cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Trudnicke dijete

clock-img

14.04.2015, 09:22

clock-img

ana1402

pencil-img

2

Lijep pozdrav majcice :)
Molila bih sve majke koje imaju iskustva sa dijetama u trudnoci da mi napisu svoja iskustva.
Naime, dosla na red i treca trudnoca :D ali problem je taj sta sam startala sa 80 kg, u prvoj trudnoci sam dobila 32 kg a u drugoj 18 kg. Moja ginekologinja mi je preporucila dijetu da nebi opetpuno kg dobila,ali mi nije dala nikakve upute. Nilad nisam imala potrebu za dijetama jer je moja kilaza uvijek bila 60-63 kg ali sam sad dugo lezala jer sam imala nogu u gipsu i nakon tog me uhvatila upala pluca i tu sam ugrabila 20 kg viska. Molim vas pomozite, hvala vam lipa unaprid :)

clock-img

14.04.2015, 15:48

clock-img

keyt

pencil-img

682

Draga Ana,

odmah da te utješim, i moja je trudnoća bila startala s istom kilažom, a ukupno sam ih bila dobila samo 9. I budeš li samo malo pažljivija kod jela, nećeš ni ti dobiti više. Naime, one kile koje trudni organizam sam treba za stvaranje masnih naslaga nećeš dobiti jer ih već imaš (a koje uredno na početku dobivaju trudnice s manjom do prosječnom kilažom), nego ćeš uz urednu prehranu dobiti samo onih 9 do 12 kg koje otpadaju na cjelokupnu trudnoću. A to ćeš postići tako što ćeš papati redovito, raznoliko i umjereno. Meni je moj ginekolog savjetovao što više povrća s malo mesa i/ili ribe. Ja sam ga poslušala, s tim da sam jela, naravno i voće i žitarice i tijesto, pa dogodio se koji put i 'junk' i pokoja slastica u obliku sladoleda i slasnog kolača user posted image Iskreno, uopće nisam bila osobito gladna, puno sam se kretala i odlično izgledala, jer mi se do kraja trudnoć, eosim trbuha, na tijelu sve stanjilo i nitko uopće nije kužio da sam u trudnoću ušla s dobrim viškom kila. Čak je ginekolog, dok me šivao za vrijeme carskog reza, iznenađeno uzviknuo: "O, pa tu ima masnih naslaga"! Dakle, to što sada imaš dosta kila ne mora značiti da ćeš se dodatno prekomjerno udebljati user posted image

_____________________________

El nam je stigla 25. 7. 2012. u 19:07

clock-img

19.04.2015, 17:37

clock-img

ana1402

pencil-img

2

super, hvala ti puno, pokusat cu onda tako kako si ti napisala, malo me doktorica ispripadala pa me pocela panika vatat da cu u rodiliste ka sumo borac user posted image hvala puno jos jednom :)

clock-img

12.07.2015, 15:12

clock-img

Ela28

pencil-img

722

Ja nisam za to .Normalno sam jela i ja sam startala sa 80 kg a išla roditi sa 100 kg .S obzrom da sam nosila blizance nisam puno ni dobila ravno 20 kg user posted image .Ali vjerujte sve je to već otišlo samim porodom čak 16 kg user posted image .Slano me uopće nije privlačilo samo bi mi se povraćalo od toga ,tu i tamo nešto slatko ali zato sam pojela na tone dinja i lubenica i pila puno vode i do 3 l dnevno user posted image