cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Odvikavanje od pelena???

clock-img

16.06.2011, 17:18

clock-img

Marta j

pencil-img

7508

Imam pitanje dali treba cekati da dijete bude samo spremno se odbiti pelena il ga tjerati iako ono vice ne skinuti pelenu?

Meni M neda skinuti peleni ako nekako i da onda nece da se popiski koliko god je bez pelene.i nebi da mi se desi kao priji silila je malog na tutu i dva dana nije piskio pa zavrsio u bolnici.mladi je od mog 20dana.
Nebih ga htjela siliti i ja sam misljenja da trebam cekati da on sam bude htio da bude bez pelene.
A svi mi govore da sam luda i da dijete tako malo nemoze znati kada ce biti bez pelene.
Po meni on jos nije spreman jer nece da kaze kada hoce piskiti kada kakiti.
Kada treba kakiti onda se krije i vice nisam ja kakio...

Koji su vasi savjeti...

Uzivam uz svoja tri musketira....

M&M-10.6.2006

Mate-11.05.2009

Antonio-29.6.2011

clock-img

16.06.2011, 17:25

clock-img

ELISABETH

pencil-img

1661

Meni se nećakinja jedva skinula od pelenazato što ju je nevista tirala na silu jer su joj svi govorili da "mora jer su joj 2 godine", mala je trpila ddok ne bi pukla skoro, na kraju je prestala nositi pelenu tek sa 3 i po godine i to jedva...
Moja I je misec dana razlike s tvojim M, mi smo kupili tutu i ona sada sidi na njoj kad ju je volje, tj. ako traži piškiti na tutu ja je sidnem a ako neće kad je pitamo, ne forsiramo je...još uvik joj nisam skinula pelenu iako uglavnom po danu piški samo u tutu, ali doći ćemo i do toga

Ivona, 17.06.2009.

While we try to teach our children all about life, our children teach us what life is all about.
Angela Schwindt

clock-img

16.06.2011, 18:45

clock-img

Bebys

pencil-img

10225

ajme ja se isto s time borim moja je dvije godine...i nesilim je ..ako ide ide ako ne sama ce kada bude spremna...

clock-img

16.06.2011, 19:39

clock-img

Ninjago

pencil-img

150

Nisam ga silila,imao je 2 i pol kad se odviknuo,sam si je poceo svlacit ,govorio je da ga zulja pa bi ga pusila preko dana bez, za noc sam mu stavljala jos nekih mjesec dana kad sam skuzila da je suh ujutro sam i nocnu makla.Mislim da na silu nis nejde pa tako ni to,a jedna poznanica je isto malu silila s godinu nakraju je dobila to da bi mala samo rasirila noge gdje god bi bili i obavila sta ima.

clock-img

16.06.2011, 19:51

clock-img

ejmama

pencil-img

7290

Moja Ena je već 2tj bez pelena, nismo je tjerali, ali uspijelo je, sad vec sama kaže kad ima nešto za obaviti, u 7mj će imati 2g. Noćnu pelenu još imamo. Nikad je ne bi forsirala da joj nije išlo, probala bih kasnije.

H 07 E 09

clock-img

16.06.2011, 19:55

clock-img

Marta j

pencil-img

7508

Ja sam probala par puta i kada on pocme plakati vrati moju pelenu ja sam odustala.Sada imamo problema kod presvlacenja jer neda skinuti pelenu misli da cu je maknuti.

A svi okolo me izludise pa on ima dvije godine makni mu pelene sto ce mu,moje se odbilo s godinu moje prije dviije.

M&M-10.6.2006

Mate-11.05.2009

Antonio-29.6.2011

clock-img

16.06.2011, 20:02

clock-img

ejmama

pencil-img

7290

Nemoj se obazirati šta drugi govore, to su ta standardna glupa pitanja. Zašto ti dijete ima dudu,zašto je nema,zašto je debelo, zašto mršavo, zašto i ma još pelenu, zašto još pije iz boce, zašto je još u kolicima, pa zašto nema sve zube, zašto ima.... Ti si mu mama i sama ćeš prepoznati kad bude bio spreman, pitaj ga češće kroz dan dali treba piškiti, stavi mu tutu u neki kut gdje ga se ne vidi. Vjeruj mi nema veće sreće kad dijete shvati da je piškilo u tutu,a ne u pelene, svima će se hvaliti i shvatit će kako je to super.

