Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.
Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi! zvrkić došao 17.06.2005. zvrkica došla 08.12.2010.
24.03.2009, 13:17
zaba
5626
jedan veliki od mene
_____________________________
lucija je svjetlo u mom životu 07.05.2005.
24.03.2009, 13:17
m600
6732
Biskvit: 200 g integralnog “butter” keksa (petit beurre) 150 g čokolade za kuhanje (što veći postotak kakaa, to bolje) 80 g zdrobljenih lješnjaka ili mandula(badema) Čokoladu otopiti na laganoj vatri, zdrobiti kekse (ne samljeti!), pa zajedno sa lješnjacima umiješati u čokoladu. Uliti u kalup i ostaviti najmanje sat vremena da se stvrdne. Prva krema od jagode: 500 g jagoda 500 g (nemasnog) jogurta 180 g šećera (ili malo više, po volji) 1 vrećica vanilin šećera naribana korica 1 bio- limuna 200 g tučenog slatkog vrhnja 10 listova (crvene) želatine 1 vrećica šlag-fiksa Jagode izmiksati, pasirati, dodati šećer, umiješati jogurt i koricu limuna. Želatinu namočiti u hladnoj vodi, iscijediti i otopiti na laganoj vatri. U želatinu umiješati par žlica smjese, zatim sve vratiti natrag, dobro miješajući. Smjesu ostaviti u hladnjaku oko 15 minuta dok ne počne sa želiranjem. Istući slatko vrhnje uz dodatak šlag-fixa i vanilin šećera. Lagano i temeljito umiješati u smjesu od jagoda. Ostaviti da se hladi sat-dva. Krema od manga: 3 manga (cc 500 ml u tekućem stanju) 500 g jogurta 120 g šećera 80 g marmelade od marelice 1 žličica naribane korice bio-naranče 10 listova želatine 200 g tučenog vrhnja 1 šlag-fix Ovdje sam dodala marmeladu od marelice zbog boje, jer je mango, dodavanjem jogurta svoju izgubio. Možete slobodno staviti i 20-40 g više (marmelade) ali pripazite na količinu šećera (smanjiti!) Mango oguliti i miksati (u miksanom stanju trebalo bi ga biti oko 500 ml). Marmeladu lagano zagrijati, propasirati, dodati mangu a zatim i ostatak sastojaka……postupak kao i kod 1. kreme od jagoda. Ostaviti da se hladi sat-dva. Važno! Vrlo je važno da nema duge pauze u izradi ove dvije kreme, zbog vremena hladjenja.
Druga krema od jagode (gelée) 500 g jagoda 80 ml grenadine sirup (sirup od nara, ali može i bilo koji drugi crveni sirup) 100 g šećera 1 vanilin šećer 1 bio limun (naribana korica) 6 listova (crvene) želatine 1 žlica creme-fraiche Jagode miksati i pasirati, dodati sirup, šećer, koricu od limuna. Želatinu namočiti par minuta u hladnoj vodi, otopiti na laganoj vatri. Najprije u želatinu umiješati par žlica smjese tako da se temperatura izjednači. a tek onda želatinu umiješati u kremu, lagano i uz miješanje. Hladiti oko pola sata. Završnica: Oko biskvita staviti prsten za torte. Prvu kremu od jagoda staviti u najveći tuljak koji imate (moj je totalno zakazao ), pa napraviti krug na vanjskoj strani biskvita. Preskočiti 1-2cm, pa napraviti slijedeći krug i tako dok se ne stigne do sredine. Sad kremu od manga nanijeti na isti način, tj u praznine izmedju krugova od jagodne kreme. Drugi sloj isto tako, ali se započinje sa kremom od manga, tako da je krema od jagode ispod. Kreme se nanose dok ih ima Na kraju se prelije druga krema od jagode, a površina se lijepo zagladi. Nije zgorega ni prsten malo protresti kako bi se izbjegli eventualni “baloni”. Na površinu torte nanijeti u tankim mlazovima creme fraiche i njime onda po volji “crtati” čačkalicom Tortu najbolje ostaviti da se hladi preko noći ( u hladnjaku, naravno).
Kako rekoh, izgledom pomalo razočarava, ali ne sumnjajte u okus!
_____________________________
26.09.2009- velika sekica 21.10.2011-mali čupavac
24.03.2009, 13:17
ZVRK
20333
sretno
_____________________________
Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi! zvrkić došao 17.06.2005. zvrkica došla 08.12.2010.
24.03.2009, 13:17
mlada mama
3670
IZVORNA PORUKA: mamika
ejjjjj poludit ću ---broj zauzet....
samo polako
24.03.2009, 13:18
mariola
19495
Jagodice, jagodice. Ja sam neki dan kupila u mercatoru, bile su super ukusne. Nimalo umjetne. A ovaj kolač izgleda stvarno supr. Jesi našla recept?
