 sati). Čula sam da je navodno i moja gin tražila drip, kada je rađala 4. dijete...user posted image Drugo bi htjela roditi prirodno, tek toliko da vidim kako se osjete prirodni trudovi..user posted image

clock-img

30.04.2009, 22:38

clock-img

tikica_69

pencil-img

25386

Nakon dripa se ni ne osjete user posted image

U iscekivanju.......

clock-img

30.04.2009, 23:45

clock-img

dominik

pencil-img

7965

prvi porod je bio dogovoren - induciran jer sam prenjela 6 dana i dr je htio biti na porodu pa smo se doovorili...drugi porod (iako sam bila narucena za 20.1.) uspavala domia i dosla 19.1. u 22.30 sa nepravilnim trudovima 8 cm otvorena...nakon ciscenja 9 cm otvorena ali trudovi stali....eh sada nebudu me valjda ostavili tak otvorenu...busili vodenjak...dali drip....u 00.12 rodila...znaci nije bilo inducirano ali opet su sve radili kao inducirani...i takodjer kao i ninolini bilo mi je vazno zbog bebaca doma...

clock-img

01.05.2009, 12:07

clock-img

Ninaa

pencil-img

7487

ja sam bila otvorena 4 cm, sa slabim trudovima svakih 4 min. voda malo iscurila. Nisu me ni pitali dali drip rekla babica da bi se inače mučila satima. prokinuli do kraja vodenak...........poslije trudovi bolili strašno, povraćala sam, od lijeka protiv bolova bila ošamućena, ali na kraju sretna jel sam bila samo 3 sata u boksu i curka izašla. zahvalna sam im na tome jel da sam se mučila satima tko zna kak je moglo završiti. dakle i moj porod na neki način bio inducirani, makar je počeo prirodno.

Mamine srećice 14.03.2009. i 2012.

clock-img

01.05.2009, 14:48

clock-img

scarlet

pencil-img

470

Ja sam isto imala inducirani porod jer sam morala zbog gestacijskog dijabetesa, tjedan dana sam bila u bolnici jer su čekali da uđem u 38. tjedan, tako da nisam mogla birati. Mogu samo reći da sam se strašno napatila jer su mi dali dva puta gel, prvi u ponoć, drugi u 6 ujutro i na trećem pregledu u podne sam se otvorila 5 cm pa su me prebacili u rađaonu, probušili mi vodenjak u 2 a rodila sam tek u 9 i pol navečer ( znači trajalo je sve 21 i pol sati )sa epiduralnom i kao da je nisam ni dobila sve me bolilo pregledi su bili jako bolni kod davanja gela, skoro sam im na trećem pregledu pala sa stola kako sam se izvijala a doktor; opustite se! Ma nek se on opusti, ne zna kako to boli kad ti neko na silu "omekšava" grlić maternice. Sva sreća da se porod vremenom zaboravlja jer uživaš u svojoj bebi.

LUKA 31.03.2009. - moj život

druga srecica stize za Bozic!!!

clock-img

01.05.2009, 15:04

clock-img

mala pcelica

pencil-img

5866

uh skarlet mogu samo zamisliti kako ti je bilo i nadati se da me nece neka slicna situacija spopasti user posted image user posted image