H 07 E 09

clock-img

16.06.2011, 22:29

clock-img

mariola

pencil-img

19495

ma pusti ga. ako hoće hoće, ako neće neće.  od moje šogi mali je stariji od tvog 3 mjeseca i još je nije skinuo niti ne pokušavaju još.user posted image

Sretna i ponosna :)
Toni i Laura
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

clock-img

16.06.2011, 22:32

clock-img

ikica84

pencil-img

3720

uhh i ja se borim sa svekrvom oko odvikavanja pelena,A ima godinu i pol i kao vec mora da bude bez pelene ide toplo i sta ce mu vise???i skoro ga stavila na tutu maltene na silu i sad nece nikako na tutu a ona non stop drobi kako ga moram odviknuti user posted image ne planiram da je poslusam jer se bojim da cu dobiti samo kontra efekat.kad bude spreman skinucu ga.

ANDREJ 02.01.2010.
VIKTOR 24.09.2011.
mamine srece najveceeeeeee!!!!

clock-img

16.06.2011, 22:33

clock-img

ninolina

pencil-img

15879

Ma neka drugi pričaju kaj hoćeju...Mi imamo pelenu samo za spavanjeali da nije sama tražila da joj se skida pelena nebi ju silila...Sad će fino toplo pa mu stavi samo gačice i neka piški vani...Moji se dečki nisu učili piškiti na tutu već samo wc ili vani a dok su curke oba vije više volile tutu. Jesi ga stavljala sjediti na wc, tutu ili je stajao

sad sam mama za 5 :)
Tin, Iva, Theo Petar, Iris, Nino Lukas

...Nikad se ne prestani smijati, čak ni kad si tužna. Netko će se možda zaljubiti baš u tvoj osmjeh...

clock-img

16.06.2011, 22:57

clock-img

Marta j

pencil-img

7508

Samo na tutu i da bude u gacicama i drzala sam ga tako jedno vrijeme i nije htio piskiti i poceo plakati di je moja pelena i ja mu je stavila i on se tek tada piskio.
I sada imamo problem jer se neda vise presvlaciti da mu nebi maknula pelenu.
Prije kada je piskio il kakio bi sam rekao skini pelenu Mate kakio a sada vise neda reci da je kakio il piskio stalno vice da nije ne skinuti pelenu..

I moja svekrva samo o tome broji kako se treba odbiti plena tko ce sada kupovati dvoje ja sam joj rekla da nije ona ni do sada pa se nemora bojati da ce i sada i od tada suti..

M&M-10.6.2006

Mate-11.05.2009

Antonio-29.6.2011

clock-img

16.06.2011, 23:00

clock-img

Thea

pencil-img

4043

Mi još imamo pelene i ne forsiram ga iako vidim da je pelena preko noći suha. U vrtiću ide stalno na tutu i doma ga stavim kad sam s njim,ali pošto ja radim moji ga ne stavljaju i ne smeta mi to...kao što kaže Ninolina sad kad će vani biti toplo bit će samo u gaćicama ,tuta na dohvat ruke i polako će se sam odviknuti...

T & R - 28.09.1996.
Klaudia - 14.01.1997.
Antonio - 11.09.2000.
Valentino - 04.02.2009.

clock-img

17.06.2011, 09:22

clock-img

BUMBI

pencil-img

23108

Ne trebaš ga siliti,kad bude spreman sam će tražiti.
Tako sam ja D sama silom htjela i nije išlo sve dok njemu nije došlo u glavu,iako on još uvijek ima preko noći jer jako puno pije

DINO I LUKA-mamine najveće sreće!!!!!
Stigla i princeza ANA!!!

clock-img

17.06.2011, 09:44

clock-img

njanja

pencil-img

8766

marta, s obzirom da sada dolazi beba u kuću, ja ga ne bi odvikavala, nego bi pričekala....nije njima to lako, a mislim da će mu dovoljno teško biti nositi se s promjenama kada beba dođe..uz to, beba će imati pelene pa ga možda to potakne da ih i on nosi, čak i ako ih vratiš...o tome nek ti pričaju cure koje su to prošle....

JAN, moja najveća ljubav, sreća, ponos, uspjeh i poticaj!