24.03.2009, 13:18
mlada mama
3670
IZVORNA PORUKA: ZVRK
IZVORNA PORUKA: mlada mama
gdje si iskopala taj kolac mozda ima recept?
koliko si vješta u pravljenju kolača???
dosta zasto??
24.03.2009, 13:18
ejmama
7290
Prekopiraj to u recepte da ima tamo.
_____________________________
H 07 E 09
24.03.2009, 13:19
Zvonki
10869
Ja vas ostavljam da uživate. Idem malo prileći. Nešto me užasno boli u sredini leđa. Pokušat ću odmoriti dok beba spava.
_____________________________
.-..-. `·.·´ ?/ /? / \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!
24.03.2009, 13:20
Marta j
7508
Bog cure
Mamika sretno
Kod nas u bircu uvijek nesto za jelo il pice...
_____________________________
Uzivam uz svoja tri musketira....
M&M-10.6.2006
Mate-11.05.2009
Antonio-29.6.2011
24.03.2009, 13:20
m600
6732
torta se zove mramor,mango i jagode...čini se prekomplicirana za napraviti mislim da ću ostati na gledanju
_____________________________
26.09.2009- velika sekica 21.10.2011-mali čupavac
24.03.2009, 13:20
Zvonki
10869
Držim fige!
_____________________________
.-..-. `·.·´ ?/ /? / \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!
24.03.2009, 13:22
ZVRK
20333
IZVORNA PORUKA: mlada mama
IZVORNA PORUKA: ZVRK
IZVORNA PORUKA: mlada mama
gdje si iskopala taj kolac mozda ima recept?
koliko si vješta u pravljenju kolača???
dosta zasto??
tako, da li voliš eksperimentirati ili radiš samo one ziher? ja obožavam kuhati i peči kolače
_____________________________
Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi! zvrkić došao 17.06.2005. zvrkica došla 08.12.2010.
24.03.2009, 13:22
mlada mama
3670
IZVORNA PORUKA: m600
torta se zove mramor,mango i jagode...čini se prekomplicirana za napraviti mislim da ću ostati na gledanju
meni se vise cini da je to nek ljtna osvjezavajuca torta
24.03.2009, 13:23
ejmama
7290
_____________________________
H 07 E 09
24.03.2009, 13:23
mlada mama
3670
ma volim ja eksperimentirati samo rjetko imam vremena pa kada moram napraviti pravim nesto brzo jednostavo i provjereno napravi ovu tortu i zovi me na degustaciju
24.03.2009, 13:24
m600
6732
ma meni je i malo skupa za praviti a i pipkava...tko ju bude radio nek se javi...ja se pozivam sama dolazim probat
_____________________________
26.09.2009- velika sekica 21.10.2011-mali čupavac
24.03.2009, 13:25
mariola
19495
IZVORNA PORUKA: m600
torta se zove mramor,mango i jagode...čini se prekomplicirana za napraviti mislim da ću ostati na gledanju
da, mislim da ću i ja ostati na gledanju, zaspala sam dok sam pročitala sve
24.03.2009, 13:27
mariola
19495
IZVORNA PORUKA: m600
ma meni je i malo skupa za praviti a i pipkava...tko ju bude radio nek se javi...ja se pozivam sama dolazim probat
to sam i ja odmah pomislila. za 200kn naručim tortu kakovu želim, brzo i jednostavno
24.03.2009, 13:28
Marta j
7508
Ima ko neku jednostavniju za raditi-ova je malo komplicirana
_____________________________
Uzivam uz svoja tri musketira....
M&M-10.6.2006
Mate-11.05.2009
Antonio-29.6.2011
24.03.2009, 13:28
mlada mama
3670
bit ce nas vise koje ce samo gledati cini mi se ja sam si iskopirala recept pa mooozda i napravim jednom
24.03.2009, 13:28
ZVRK
20333
u kako ste sramežljive.čak ste se i same pozvale. ja je neću raditi ali ako hoće netko moj provjereni recept neka proba napravti
ROĐENDANSKA TORTA VOĆNI FIL-
BISKVIT- od 8 jaja,8 žl.šećara,8 žl.brašna i 2 pecilna praška.VOĆNI FIL(krema)-2xvoćni jogurt od željenog voća,500ml sl.vrhnja za šlag u tetrapaku(malo odvojiti za ukrašavanje,instant želatina i željeno voće. prvo izmiksaš sl.vrhnje do pola pa dodaš jogurte i instant želatinu pa izmiksaš do kraja.šećer dodati po želji.u gotovu smijesu dodati narezano željeno voće na mnje komada i pomiješati sa kuhačom i smjesa je spremna za filanje biskvita.biskvit namočiti sa 2dcl vode u koju smo dodali 6-7 žl.šećera i sve to zakuhali na ''vatri''.
ako hoćete da tijesto bude samo gore i dole onda smanjiti broj jaja za biskvit na 4.inače sa 8 meni bude na 3 kata biskvit.
_____________________________
Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi! zvrkić došao 17.06.2005. zvrkica došla 08.12.2010.