ne znam... meni je to glupo. Ni ja to nebi potpisala. Nadam se da ima cura koja se malo više razumiju u pravo
mislim da po zakonu poslodavac ima pravo na ovo. samo ja sam uvjek mislila da se to koristi za neka npr. znanstvena područja gdje bi poslodavac bio oštećen a ne za ove naše obične poslove. pa kakva bi mu šteta bila ako bi tm radio kod drugoga bezveze samo zezaju ljude.
IZVORNA PORUKA: mišica 666
mislim da po zakonu poslodavac ima pravo na ovo.
Tocno. Taj dio zakona je iz razloga da ja recimo dam otkaz u T-comu i predjem recimo u Vip pa da se zastiti interes tvrtke, odnosno da se ne bi odavale neke informacije. Tako se i druge tvrtke stite.
Lakse im je placati radnike tih 50% nego imati trajnije stete od konkurencije ako radniku daju otkaz, a ocito da im je to bitno kad i HZZ mora platiti radnika nakon sto se prijavi na burzu.
Mislim da svi ugovori na neodredjeno imaju tu stavku. Ja je imam.
Ma bezveze mi je to..On je automehaničar i jedino to može raditi ma ne može se zaposliti na drugom poslu kao doktor ako ima školu za mehaničara..U redu je to u tvom sluačju tikice ili kao što kaže mišica neka znanstvena područja. Ali za njegov posao mi je bezveze..
Valentino - 04.02.2009.
[Sadržaj poruke je obrisan]
Te stavke vrijede samo u slučaju kada radnik da otkaz da bi prešao k drugom poslodavcu kod kojega bi se bavio istom djelatnošću, a ne vrijede u slučaju kada radnik da izvanredni otkaz zbog povrede od strane poslodavca ( s time da se mora pisano očitovati da se ne smatra vezanim takvim ug o radu) i kada poslodavac da otkaz radniku.
kaže mm da će se u slučaju otkaza zaposliti kao ginekolog pa će to raditi godinu dana..
Valentino - 04.02.2009.
to ti sad svaki poslodavac stavlja u ug. Ja sam to imala već 90-tih kad sam radila u videoteci???? helloooouuuuu
A imam i sad.. a firma se bavi prodajom odjeće?? užas
pod 2 je nebuloza jer šta da tvoj muž radi??? da najednom postane zubar ili pilot???? GLUPOST....
pitati ću sutra pravnicu pa ti se javim
< Poruku je uredio njanja -- 11.7.2010 23:03:42 >
-Tagore-