Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.
Jučer smo Jan, mm, ja, šogor i buduća šogorica bili u rastokama...to si želim od kada sam rodila i kada je tonkica bila pred porod pa je pričala o tome i stavila slike....prekrasno je i definitivno ćemo na ljeto još na 1 dan tamo, a možda čak i na 1 viken...
Sad, kako su u 6 mj 3 praznika, da li je tko zainteresiran da se možda tamo nađemo 22.06. neradni dan-utorak???
Od karlovca ima 50 tak km po državnoj cesti, mi smo do Ri natrag došli za 1,40 h, a tamo smo se blesavi viozili skoro 3 h preko Senja, Žute lokve, otočca i plitvica...
stavim malo i slika u album da vidite...
javite ima li interesa.....
24.05.2010, 09:23
mišica 666
3302
uh rastoke su mi savršeno mjesto ali nikako uhvatiti vremena za poći uglavnom kad idemo u zg parim oči dok prolazimo.
Ja sam tamo prolazila sto puta , a nikad nismo svratili, a ja nikad nisam bila ni na Plitvicama Možda i mi budemo išli.
24.05.2010, 11:00
Bebys
10225
nikad cula za to...ali ako je lipo samo naprid...
24.05.2010, 12:38
plavka
1608
da meni su Rastoke prekrasne !!! Tamo nam je bio prvi izlet kad smo mm i ja prohodali i jedva čekamo da ih i naša princeza vidi!!!
Ukratko:
Rastoke su nastale igrom prirode na utoku rijeke Slunjčice u rijeku Koranu. Priroda se poigrala modrozelenim vodama rijeke Slunjčice i rastočila ih u mnoštvo prštavih slapova i slapića od kojih su najljepši Buk, Hrvoje i Vilina kosa. Po svom nastanku Rastoke su zapravo prvi uvod u Plitvička jezera. Za razliku od tih jezera Rastoke su posebne po tome što se u to bogatstvo zelenila po otočićima i hridima pred tristo godina ispreplelo ljudsko naselje s mlinicama žličarama. Ono što je priroda tisucama godina stvarala a čovjek kasnije, prilagođavajući se prirodnim uvjetima, izgradio, s okolnim vapnenačkim stjenama, starim gradinama i gradićem Slunjem skladno se uklapa u jedinstvenu cjelinu. Zbog te skladnosti povijesne, etnografske i graditeljske kulturne baštine Rastoke su 1969. godine upisane u Registar nepokretnih spomenika kulture Regionalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture u Zagrebu.
< Poruku je uredio plavka -- 24.5.2010 12:40:02 >
24.05.2010, 12:51
pako
2935
Baš sam rekla mm da bi trebali u ljeto jedan dan otiči na plitvice i jedan dan na rastoke. prošla sam tamo mali milijon puta dok sam išla baki i dedi u liku ali nikada nisam stala,sramota. Tako da ćemo ovo ljeto sigurno običi s našim malim anđelima.
PATRICK 30.04.2008. 01:55h MATEO 06.03.2010. 01:17h
24.05.2010, 12:55
ejmama
7290
IZVORNA PORUKA: pako
prošla sam tamo mali milijon puta dok sam išla baki i dedi u liku ali nikada nisam stala,sramota.
Da to i ja mislim, ja sam pričala s mm mi ćemo 90% ići, ja imam blizu kuću u Bosni odmah na granici, tako da ćemo ići tamo, a Rastoke su nam na putu pa nam paše.
24.05.2010, 15:47
MiniMama
939
ja bi pokusala doci na taj izlet 22.06. ali moram znati tocno idemo ili ne jer bi u tom slucaju trebala otkazati avionsku kartu za split i dogovorit se s mm-om da nas on vozi do splita i da usput dođemo na druženje. samo bi trebala znati na vrijeme.
mi zbilja cesto putujemo kod mojih i uvijek idemo starom cestom i svaki put kazemo, e na povretku cemo krenut ujutro i stat onda bar na cugu u rastoke i NIKAKO.
ja sam ZA izlet onda
24.05.2010, 16:26
Duve
1497
bila sam tamo x puta, uvijek kada bi išli ili se vraćali s mora...prekrasno je
24.05.2010, 16:36
njanja
8766
ajmo cure, javljajte da li je još netko ZA!!!!
24.05.2010, 21:56
anuska08
3910
Mi ćemo ljetovati pa ništa od nas, bar tako planiramo.
24.05.2010, 22:51
Gogule
2530
i nas nema tada, putujemo 18 prema Dalmaciji pa možda skrenemo ovaj put. i mi nikad stali a uvijek prolazimo i kažemo da ćemo u povratku. No neki dan je bilo na tv da će uskoro početi naplaćivati jer tamo žive ljudi , a turisti im dolaze u dvorišta i ulaze u kuće jer misle da je to sve moguće pa se ljudi hoće nekako zaštititi i moći će se šetati samo sa vodičem. ZATO drage moje što prije prema Rastokama.