cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Lijepi oblik glavice

clock-img

09.02.2009, 09:30

clock-img

Ruža

pencil-img

14064

Koliko položaj spavanja djeteta ima veze sa oblikom glavice?
Dosta djece ima ravnu glavicu otraga, koliko je to povezano sa spavanjem na leđima?
Htjela bi to svakako izbjeći, Marko već odavno ne spava na boku, spava na leđima, ali do sad je glavica bila položena postrance, a sad ju drži ravno.

Samo luda mama...

clock-img

09.02.2009, 09:32

clock-img

ninolina

pencil-img

15879

Pa neznam koliko se dugo to može formirati. Moj Theo je već u trbuhu bio zaležao glavicu s jedne strane ali sad je ok. 

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

clock-img

09.02.2009, 09:33

clock-img

mamara

pencil-img

522

Moj je sinek imao napuklu ključnu kost pri porodu pa je morao spavat samo na jednom boku upočetku i stvarno je bila glavica ravnija na toj strani ali dok sam ga počela okretat sve se vratilo u onaj normalni ljepi oblik glavice

clock-img

09.02.2009, 09:48

clock-img

tonkica

pencil-img

6282

Mia ima baš lijepo oblikovanu glavicu, a spavala je svakako.
Preko dana na leđima kad se tek rodila (pa sam joj naizmjence okretala glavu prvo lijevo, drugi put desno), a kad je sama počela vrtit s glavom, više nisam mogla niš. Kak je sama htjela, tak je spavala.

Mia 13.07.2008
Blaž: cca 18.12.2010

clock-img

09.02.2009, 10:18

clock-img

ejmama

pencil-img

7290

Na početku sam je namještala s boka na bok, a već s 2mj namještala se sama, uglavnom je spavala na leđima i ima predivnu glavu. Nikad joj nije iza bilo ravno.

H 07 E 09

clock-img

09.02.2009, 10:59

clock-img

Florijan Jakov

pencil-img

9214

Mia ima baš lijepo oblikovanu glavicu, a spavala je svakako.

tako i FJ, a svakaj sam se naslušala. te okreći ovako, te stavljaj ovo i ono....uffffffff

FJ JE FRAJER

clock-img

09.02.2009, 11:25

clock-img

tikica_69

pencil-img

25386

Pa mislim da ima dosta....zna se glavica zalezati ako beba stalno spava na ledjima npr.

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......

clock-img

09.02.2009, 20:02

clock-img

Snješka

pencil-img

236

Dječija glavica je mekana pri rođenju pa je u prvih 3mj poželjno pratiti i okretati glavicu da se ne zaleži. Ja sam Lanu svaka dva sata okretala i stalno je spavala na boku povremeno na leđima i ima savršenu glavicu ali ima tu i genetike i kako se djete rodi pogotovo na vakum. Obično si djeca odaberu položaj koji im odgovara dok leže pa treba podmetnuti pelenom ako se stalno okreče na tu stranu. Ako spavaju na boku glavica neče bitiplosnata odostraga več se formira "jajasto" kako bi lubanja trebala biti.user posted image

Največa ljubav si mi Ti...
Največu sreču vidim u Tebi...
Ti si veselje svakoga dana,
a moj život zove se...Lana

clock-img

09.02.2009, 20:19

clock-img

njanja

pencil-img

8766

mislim da to nema veze sa načinom kako spavaju....

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

clock-img

09.02.2009, 20:22

clock-img

tikica_69

pencil-img

25386

IZVORNA PORUKA: njanja

mislim da to nema veze sa načinom kako spavaju....

Meni je patronazna rekla da je...sad, kome vjerovati user posted image

E pa ova kokoš dok god može nesti jaja će pokušavati!!!
http://zalauru.blog.hr/
U iscekivanju.......

clock-img

09.02.2009, 20:29

clock-img

kitty

pencil-img

3260

mislim da ima veze s nacinom spavanja jer je medju kostima lubanje hrskavica i dok savovi ne srastu glavica se formira

IVAN 20.06.2003.
DUJE 13.01.2009.

clock-img

11.02.2009, 10:20

clock-img

lillian

pencil-img

18

ja se slažem s kitty npr. moje starije dijete je spavalo isključivo na leđima i glava joj je više ravna i okrugla,dok drugo dijete sad okrećem na stranu i za sad mu je glava duguljasta i fina

09.11.2005
08.10.2008

clock-img

13.02.2009, 23:25

clock-img

dikac

pencil-img

1452

treba voditi računa kako bebe spavaju jer sva djeca koja imaju otraga spljoštenu glavu to je od previše spavanja na leđima. pedijatrica me upozorila na redovnoj kontroli od mjesec dana da mi je Ivan uležao glavicu na jednu stranu i to desnu i neka o tome vodim računa. u njegovom drugom mjesecu života stalno sam ga stavljala na lijevi bok i na prsa i glavica se ispravila.

clock-img

30.03.2009, 15:23

clock-img

Vjeverica ST

pencil-img

1218

mislim da to ima veze..a držite li im nekakve jastučiće ili gaze pod glavicom? od kad?

clock-img

30.03.2009, 15:34

clock-img

jadran

pencil-img

264

ja sam uvjerena da ima veze..
mene je mama kad sam bila mala stavljala stalno na leđa spavat i imam zaležanu glavu.. ko da me netko lopatom ošinuo odostragauser posted image
zato ja sad svoju luciju okrećem ko na roštilju.. jedno spavanje na lijevom boku drugo na desnom i tako u krug.. nadam se da će imati lijepu glavicu

stiglo naše zlato
18.02.2009.