writing-img

povraćanje

clock-img

17.02.2009, 08:49

clock-img

anđelika

pencil-img

51

dobro jutro ljudi

kod mene opet neki problemi. al ovaj put stvarno ne znam šta ću. dakle, moja beba ima 3 mjeseca. već deset dana povraća nakon jela. prvo sam mislila da samo bljuca, al onda je to postalo često i iscrpljujuće za nju. inače mi je bila dosta prehlađena otkako se rodila, al doktor je govorio da je to samo nosić, ništa strašno. a meni ko je god uzeo djete u ruke pita: zašto ona ovako hropti. sad ja povraćanje povezujem s tim, jer kad povrati, onda je to sluzavo, kao sekret. naravno da sam je vodila pedijatru, al kod njega opet neka nagađanja, ništa konkretno. čak mi je rekao da joj stavim mjericu rižolina u mlijeko, jer joj možda smeta rjetko. naravno da sam probala i to, al ništa. od toga joj je samo stolica još tvrđa. najrađe bi je odvela negdi privatno na pregled, al ne znam postoje li privatne ordinacije.

mamino zlato malo

clock-img

17.02.2009, 08:53

clock-img

BUMBIKA

pencil-img

12072

A možda joj mlijeko smetauser posted image
Ja mislim da ju najbolje što prije odvedeš kod doktora,ali za privatnika ti neznam reći,ali vjerovatno ima...Ili ju odvedi kod njenog pedijatra i reci da to sad predugo traje

DINO 04.09. 2007

clock-img

17.02.2009, 08:54

clock-img

dominik

pencil-img

7965

i moja beba od mj. dana ima smrkav nosic i kad zbljucne ima onako sluzavo...ne brinem se dok jede i ne place previse, iako ima grceve pa ni ne znam sto znaci kada ne place...moj domi je bljuvao nakon svakog podoja, to je bilo za zabrinut se , ali pedica je rekla dok god dobiva na kilazi tj napreduje nema brige, hlapljivo jede, ne podrigne dobro i mozda mu je presten iznad zeluca slabiji pa ne zadrzi kako treba hranu unutra. ali posto je to tebi pocelo sa 3 mj. ja bi potrazila dr.misljenje

clock-img

17.02.2009, 08:56

clock-img

ZVRK

pencil-img

20333

moj mali je uvijek tako povraćao (ali on nije bio boležljiv)i dan danas zna povratiti a ima 3g i 8mj.
tako da bi ti rekla da se ne brineš ako dobiva normalno na težini,a radi tvoje mirnoće uvijek možeš napraviti drugo mišljenje.probaj mu promijeniti mlijeko ako je na formuli.

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi!
zvrkić došao 17.06.2005.
zvrkica došla 08.12.2010.

clock-img

17.02.2009, 08:59

clock-img

anđelika

pencil-img

51

koristim joj uvijek isto mlijeko (novalac). i prvi mjesec mi je napredovala kilo, sad drugi 600g, a kad sam je prije par dana vodila u dva tjedna dobila je 360g. al tad je povraćanje tek počelo. morat ću je odvest sutra da vidim kakvo je sad stanje.

mamino zlato malo

clock-img

17.02.2009, 09:02

clock-img

BUMBIKA

pencil-img

12072

Dino je jeo hipp i stalno je bljuckao poslije jela i to dosta,pa sam mu probala aptamil i opet isto i kako je počeo piti kravlje mlijeko nije bio ni jedno bljucnio.Jeo je on i hipp ali mu vjerovatno nešta nije odgovaralo

DINO 04.09. 2007

clock-img

17.02.2009, 09:03

clock-img

ZVRK

pencil-img

20333

pitaj u apoteci šta se nudi od mlijeka za djecu koji imaju take probleme(povračanje).moj je dobivao normalno tako da se ja nisam beš previše vodila za time što povraća.

Život ponekad traži od nas više no što mislimo da možemo podnijeti.IPAK,vrijedi se potruditi!
zvrkić došao 17.06.2005.

clock-img

17.02.2009, 09:07

clock-img

anđelika

pencil-img

51

nisam joj do sada htjela mjenjat mlijeko, al sad ima tri mjeseca i mislim da je vrijeme da ga promjenim. a mislim da je kravlje skroz dobar izbor

mamino zlato malo

clock-img

17.02.2009, 09:17

clock-img

Anoniman

Anđelika, nemoj joj još davati kravlje mlijeko. Prerano je s 3 mjeseca. Ako je ovo nekakva intolerancija, kravlje mlijeko će samo još pogoršati stvar. Preteško je za tako malo dijete. Ako joj ne paše Novalac, ima i drugih zamjenskih varijanti. Milupa, Hipp, Bebimil... ne znam više.
Ovo sa sekretom može biti i alergija na nešto. Trebala bi to istražiti i liječiti. U tom slučaju treba više posvetiti pozornost alergenima. Kontroliraj težinu.
Svakako posjeti pedijatra, ako nisi s njim zadovoljna, mijenjaj ga, radi se o tvom djetetu. Pa čak i da 1 pregled platiš pa da si sigurna. Meni se čini da će vas poslati na Srebrnjak ili ako ima kod vas kakva bolnica specijalizirana za probleme  s dišnim putevima u djece. Pogotovo ako hropti. Naprave se pretrage, pa ćete bolje znati.

