cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

RE: CB:Za sve trudilice-čekalice.

  
clock-img

24.03.2009, 13:16

clock-img

zaba

pencil-img

5626

user posted image    papati voća puno puno

_____________________________

lucija je svjetlo u mom životu
07.05.2005.

clock-img

24.03.2009, 13:16

clock-img

mamika

pencil-img

1667

evo me rekao ginić neka odmah dođem
držite mi fige da je sve ok s bebicom....
ajme sve drhtim


_____________________________

ROBERT 13.07.2003
STELA 06.05.2006
KATJA 22.10.2009
http://www.youtube.com/watch?v=jJNVoqYxNmY
http://www.youtube.com/watch?v=PxXjMV64OFI&feature=related
http://www.facebook.com/video/video.php?v=1358914890312&ref=mf

clock-img

24.03.2009, 13:16

clock-img

ejmama

pencil-img

7290

Sretno i javi se!

_____________________________

H 07 E 09

clock-img

24.03.2009, 13:16

clock-img

ZVRK

pencil-img

20333


IZVORNA PORUKA: mlada mama

gdje si iskopala taj kolac mozda ima recept?


koliko si vješta u pravljenju kolača???

_____________________________

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi!
zvrkić došao 17.06.2005.
zvrkica došla 08.12.2010.

clock-img

24.03.2009, 13:17

clock-img

zaba

pencil-img

5626

user posted image  jedan veliki od mene

_____________________________

lucija je svjetlo u mom životu
07.05.2005.

clock-img

24.03.2009, 13:17

clock-img

m600

pencil-img

6732


Biskvit:
200 g integralnog “butter” keksa (petit beurre)
150 g čokolade za kuhanje (što veći postotak kakaa, to bolje)
80 g zdrobljenih lješnjaka ili mandula(badema)
Čokoladu otopiti na laganoj vatri, zdrobiti kekse (ne samljeti!), pa zajedno sa lješnjacima umiješati u čokoladu.
Uliti u kalup i ostaviti najmanje sat vremena da se stvrdne.
Prva krema od jagode:
500 g jagoda
500 g (nemasnog) jogurta
180 g šećera (ili malo više, po volji)
1 vrećica vanilin šećera
naribana korica 1 bio- limuna
200 g tučenog slatkog vrhnja
10 listova (crvene) želatine
1 vrećica šlag-fiksa
Jagode izmiksati, pasirati, dodati šećer, umiješati jogurt i koricu limuna.
Želatinu namočiti u hladnoj vodi, iscijediti i otopiti na laganoj vatri.
U želatinu umiješati par žlica smjese, zatim sve vratiti natrag, dobro miješajući.
Smjesu ostaviti u hladnjaku oko 15 minuta dok ne počne sa želiranjem.
Istući slatko vrhnje uz dodatak šlag-fixa i vanilin šećera.
Lagano i temeljito umiješati u smjesu od jagoda.
Ostaviti da se hladi sat-dva.
Krema od manga:
3 manga (cc 500 ml u tekućem stanju)
500 g jogurta
120 g šećera
80 g marmelade od marelice
1 žličica naribane korice bio-naranče
10 listova želatine
200 g tučenog vrhnja
1 šlag-fix
Ovdje sam dodala marmeladu od marelice zbog boje, jer je mango, dodavanjem jogurta svoju izgubio. Možete slobodno staviti i 20-40 g više (marmelade) ali pripazite na količinu šećera (smanjiti!)
Mango oguliti i miksati (u miksanom stanju trebalo bi ga biti oko 500 ml).
Marmeladu lagano zagrijati, propasirati, dodati mangu a zatim i ostatak sastojaka……postupak kao i kod 1. kreme od jagoda.
Ostaviti da se hladi sat-dva.
Važno!
Vrlo je važno da nema duge pauze u izradi ove dvije kreme, zbog vremena hladjenja.


