cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Garason kapi

clock-img

02.10.2008, 10:48

clock-img

cokolada

pencil-img

1280

Drage cure,
Kojim kapima kapate nosice djeci? Meni pedijatar prepise kada mu curi garason kapi (to su antibiotske kapi za uho i oci ali se mogu koristiti za nos), nakon 4 dana njemu nosic prode i ne razvije mu se u daljnju upalu grla, uha itd. Ne koristimo ih stalno, ali dobre su i sprijece daljnji razvoj bolesti. Cula sam da ih prepisuju i neki drugi pedijatri.
Inace mu kapam aqua maris svaki dan, a kada mu curi slijezovim korijenom i operilom ako je jako zastopan.
Zasto ovo pisem? Jucer sam otisla u ljekarnu kupiti garason kapi bez recepta jer mi se neda ici  s misem u cekaonu kod pedijatra da jos nesto pokupi (jer nema temp), nos mu curi. Magistra u ljekarni mi ne zeli prodati bez recepta, ok, postujem, zna sto smije sto ne, ali me toliko iznervirala, ocitala mi bukvicu ko da sam glupa balavica.
Da moram s djeteom na bris, pa da se vidi sto je itd. Odemo mi i na bris i na vadenje krvi i sve sto treba, on se izlijeci, krene zdrav u jaslice i treci dan mu vec pocne nos curiti. Prosle godine je puno pio antibiotike, pedijatar mu nije nikada prepisao bez vadenja krvi tako da ne sumnjam u njegovu strucnost. Misljenja sam zasto mu ne sprijeciti upalu kapima koje djeluju lokalno i sigurno mu manje stete nego kada pije antibiotik 7 do 10 dana. znam sto su antibiotici i da ih ne treba piti kada ne treba i sama ih izbjegavam, ali sto ona meni pametuje kao da je lijecnik i dovodi u pitanje strucnost naseg pedijatra i zasto on to meni daje. To nije njezina stvar, ona je tamo da prodaje lijekove i neka ne pametuje ko da je ona lijecnik jer to nije. Da li vas ponekad iznerviraju magistre u ljekarna kada pocnu pametovati sto vam je lijecnik prepisao a sto ne?
Da li vi kapate ikada garason kapima? Kako lijecite curenje nosica?

clock-img

02.10.2008, 10:54

clock-img

mirna

pencil-img

8134

Nisam još čula za ove kapi, ali dobro je znati.. Nam je ovaj put nos curio 2-3 tjedna. Koristimo sterimar sprej za nos (šprica si sam-obavezno i po zrakuuser posted image user posted image ), ako ne može spavati zbog punog nosa, navečer mu stavim i operil za djecu.

clock-img

02.10.2008, 11:41

clock-img

FIONA

pencil-img

9057

ne znam kak je upala jaka??...ali da li si probala pored kreveta stavljati veliku posudu sa kuhanom kamilicom i ima ona mast kaj se namaže na dječja prsa pa dijete cijelu noć udiše! Vele da pomaže, ja ne znam jer nemam iskustav!!! Ispumpaš nosić i probaš sa tim!
Inače osim kamilice ako imaš koga na selu da ti da sitniš trava koji je ispod velikog sjena...kada se sa tim inhalira isto je odlično...skuhaš u velikoj posudi i vruče blizu krevetiča...naravno treba paziti!!!!!!!!

Svakako izbjegavaj kapi bilo kakve vrste naravno ukoliko je moguće jer sam ti ja svoju sluznicu skroz zaribala i to zahvaljujuči liječnicima koji su mi samo mjenjali kapi ali  meni niš bolje!!! Danas imam strašnih problema posebno kada je vjetrovito!!!

clock-img

02.10.2008, 11:42

clock-img

božica

pencil-img

8832

Ne znam nismo ih koristili(kolkio me sijećenje služi)zadnje štp mi je dala za leonu su efedrin kapiuser posted image

a ineće im kapam u zadnje vrijeme sa morskom vodom

a totalno te kužim zakaj si otišla sama u ljekarnu(jer to bi isto vjerojatno i dr.propisalauser posted image )

idem micat rit...

clock-img

02.10.2008, 11:45

clock-img

božica

pencil-img

8832

Je fiona mi krostimo BIOSEPT za prsa samo za Viki -namažem joj prsa i leđa s vremena vrijeme
A čak znam pelenu namoćiti i razmaziti tu mast po peleni i na radijotor u sobi ili pokraj krevetića

vjeruj Fiona mi nemožemo izbjeći kapanje nosa -moramo to potjerati van....

idem micat rit...

clock-img

02.10.2008, 11:48

clock-img

mirna

pencil-img

8134

Vidim da nisam na sve odgovorila: u apoteci nisi dobila te kapi jer su antibiotske, a antibiotike dobiješ samo na recept. Cokolada ja mu ne bi stavljala ove kapi, ako nije u pitanju bakterija.. kod obične prehlade je najbolja morska voda npr. u spreju. Možda vam ovaj put neće trebati antibiotika... Ne treba da se svaka prehlada  pretvori u nešto bakterijsku.. Ako nema temperaturu (bakterijsku infekciju) s ovim kapima mu samo  oslabiš imunitet..

< Poruku je uredio mirna -- 2.10.2008 11:49:43 >

clock-img

02.10.2008, 11:48

clock-img

lelo

pencil-img

5066

mi koristimo sterimar ili namažem Leonu prsa sa dr.taiss balzamom.za sada još nisam koristila nikakve druge kapi.