clock-img

17.02.2009, 09:18

clock-img

ZVRK

pencil-img

20333

provijeri prije nego bilo što promijeniš.

probaj joj dati nešto uz mlijeko.koliko jt bebać točno star? ja sam svome sa 3 mjeseca počela davati sokić od mrkve pomiješan sa čajemuser posted image

zvrkić došao 17.06.2005.

clock-img

17.02.2009, 09:22

clock-img

anđelika

pencil-img

51

sigurno da ću nešto poduzeti po pitanju pedijatra.  privatno ili nešto al hoću. beba ima dva mjseca i 3 tjedna.

mamino zlato malo

clock-img

17.02.2009, 09:29

clock-img

dominik

pencil-img

7965

ako povrati odmah nakon jela nije pitanje u tome da mlijeko ne odgovara, jer da bi zeludac odbacio nesto sto ne valja treba malo vremena proci zar ne?

clock-img

17.02.2009, 09:39

clock-img

Vjeverica ST

pencil-img

1218

nisam pametna, imam bebu od mjesec i nešto, ali pošto si iz Splita, otiđi na temu "trudnice Split", možda će ti netko dati broj od specijalista!!

clock-img

17.02.2009, 10:21

clock-img

ninolina

pencil-img

15879

Ja bi na tvome mjestu otišla direkt u bolnicu i napravila kompletne pretrage, moraju te primiti a pedijatra bi nakautirala kad bi me toliko vozikao. Potraži drugo mišljenje

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

clock-img

17.02.2009, 10:57

clock-img

Ruža

pencil-img

14064

IZVORNA PORUKA: ninolina

Ja bi na tvome mjestu otišla direkt u bolnicu i napravila kompletne pretrage, moraju te primiti a pedijatra bi nakautirala kad bi me toliko vozikao. Potraži drugo mišljenje

Potpisujem!user posted image

Samo luda mama...

clock-img

17.02.2009, 12:52

clock-img

cokolada

pencil-img

1280

Imas za kupiti adaptirano mlijeko aptamil  za problem povracanja, a vjerujem da ima i od drugih proizvodaca, pitaj u ljekarni. Povraca zato sto je puna sekreta, moj mis ima skoro 3 god i cim je prehladen obavezno povraca svaki dan, zbog mljieka, zapravo dok su sekreticni ne bi ni smjeli piti mlijeko, ali posto je tvoja bebica mala i to joj je osnovna hrana, pokusaj sa mlijekom koje je za to prilagodeno, pa makar da joj ublazis. ili, ne znam od koje dobi vade dijeci sekret (cok-cok)?

clock-img

17.02.2009, 13:04

clock-img

lillian

pencil-img

18

Moje starije dijete je imalo iste probleme,odvedi ju ponovo pedijatru to je moj savjet,vrlo je moguće da je to povezano sa grlom,jer dok hropi u njoj 99% da je prehlađena.

09.11.2005
08.10.2008

clock-img

17.02.2009, 13:43

clock-img

dikac

pencil-img

1452

moj malecki je star 2 i pol mjeseca i zna hroptati samo što mu ja čim čujem to hroptanje očistim nosić tako da mu stavim aqua maris i pumpicom na dah lagano izvućem balice, ne znam dali mu čistiš nosić i na koji način? nikad im se ne smije čistit nosić na suho.

nedavno mi je bila frendica u posjeti koja je rekla da je njezina curka povraćala zbog problema sa jednjakom i da su to riješili sa aptamil comfortom i od tada je sve ok, detalje ju nisam pitala

ti bi morala pedijatricu pitat što da učiniš sa nosićem, da ti dobro pregleda grlo, e sada ne znam da li pedijatrica ili specijalist mogu vidjeti ako postoji problem sa jednjakom

kravlje mlijeko nemoj davati, to je beba od 3 mjeseca

postoji posebno mlijeko za alergije koje se može dobiti na recept ako je slučajno alergija

clock-img

18.02.2009, 07:56

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

7400

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

18.02.2009, 12:53

clock-img

anđelika

pencil-img

51

ćao ljudi

što se tiče mog problema, ipak sam odvela malenu privatno kod pedjatra. njegovo je mišljenje da je malena možda alergična na kravlje mlijeko, pošto je novalac u biti od krave (tako kaže). ni to mi nije jasno, al neka bude. ne može od jednom postat alergična na nešto. malena je stagnirala na kilaži (u 3 mjeseca je dobila 2 kg samo). preporučio nam je drugu formulu, neocate. to je neko novo mlijeko, jako dobro, kaže. mora biti dobro kad košta 300kn. inače se može dat na recept i onda platiš samo 30 kn. e sad je problem jer meni njen pedijatar ne da recept. kaže da je to posebno mlijeko i da to mlijeko jede samo 1% djece. sad je stvarno krajnje vrijeme da promjenim pedijatra.

mamino zlato malo