cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

cijepiti za rotavirus ili ne

clock-img

17.11.2011, 20:15

clock-img

krijesnica3

pencil-img

75

user posted image  doktorica mi je ponudila cijepivo protiv rotavirusa koji se i plača, pa da odlučimo dali želimo.user posted image

clock-img

17.11.2011, 21:17

clock-img

mala pcelica

pencil-img

5866

ja bi svakako cjepila da mi M ide u vrtić,bas prosle god od prijatelja mala dobila rota u vrtiću,a bila je cjepljena ,bilo je katastrofa ali ipak lakse je to sve podnjela nego da nije bila cjepljena...doduše ni jedno cjepivo ne štiti od virusa 100% nego samo ako ga pokupiš ublazava simptome i smanjuje tijek bolesti

clock-img

19.11.2011, 22:53

clock-img

uciteljica

pencil-img

1322

Mi se cijepili prošle godine, ali to je bilo neko cijepivo 5 u 1 , pa između ostalog i za rotu, 550 kn. I dobili rotu!!!
Bilo je stravično: 10 dana bolnice!!! A kažu dr. da je još gore bez cijepiva.
Ako je bez cijepiva još gore uistinu, moj savjet je cipjepiti se, pogotovo ako ste vrtićarci.

Ja sam PAUVA!!!!
30.01.2009.

clock-img

20.11.2011, 10:04

clock-img

tyna

pencil-img

667

nismo se cijepili protiv rote i prebolili sa 3 mj.starosti. na sreću bilo je u blažem obliku, bez povraćanja, jako sam pazila na unos tekućine tako da smo se toga riješili bez infuzije i bolnice za koju, nažalost, čujem da svi sa rotom prođu.
i moj savjet je cijepiti se, a još više preporučam cjepivo prevenar protiv pneumokoka, pogotovo ako ide u vrtić

clock-img

20.11.2011, 22:08

clock-img

uspavana

pencil-img

3044

nama isto pedijatrica ponudila cjepivo-jer Marta ima pravo dobiti to besplatno...
razgovarali s neuropedijatrom i na kraju odlučili ne cijepiti (zbog Martinog općeg stanja, da ne bi cjepivo loše odreagiralo)...

a rekao je doktor sam da rota virus ne mora nikad imati u životu, a ako ga i dobije ne mora biti nužno najgore moguće..da je njegov sin imao rota virus i samo nekoliko puta povraćao (čak nije ni infuziju morao primiti jer se brzo sve povuklo)....

...ne postoje nemoguće stvari,
postoji samo nedovoljno jaka želja...

Marta - ljubav naša - 10.06.2011.

clock-img

20.11.2011, 23:42

clock-img

Bebač i ja

pencil-img

308

ja sam isto dugo razmišljala o tom cjepivu i taman kad sam se odlučila,upitah pedijatricu koja nije imala u ordinaciji niti to prodaje,nego da kupim u apoteci pa će mu ona dat /na usta/,i njeno mišljenje je bilo distancirano no nakraju da ipak nije za previše cjepljenja,osim onog obaveznog,tako da sam odustala...

clock-img

21.11.2011, 00:24

clock-img

lilia

pencil-img

3618

Mi smo uzeli cjepivo protiv rota virusa još dok je bio beba iako nije jasličar ali ipak ne želim da dobije u takvom obliku pogotovo jer je sezona viroza i gripa i ne želim da još i rotu navuče.
I protiv streptokoka pneukok smo ga također cijepili, iz istog razloga.
Sve se dodatno plaća iako u Europi ta cjepiva spadaju pod obavezna i država ih financira kod nas nije tako. Ali nije mi žao.

Drekavac Mihael stigao 11.11.2010.