"Kad poljubim lice tvoje da izmamim osmjeh,
Onda pouzdano razumijem čari neba u svjetlu zore".
-Tagore-

clock-img

17.06.2011, 11:50

clock-img

Ninaa

pencil-img

7487

Moja od zime kaka u tutu, imamo problema sa stolicom jel ne kaka po par dana i sl. pa kad treba kakati veli daj tutu i onda se pokaka. Pelenu smo skinuli prošli tjedan i sva je bila sretna u gaćicama,ali jednostavno ne kuži da treba reći da piški, stavljala sam je i ovak da sjedi ali ništa stalno se popiškila u gaćice. Prek tjedna je u vrtiću tak da u sub. opet nastavljamo. Njoj se svidjelo u gaćicama pa svako jutro pita a gaćice, a nemre tak u vrtić kaj budu tete s njom dok ne skuži da treba na tutu. Eto Marta ja ga ne bi forsirala pogotovo zato jel moj nećak i susjeda i od frendice mala, kak je mama bila pred porod su počeli piškiti u gaćice a imali su po 5 godina i to skoro svaku noć, a prije toga se to nije događalo,tak da ak nije spreman nemoj ga forsirati.

Mamine srećice 14.03.2009. i 2012.

clock-img

17.06.2011, 11:51

clock-img

mala99

pencil-img

607

Moj mali će u devetom mjesecu dvije godine i još ima pelena. Kad je imao godinu i pol kupila sam mu tutu, ali ne da nije htio sjesti nego ni blizu. Tako da je tuta stajala neko vrijeme i kad sam vidjela da se igra s njom, probala ga jednog dana sjesti na tutu. Mislila sam neka se privikava, a on se pokakio. I tako dam mu skoro svaki dan neka kaki, bez forsiranja, nekad je zaigran pa mu se neda sjediti i ja ga ne forsiram.

Mislim da ništa ne ide na silu, na kraju se postigne kontra i kod djece se stvara odbojnost prema tuti. Polako i za sve dođe vrijeme, bez prislile...user posted image

A babe neka pričaju šta hoćeuser posted image

clock-img

17.06.2011, 13:49

clock-img

katy mama

pencil-img

838

ovo ce biti najteze u svemu mislim user posted image

moj nece da sjedi na njoj uopste user posted image !vrti se oko nje,ali nece da sjedne,odmah silazi!jos smo nedavno poljepili nekakvih slikica,ma kakvi,samo uze i odljepljuje

moj mali sin,moja velika ljubav je stigo 19.09.2009.u 10.25

clock-img

18.06.2011, 22:51

clock-img

ELENA35

pencil-img

881

Aaaaaaaaaaa sad sam se prepala...Ja sam planirala ovih dana skinuti bebačima pelene,iako mi Jan želi na tutu,čak se svijesno i pokakao par puta,pa mislim da sa njim neće biti problema..ali Sara je druga priča,ona čvrsto odbija sjesti na tutu,osim ako nema pelenu jer joj tuta služi za igračku a to joj ne dozvoljavam..kad ju pitam dali želi kao braco sjesti na tutu,ona viče NE...Probati ću ju skinuti u gaćice a ako vidim da protestira,vratiti ću joj pelenu..kad bude željela skinuti sama pelenu biti ću presretna,ali neću ju forsirati da nema traume od toga,jer i ovako mi teško i rijetko kaka,da tutom samo ne pogoršam stvar...
Jedino me muči što mi na jesen kreću u jaslice,a kuma mi je rekla da njih tamo tete ne uče odvikavanju od pelena (tako je u grupi njezinog djeteta)..a nadala sam se da će Sara uz drugu djecu pristati skinuti pelenu...

VEDRANA-21.10.1996.
IVAN-30.12.1999.
JAN I SARA- 9.5.2009.

"Knjige koje majke pišu nitko ne čita,one se vide i čuju kada njihova djeca ulicom prolaze..."

clock-img

14.07.2011, 13:46

clock-img

mala99

pencil-img

607

Evo i mi imamo problem, nećemo se sjesti na tutu. Imamo skoro dvije godine i sada bi bilo pravo vrijeme za odvikavanje od pelena. Prije još par mjeseci je kako u tutu i sjeo bi na nju, istina ispred TV-a. Ali sada neće nikako i ne samo to neće ni druge stvari, čini mi se da je tvrdoglaviji....
Cure kako ste vi rješile taj problem??

