cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Porod,epiziotomija,dojenje...

clock-img

11.08.2013, 18:39

clock-img

Ziyang

pencil-img

14

Bila bih zahvalna kada bi mi majke,koje su već doživjele iskustvo porođaja,odgovorile na neka pitanja. user posted image
1.Za one koje su imale epiziotomiju(rez): Da li ste dobile anesteziju za vrijeme epiziotomije i za vrijeme šivanja i na koje mjesto se daje anestezija?
2. Puno čitam o porodu,dojenje itd,pa me sada,kada gotovo sve znam o tome,počinju zanimati neke pojedinosti koje su za vas vjerojatno nebitne, kao npr. jesu li vaši muževi prisutni za vrijeme dojenja djeteta? user posted image
3. Koliko vam je trebalo da se oporavite od poroda?

clock-img

11.08.2013, 20:49

clock-img

mamacita

pencil-img

1873

Ovako, moje iskustvo, je dva poroda bez epiduralne (ako ti ju ponude uzimi ju) i dva poroda sa epiduralnom. Epiziotomija bez epiduralne se radila u trenu kada je trud izazvao bolove a djeteova glavica je sasvim napela kozicu kod izlaza iz rodnog kanala. Sam rez nije bolio, osjetila sam ga, ali uz trud koji boli bol od rezanja medjice je minimalna. Za sivanje su mi posprejali sa necim da mi koza "umrtvi" ili postane neosjetljiva. Sivanje sam osjetila ali nije boljelo. Pri dojenju naravno da mi je muz bio prisutan. Tu vise nema srama. On je djetetov otac, ja sam majka, sve sto sam prolazila u tim danima dojenja bio mi je velika podrska. Jedino pred njim sam dojila svoje dijete bez prekrivanja prsiju, sa svima ostalima bih bila prekrivena, isto tako je bilo i sa dojenjem u javnosti (park, rastoran itd. prekrila sam se do te mjere da nitko nije niti znao sta radim). Oporavak od poroda traje u fazama. Za komotno sjesti nakon epiziotomije trebalo mi je dva tjedna. Za aaintiman odnos s muzem, trebalo mi je punih 6 tjedana, naime, nakon sto se obavi taj pregled kod ginekologa nakon 6 tjedana onda u biti ginekolog da zeleno svjetlo za intimne odnose. Prije toga mi je bilo previse napeto od reza. No za cjelokupan oporavak od trudnoce i poroda, u biti mi je trajao cca. 9 mjeseci, kao i trudnoca. Sretno!

clock-img

11.08.2013, 21:19

clock-img

Zvonki

pencil-img

10869

Epiziotomija ne boli - recnu te u vrijeme trudova tako da niti ne osjetiš tu bol.
Šivanje - ne sjećam se da su mi dali anesteziju - toliksi euforičan nakon poroda da ti šivanje ne predstavlja neku bol. Barem meni nije. sretna si što je sve završilo. Tek poslije, kad se malo ohladiš od adrenalina počinju zatezati šavovi i biti nelagodni. možeš pitati liječnika u viziti za neke tablete protiv bolova ako želiš. Nelagoda prođe nakon dva-tri tjedna.
Muž za vrijeme dojenja? Ako želi - zašto ne? Meni je to prekrasan čin i poželjno je i da tata vidi to čudo prirode.
Nakon ne baš lakog poroda - 15 sati trudova, velika beba, rezanje i nešto šavova - za oko mjesec dana sam bila ona stara. ali, mislim da je to individualno. Moj savjet ti je da, iako se osjećaš odlično, ipak odležiš prvi tjedan i odmaraš što više da se maternica vrati u prvobitno stanje.

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!

clock-img

11.08.2013, 22:37

clock-img

Ziyang

pencil-img

14

Hvala na odgovorima, sve zvuči ohrabrujuće user posted image
Zanima me i kako su izgledale vaše rane od epiziotomije, ? Ne znam ni otprilike kako to izgleda,a želim se što bolje pripremiti user posted image

clock-img

12.08.2013, 14:29

clock-img

Papalina

pencil-img

1038

Pozdrav! evo da se i ja javim.. mene nisu rezali ( jer sam jako elastična ) pa sam sama popucala... dali su mi inekciju da me šivanje ne boli ali unatoč toj inekciji mene su ti šavovi boljeli više od trudova i samog porodaa... ali i zbog uzbuđenja nemam pojma di su mi dali tu inekciju...

Muž je samnom naravno prisutan kod dojenja kad je kod kuće.. dojim i u javnosti, ne prikrivam se, prva dva puta dojenja u javnosti malo mi bilo neugodno..al sad kad sam se naučila baš me brigauser posted image to je normalan proces..beba se hrani pa nema potrebe za prikrivanjem...bar ja tako mislim,...a ako nekom smeta nek se okrene i neka ne gleda... istina, mm je bio protiv dojenja u javnosti na početku, sad se već navikaouser posted image jedino pred obitelji od mm mi je malo neugodno, jer su više konzervativni ali i tu smo neugodu prošli u ova naša skoro 4mj i dalje nastavljamo tako!!

Rane nemam pojma kako izgledaju..ali mislim da je bolje da što manje čitaš i neslušaj druge babe..jer svaka priča drugačije..i sve te plaše...ja se usrala od svih priča a nakraju ni približno bolno nit stravično!!

puno sreće i uspjeha u dojenju!!