Druga krema od jagode (gelée)
500 g jagoda
80 ml grenadine sirup (sirup od nara, ali može i bilo koji drugi crveni sirup)
100 g šećera
1 vanilin šećer
1 bio limun (naribana korica)
6 listova (crvene) želatine
1 žlica creme-fraiche
Jagode miksati i pasirati, dodati sirup, šećer, koricu od limuna.
Želatinu namočiti par minuta u hladnoj vodi, otopiti na laganoj vatri.
Najprije u želatinu umiješati par žlica smjese tako da se temperatura izjednači. a tek onda želatinu umiješati u kremu, lagano i uz miješanje.
Hladiti oko pola sata.
Završnica:
Oko biskvita staviti prsten za torte.
Prvu kremu od jagoda staviti u najveći tuljak koji imate (moj je totalno zakazao user posted image ), pa napraviti krug na vanjskoj strani biskvita.
Preskočiti 1-2cm, pa napraviti slijedeći krug i tako dok se ne stigne do sredine.
Sad kremu od manga nanijeti na isti način, tj u praznine izmedju krugova od jagodne kreme.
Drugi sloj isto tako, ali se započinje sa kremom od manga, tako da je krema od jagode ispod.
Kreme se nanose dok ih ima user posted image
Na kraju se prelije druga krema od jagode, a površina se lijepo zagladi. Nije zgorega ni prsten malo protresti kako bi se izbjegli eventualni “baloni”.
Na površinu torte nanijeti u tankim mlazovima creme fraiche i njime onda po volji “crtati” čačkalicom user posted image
Tortu najbolje ostaviti da se hladi preko noći ( u hladnjaku, naravno).


Kako rekoh, izgledom pomalo razočarava, ali ne sumnjajte u okus!



_____________________________

26.09.2009- velika sekica
21.10.2011-mali čupavac

clock-img

24.03.2009, 13:17

clock-img

ZVRK

pencil-img

20333

sretno

_____________________________

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi!
zvrkić došao 17.06.2005.
zvrkica došla 08.12.2010.

clock-img

24.03.2009, 13:17

clock-img

mlada mama

pencil-img

3670

IZVORNA PORUKA: mamika

ejjjjj poludit ću ---broj zauzet....user posted image



samo polako user posted image

clock-img

24.03.2009, 13:18

clock-img

mariola

pencil-img

19495

Jagodice, jagodice. Ja sam neki dan kupila u mercatoru, bile su super ukusne. Nimalo umjetne. A ovaj kolač izgleda stvarno supr. Jesi našla recept?

clock-img

24.03.2009, 13:18

clock-img

mlada mama

pencil-img

3670

IZVORNA PORUKA: ZVRK


IZVORNA PORUKA: mlada mama

gdje si iskopala taj kolac mozda ima recept?


koliko si vješta u pravljenju kolača???



dosta zasto??

clock-img

24.03.2009, 13:18

clock-img

ejmama

pencil-img

7290

Prekopiraj to u recepte da ima tamo.

_____________________________

H 07 E 09

clock-img

24.03.2009, 13:19

clock-img

Zvonki

pencil-img

10869

user posted image
Ja vas ostavljam da uživate. Idem malo prileći. Nešto me užasno boli u sredini leđa. Pokušat ću odmoriti dok beba spava.

_____________________________

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!

clock-img

24.03.2009, 13:20

clock-img

Marta j

pencil-img

7508

Bog cure

Mamika sretno

Kod nas u bircu uvijek nesto za jelo il pice...user posted image


_____________________________

Uzivam uz svoja tri musketira....

M&M-10.6.2006

Mate-11.05.2009

Antonio-29.6.2011

clock-img

24.03.2009, 13:20

clock-img

m600

pencil-img

6732

torta se zove mramor,mango i jagode...čini se prekomplicirana za napravitiuser posted image  mislim da ću ostati na gledanju user posted image

_____________________________

26.09.2009- velika sekica
21.10.2011-mali čupavac

clock-img

24.03.2009, 13:20

clock-img

Zvonki

pencil-img

10869

Držim fige!