clock-img

14.07.2011, 18:07

clock-img

katy mama

pencil-img

838

ja danas kao krenula sa tuta treninogom,nemam pojma dokad cu imat zivaca

evo do 6 sati sam ga 4-5 puta stavila na skoljku (uzela sam onaj nastavak) ,sjedio bi prvo sekund,onda se malo produzavalo,i opet se upiskio user posted image
pa stvarno user posted image

clock-img

14.07.2011, 18:17

clock-img

tita

pencil-img

514

i mi smo počeli sa odvikavanjem,bez forsiranja!!!Ujutro kad se probudi već sam pita za ići na paku(patku),to nam je tuta i kad se popiša onda svira valjda mu je to zanimljivo !!!!!već par puta si sam skine pelenu pa nam donese i kaže da bi se popiškio!!!!Mali ima u 8mj .2godine!

Ne idi ispred mene,mogu te ne slijediti,Ne idi iza mene,mogu te ne voditi,Jednostavno-idi pored mene i budi moj prijatelj....

clock-img

14.07.2011, 18:24

clock-img

Ruža

pencil-img

14064

A što ćete reći na mog?  Za 2 mjeseca će napuniti 3  godine i od danas smo na službenom odvikavanju.  user posted image
Nisam forsirala do sad, ja radim, ne mogu tete vrtiću zamarati s  odvikavanjem, probali smo posljepodne odvikavanje, no ništa od toga dok mama nije na go. Popiški se na tutu ili wc nakon mog svakominutnog ispitivanja no kaka u gaćice. Kad idemo nekuda stavim mu pelenu. Evo dok ja  tipkam moj frajer se upiškio na pod.user posted image user posted image                                                                           

Samo luda mama...

clock-img

14.07.2011, 21:51

clock-img

katy mama

pencil-img

838

ja moram priznati da sam ja malo pod utjecajem okoline vezano za tu tutu user posted image

smaraju me vise komentari tipa "a jos imas pelene,kad ces ga odvici,velik je on,moj mali mladji od njega redovno piski/kaki/trazi tutu..,pa ti si kuci odvikni ga user posted image " i jos gomila,svaki dan

a meni se bas ne cini da je on spreman,mada sam odlucila probat skinut tu dnevnu,pa vidjet cemo (njemu su u 9 mjesecu 2 godine)
uzela sam gacica user posted image

clock-img

14.07.2011, 22:02

clock-img

uciteljica

pencil-img

1322

Ja sam pokušala silom (sa nekih godinu i pol) i kao rezultat sam dobila to da kad je Paula vidjela tutu u kupaoni ili u dućanu da ju je šutnula nogom koliko god je jače mogla, user posted image user posted image user posted image user posted image .

Pred nekoliko tjedana počeli smo kupanjem u bazenu na dvorištu kod bake i  po cijelo popodne bili  smo bez pelene i  malo po malo evo sad samo BESPELENAŠI, sve bez sile i prisile.user posted image user posted image user posted image user posted image I to sve u nekih 3 tjedna.I to kako smo počeli odmah i po noći bez pelene i u 3 tjedna zapiškala se dvaputa. Meni je olakšavajuća okolnost to kaj Paula po noći nepije pa mi je bilo s te strane lakše.

Mislim da treba dijete ponuditi tutom, ali nikako ne siliti (prema vlastitom iskustvu) i kad samo bude spremno odbaciti će ju.
Sretno na putu bespelenaštva, user posted image

Ja sam PAUVA!!!!
30.01.2009.

clock-img

14.07.2011, 22:09

clock-img

bomboncic02

pencil-img

1591

Ja Luku nisam tjerala ni na wc ni na tutu.
Prije točno tjedan dana je prvi puta sam piškio u wc, samo sam ga ponudila jer je bio gol, oduševio se kada je vidio da on to može.
Nezna se tko je ponosniji bio, mama ili sin :).
Ne stavljam mu pelenu ni po noći.
Ako se upiški, promijenim obleku, ne pravim dramu (u smislu pa zašto si to napravio itd..) pa Bože moj i odraslom se omakne user posted image , a dijete se uči.

Sve u svemu, mi laganim korakom uspijevamo bez pelena.

Da bi se osmjehnuo, čovjek treba pokrenuti sedamnaest mišića, a četrdeset_ i tri da se namršti. Stoga činite ono što morate s osmijehom, to će vas stajati mnogo manje truda..