< Poruku je uredio Papalina -- 12.8.2013 14:31:20 >

17.04.2013 <3 CHIARA <3

clock-img

13.08.2013, 01:12

clock-img

mamacita

pencil-img

1873

IZVORNA PORUKA: Ziyang

Hvala na odgovorima, sve zvuči ohrabrujuće user posted image
Zanima me i kako su izgledale vaše rane od epiziotomije, ? Ne znam ni otprilike kako to izgleda,a želim se što bolje pripremiti user posted image

Sjecam se da sam tu ranu pogledala ogledalom jedan jedini put, nakon prvog poroda. I smucilo mi se je u roku odmah, inace sam slabog zeluca za takve stvari, nesto tipa oziljka iz filma Frankenstein! Nakon toga, bila sam sivana 3 puta, i niti jednom mi nije palo na pamet ici gledati sav.

clock-img

13.08.2013, 10:10

clock-img

Zvonki

pencil-img

10869

Ma šta ćeš to gledat, pusti, zarast će i adio user posted image

.-..-.
`·.·´
?/
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!

clock-img

14.08.2013, 17:11

clock-img

mišica 666

pencil-img

3302

tolko je posla oko bebe nije mi ni palo na pamet gledati tu ranu.

16.06.2004.

28.06.2010. !!!!

Prije nego što prijeđeš ulicu uhvati me za ruku. Život je ono što ti se dešava dok ti razmišljaš o drugim stvarima.

clock-img

20.08.2013, 20:51

clock-img

angel@

pencil-img

507

Meni su radili epiziotomiju jer sam ostala bez plodne vode,anesteziju nisam dobila jer me dva puta zarezala u vrije tiskanja,izgona bebice van.... a oporavila sam se jako brzo hvala Bogu jer je porod bio za poželiti....

** 27.11.2010.- najsretniji dan u mom životu-naše vjenčanje
**14.9.-mm Danijel-moja ljubav,ponos i najveća podrška
**07.6..- stigao nam David mamino i tatino najveće blago :-)))

Nebo strpljive voli....

clock-img

20.08.2013, 20:53

clock-img

angel@

pencil-img

507

prije šivanja sam dobila anesteziju....

** 27.11.2010.- najsretniji dan u mom životu-naše vjenčanje
**14.9.-mm Danijel-moja ljubav,ponos i najveća podrška
**07.6..- stigao nam David mamino i tatino najveće blago :-)))

Nebo strpljive voli....

clock-img

20.08.2013, 22:41

clock-img

ucitelj

pencil-img

864

prvi porod dugo trajao tj klasicno a menis e cinilo godina...18 sati...e sad rez je bio u vrijeme truda ja zamolila sestru da me fino zareze da ne popucam je rkazu da je gore kad zena sama popuca...ona me zarezala nis nisma osjetila a kasnije sivanje sma osjetila jer je dr otis poroditi drugu dok sam se ja lagano ohladia pa me j malo nelagodno bolilo rez doslovice izgleda ko na frankestanovoj glavi i traje sigur 3tjedna dok se oporavis..pazi kod sjedanja a za ranu koristi ili rivanol ili caj od borove kore i cesto se dolje ispiri smao cistom vodom...dojenje naucila sama uz muzevu pomoc i rr savjete zene su zakon...rado bi da je bio sa mnom i na porodu al nismo imali tu priliku lakse je ,,,a sami oporavak da sam potpuno ona ista stara ja trebalo mije 10mj sigur dok je god dojio nisam bas bila svoja hehehe sretno ti i sto vise se sprijatelji s babicom ona ti ej u stvari sve na porodu i uzivaj

<3 Moj anđeo Mihael dosao na svijet 31.07.2011.

clock-img

03.11.2013, 20:45

clock-img

kisica

pencil-img

1005

Bila bih zahvalna kada bi mi majke,koje su već doživjele iskustvo porođaja,odgovorile na neka pitanja.
1.Za one koje su imale epiziotomiju(rez): Da li ste dobile anesteziju za vrijeme epiziotomije i za vrijeme šivanja i na koje mjesto se daje anestezija?
2. Puno čitam o porodu,dojenje itd,pa me sada,kada gotovo sve znam o tome,počinju zanimati neke pojedinosti koje su za vas vjerojatno nebitne, kao npr. jesu li vaši muževi prisutni za vrijeme dojenja djeteta?
3. Koliko vam je trebalo da se oporavite od poroda?

1. Za vrijeme rezanja nisam dobila ništa, međutim za vrijeme šivanja sam dobila inekciju na samom mjestu reza od koje je kao trebalo utrnuti sve to, međutim baš i nije utrnulo.
2. Za ono malo vremena koliko sam dojila, mm je bio prisutan.
3.Nisam se oporavljala uopće, sam porod za mene je bio nešto lagano, i nisam ležala od prvog dana.

Adrijan - 16.06.2009.
Naš mali anđeo - 08.08.2011.
Gabrijela - 13.01.2014.

clock-img

03.11.2013, 20:56

clock-img

danery

pencil-img

10504

mene je rezanje bolilo jer me je zarezala između trudova,a šivanje još gore jer se sve ohladilo iako sam neku anesteziju dobila,tako da...
ja bi još koje dijete,samo da me onesvijeste prije te slavne epiziotomije i šivanja user posted image

...bejb...our be(a)st.....

....mini gospa....

bogo....priti pliiiiiiiiiz,očuvaj me od baba u životu,od ostalog ću se sama čuvati..... ;)