cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Novi Bebimil 1?

clock-img

17.03.2012, 20:58

clock-img

Sonyhka

pencil-img

96

Već 6 mjeseci bebač mi je na bebimilu (jedinica, idući mjesec planiramo na dvojku laganini) i uvijek kupujemo ono duplo pakiranje od 600 grama. E sada, zadnje pakiranje kupljeno u dm-u ovaj tjedan potpuno je drugačije od dosadašnjih. Drugačija mjerica, kvalitetnija kutija, čak na vrećici ima i naljepnica za zaljepiti kada se otvori a ne potroši sve, ali i prah je drugačiji. Svjetliji (držim u staklenci pa sam na stari nasipala) i praškastiji tj. kao prašina, sav se razleti kada presipam, i kada se napravi bude puno zraka i kao kriz ostavlja tragove na bočici. Googlam, ali ne nalazim ništa o nekoj promjeni unutar proizvodnje, pa pitam vas mame drage jel zna neka o čemu se radi? Jan mi sada pojede manje tog bebimila (ne znam da li zbog drugačije teksture, sastava, čega već - ili jer je probao kašice pa mu se više svidjelo) tako da me stvarno zanima - šta sada zapravo jede? user posted image

~ Jan ~ 05.09.2011. ~

clock-img

18.03.2012, 22:21

clock-img

renataa

pencil-img

33

ja inače kupujem u kozmu i isto sam jedno vrijeme bila to primjetila, ali nakon par kutija opet su bile sve po starom.. hvala bogu, moja je jela bez problema.. stala je tek sad kad smo na bebimil 2 prešli, on baš nije fini user posted image

clock-img

19.03.2012, 10:12

clock-img

Sonyhka

pencil-img

96

Evo našla sam odgovor na njihovoj stranici:

Dragi roditelji,

u skladu s novim suvremenim spoznajama o prehrani dojenčadi i male djece, promijenili su se i pravilnici koji reguliraju sastav početnih i prijelaznih formula za dojenčad.
Promjene su definirane na europskoj razini, a prema europskim smjernicama prilagođen je i hrvatski pravilnik.

Naše mliječne formule Bebimil, prilagođene su novim smjernicama i preporukama, pa je došlo do promjena u nutritivnom sastavu i promjena u uputama o dobi primjene mlijeka.

Promjene regulativa u nutritivnom i energetskom sastavu dale su nam mogućnost da razvijemo još bolje recepture, koje su svojim sastavom prilagođene svim potrebama dojenčeta, te mu osiguravaju zdrav rast i razvoj. Poboljšanja se odnose na sastav vitamina i minerala, te dodatku nekih funkcionalnih sastojaka (kolin, inozitol, taurin).
Uz promjenu recepture, vezane su i nove preporuke o dobi primjene mliječnih formula.
Od sada proizvodi se preporučuju:

• Bebimil 1 - od rođenja nadalje
(do sada: od rođenja do navršenog 4. mjeseca)
• Bebimil 2 - od navršenog 6-og mjeseca
(do sada: od navršenog 4. mjeseca života)
• Bebimil 3 - od 12-og mjeseca od navršene treće
(do sada: od navršenog 8. mjeseca do navršene treće godine)

Napominjemo svim roditeljima da se mijenjao i način pripreme mlijeka, pa Vas molimo da dobro pročitate nove upute o pripremi koje su navedene na svakoj kutiji.

Možda im je dvojka sada bolja... ;) Znam da je trojka (po starom trojka) s vanilijom i čula sam da je prefina, no imamo mi još do nje...

~ Jan ~ 05.09.2011. ~

clock-img

25.04.2012, 08:42

clock-img

leticia123

pencil-img

1

Moram se javiti na tvoju poruku jer i ja imam slican problem... Ja sam isto primjetila da je Bebimil 1 u novoj kutiji koja je tanja od prethodne, modernija a sto ti kazes ima cak i naljepnicu za zatvaranje unutra. Medutim, sastav mlijeka je rjedi i drugaciji bar po meni. Moju bebicu dojim al posto trazi vise dodajem joj i bocicu tj. Bebimil i otkad sam naisla na ovu novu kutiju vidim da je okus mlijeka drugaciji i nije mi bas zadovoljna, jer unatoc sto podoji obje dojke i jos joj dam bocicu opet mi ogladni i to skoro za manje od 2 sata !!! Tako da sam ispocetka bila zabrinuta cak kupila drugu hranu Milumil al i on mi je rijedak. Novi bebimil je jeftiniji za koju kunu al kakve koristi kad mi nezasiti dijete, jos su napisali da je poboljsana i nova receptura. Nastojat cu potrazit u trgovinama ima li igdje starih kutija inace neznam morat cu prec na drugu hranu. A ovo ti pisem iz iskustva jer prvu bebu sam isto odhranila na bebimilu 1 i 2 i sve je bilo uredu, ja neznam sta sada izmisljaju s tim ambalazama. Ako ti ovo moze ikako pomoc tu je moje osobno misljenje, inace nisam na ovim forumima ali vec tri dana trazim po internetu neki odgovor i evo nasla sam tebe user posted image