Leon 19.04.2007

clock-img

02.10.2008, 11:52

clock-img

FIONA

pencil-img

9057

ma znam draga moja da nekada kapi moraš dati ali po sebi sudim to je strašno kakve posljedice mogu ostaviti ako se često koriste!!! Kažem ti ja ne mogu na vjetar a da mi nos nije nadražen...ne mogu biti u suhoj prostoriji da mi nos nije nadražen..smeta mi prašina, dobila sam razne alergije posebno kada nešto cvate!!! Ma da ne nabrajam dalje... i kaj su mi rekli kada se pretvorilo u kronično...je pa kaj se niste više pazili sada vam se sluznica uništila jer ste ju previše kapali sa raznim kapima!!!!

Znam da su meni dobro pomogle one inhalacije u DZ samo kaj ti je i to sa lijekovima...ali kada sam postala kronikus morala sam!!!

clock-img

02.10.2008, 12:00

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

7400

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

02.10.2008, 12:09

clock-img

božica

pencil-img

8832

prvo smo joj nosić našpricali, pa izvlačili to pumpicom

to ja radim

idem micat rit...

clock-img

02.10.2008, 12:12

clock-img

božica

pencil-img

8832

kužim  fiona da si nam  htjela dobro sa svojim iskustvomuser posted image

idem micat rit...

clock-img

02.10.2008, 12:40

clock-img

cokolada

pencil-img

1280

Tnx na odgovorima.
Koliko sam uspijela shvatiti vi svi u principu koristite fiziolosku u razlicitim oblicima, ja takoder i to je super da im se iscjedi sekret.
Ali sto kada im je nosic zacepljen i curi zuto, zeleno.... Onda kapate operil, ili te kreme i balzame Biosept i dr.Teis (za to nisam znalauser posted image ) A kako se to koristi? Mazu se prsa? Da li od toga lakse disu?

clock-img

02.10.2008, 12:43

clock-img

FIONA

pencil-img

9057

da draga lakše diše...to ti je kao inhalator koji im je pod nosom i olakšava disanje...koliko ja znam ima različitih...za malo starije ja znam sebi uzeti na bazi mente ali mislim da ima manje agresivnih mirisa za klince...pitaj u apoteci!!!

clock-img

02.10.2008, 12:44

clock-img

mirna

pencil-img

8134

Ali sto kada im je nosic zacepljen i curi zuto, zeleno....

Da li Fran već zna ispuhati? Kod nas od kada znamo ispuhati nije bilo niti upale uha, niti potrebe za antibioticima.. Prije sam i ja stavila fiziološku, pa onda to ispumpala..

Ja stavim operil pred spanjem, kao što sam napisala i pobrinem se za vlagu u sobi da mu lakše procuri iz nosića.. Također mu prije spavanja napravim kupku s puno pare u kupaonici. To mu jako dobro pročisti nosić.. Osim toga stalno mu dajem za piti: čaj ili vodu ili bilo šta..

clock-img

02.10.2008, 13:05

clock-img

Dajana

pencil-img

985

Draga čokolada, meni jepedijatrica također dala te garason kapi kad je maloj (ima 1 godinu, a tada je bila stara nekoliko  mjeseci) curio nos i već joj se cijedilo u uho, i time sam joj kapala i nos i uho, znam da sam se čudila kako uho kad su to kapi za oči. Ne sjećam se da li mi je dala recept, vjerojatno je. To je do sada jedini put da sam joj time kapala nos. I nače joj nos sprejam jednim sprejem koji sam sad potrošila, ne znam kak se zove, ima ga u apoteci a vidjela sam reklamu u jednom časopisu.
No u nedostatku toga, maloj kapam nos fiziološkom otopinom, tj sama prokuham malo vode u koju sam stavila prstohvat soli. To joj stavim cijelu kapaljku u svaku nosnicu i onda pumpicom izvučem sekret. Time sam joj brzo izliječila curenje nosa, sad kad je ovo naglo zahladilo.
Inače su mi se one kapi činile OK jer joj se prehlada nije zakompicirala.
Kaj se tiče ovih magistra u apoteci, ima ih jako puno strašno pametnih pa se često ljudima obraćaju s malovažavanjem kao da su samo one završile faks na čitavom svijetu.
A vrtić i jaslice su leglo virusa i bakterija, normalno da djeci nosevi stalno cure.user posted image

clock-img

02.10.2008, 13:38

clock-img

cokolada

pencil-img

1280

Znaci ipak samo fizioloskom uspijete izlijeciti nosice?!
Nakon vrtica mu obavezno u nos stavim aqua maris. kada mu curi nos, sprejam nekoliko puta u danu, zna ispuhati nos, caj inace pije u velikim kolicinama i navecer se kupa, u kupaoni se sve orosi od pare.
Nabavit cu i ovu mast za inhaliranje.
Nije da se meni svida njemu kapati nos bilo kakvim kapima ali vjerujte mi da sam sva na iglama da ne zavrsi opet na antibiotiku.

clock-img

03.10.2008, 07:05

clock-img

božica

pencil-img

8832

JA ne izljećim uvijek nos sa kapima obićnim..
Viki kad je imala oko 1,3 gid išla je u zaraznu na inhaliranje
A sada kada će 3 naućila je ispuhivati pa možemo izlijećiti samo sa kapanjem "obićnim"kapima..
a mala Leona(6,5 mj) te joj se povuće... pa brzo opet šmrkava..malo teže ide nego kod Vikiuser posted image

a imaš u ljekarnam Biosept-balzam za djecu(sadrži ulje eukaliptusa i ulje lavande)sa tim mažeš prsa i leđauser posted image

< Poruku je uredio božica -- 3.10.2008 7:07:55 >

idem micat rit...