_____________________________

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!

clock-img

24.03.2009, 13:22

clock-img

ZVRK

pencil-img

20333


IZVORNA PORUKA: mlada mama

IZVORNA PORUKA: ZVRK


IZVORNA PORUKA: mlada mama

gdje si iskopala taj kolac mozda ima recept?


koliko si vješta u pravljenju kolača???



dosta zasto??


tako, da li voliš eksperimentirati ili radiš samo one ziher?
ja obožavam kuhati i peči kolače



_____________________________

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi!
zvrkić došao 17.06.2005.
zvrkica došla 08.12.2010.

clock-img

24.03.2009, 13:22

clock-img

mlada mama

pencil-img

3670

IZVORNA PORUKA: m600

torta se zove mramor,mango i jagode...čini se prekomplicirana za napravitiuser posted image  mislim da ću ostati na gledanju user posted image



user posted image user posted image meni se vise cini da je to nek ljtna osvjezavajuca torta

clock-img

24.03.2009, 13:23

clock-img

ejmama

pencil-img

7290



_____________________________

H 07 E 09

clock-img

24.03.2009, 13:23

clock-img

mlada mama

pencil-img

3670

ma volim ja eksperimentirati samo rjetko imam vremena pa kada moram napraviti pravim nesto brzo jednostavo i provjerenouser posted image napravi ovu tortu i zovi me na degustacijuuser posted image

clock-img

24.03.2009, 13:24

clock-img

m600

pencil-img

6732

ma meni je i malo skupa za praviti a i pipkava...tko ju bude radio nek se javi...ja se pozivam sama dolazim probatuser posted image user posted image

_____________________________

26.09.2009- velika sekica
21.10.2011-mali čupavac

clock-img

24.03.2009, 13:25

clock-img

mariola

pencil-img

19495

IZVORNA PORUKA: m600

torta se zove mramor,mango i jagode...čini se prekomplicirana za napravitiuser posted image  mislim da ću ostati na gledanju user posted image



da, mislim da ću i ja ostati na gledanju, zaspala sam dok sam pročitala sveuser posted image

clock-img

24.03.2009, 13:27

clock-img

mariola

pencil-img

19495

IZVORNA PORUKA: m600

ma meni je i malo skupa za praviti a i pipkava...tko ju bude radio nek se javi...ja se pozivam sama dolazim probatuser posted image user posted image



to sam i ja odmah pomislila. za 200kn naručim tortu kakovu želim, brzo i jednostavnouser posted image

clock-img

24.03.2009, 13:28

clock-img

Marta j

pencil-img

7508

Ima ko neku jednostavniju za raditi-ova je malo kompliciranauser posted image

_____________________________

Uzivam uz svoja tri musketira....

M&M-10.6.2006

Mate-11.05.2009

Antonio-29.6.2011

clock-img

24.03.2009, 13:28

clock-img

mlada mama

pencil-img

3670

user posted image user posted image  bit ce nas vise koje ce samo gledati cini mi se ja sam si iskopirala recept pa mooozda i napravim jednom

clock-img

24.03.2009, 13:28

clock-img

ZVRK

pencil-img

20333

u kako ste sramežljive.čak ste se i same pozvale.
ja je neću raditi ali ako hoće netko moj provjereni recept neka proba napravti 




ROĐENDANSKA TORTA VOĆNI FIL-






BISKVIT- od 8 jaja,8 žl.šećara,8 žl.brašna i 2 pecilna praška.VOĆNI  FIL(krema)-2xvoćni jogurt od željenog voća,500ml sl.vrhnja za šlag u tetrapaku(malo odvojiti za ukrašavanje,instant želatina i željeno voće.       prvo izmiksaš sl.vrhnje do pola pa dodaš jogurte i instant želatinu pa izmiksaš do kraja.šećer dodati po želji.u gotovu smijesu dodati narezano željeno voće na mnje komada i pomiješati sa kuhačom i smjesa je spremna za filanje biskvita.biskvit namočiti sa 2dcl vode u koju smo dodali 6-7 žl.šećera i sve to zakuhali na ''vatri''.






ako hoćete da tijesto bude samo gore i dole onda smanjiti broj jaja za biskvit na 4.inače sa 8 meni bude na 3 kata biskvit.


_____________________________

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi!
zvrkić došao 17.06.2005.
zvrkica došla 08.12.2010.

Zadnji članci

article-img