cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Nova trudnoća nakon kiretaže

clock-img

28.09.2010, 15:23

clock-img

Anica1

pencil-img

9

Koliko vam je trebalo da ostanete user posted image nakon kiretaže? Koliko ste se vremenski morali truditi da ugledate opet user posted image

clock-img

28.09.2010, 18:16

clock-img

breskvica22

pencil-img

557

sve je to individualno.prvo moras sama sebi posloziti kockice u glavi,da se bar donekle vratis na svoje i da ti m bude redovna.ali dok god budes mislila da zelis ostati user posted image (recimo ocajnicki),da ti neide iz glave-nista od toga. moras se samo opustiti i neka stvari idu svojim tokom.
neznam tvoju povijest-koliko si bila trudna,zasto je osla beba itd. ali trebas sacekati barem 3mj.
sretno i daj boze da ugledasuser posted image kad to budes zeljela

clock-img

28.09.2010, 22:28

clock-img

Anica1

pencil-img

9

Ja sam bila trudna 9 sedmica, imala sam kiretazu 19 augusta. Doktor mi je rekao da sacekam 3 mjeseca, vec sam poslozila neke stvari i krenula dalje.
Interesovalo me poslje koliko pokusavanja je doslo do trudnoce nakon kiretaze, da li kiretaza uspori to pa treba duze vremena da uspije ili kiretaza nema veze s tim. Neko kaze da je cim je krenuo u akciju, nakon preporucena 3 mjeseca pauze, ostao trudan odma iz prve, a nekome ni nakon godinu dana nema nove trudnoce.

clock-img

29.09.2010, 14:22

clock-img

sina

pencil-img

1737

da,tu je pravilo da pravila nema. ako ćeš stalno misliti na to ,kao što ti je breskvica rekla,teško ćeš uspijeti. ja sam nakon 1. kiretaže ostala trudna nakon 14 mjeseci,s tim da nisam išla kod doktora a ni ciklusi mi nisu bili uredni i imam bakterije,tako da nemoj da te to obeshrabri.

_____________________________

16.03.2012- Korana
09.10.2013- Ivan

clock-img

29.09.2010, 15:37

clock-img

Anica1

pencil-img

9

Bojala sam se  da kiretaza ne ostavi neke posljedice negativne pa je teze doci do nove trudnoce. Ja sam nakon kiretaze krvarila jedan dan samo, imala sam nakon 12 dana ovulaciju malo slabiju a nakon 28 dana sam dobila user posted image . Sutra idem na kontrolni UZ, PARA i kolposkopiju kao i vaginalni sekret, da sve provjerim. Nadam se da ce sve biti ok :) 

clock-img

29.09.2010, 18:54

clock-img

breskvica22

pencil-img

557

vidi ,provjeri.......i kad sve to napravis i vidis dali je sve u redu.preporucila bi ti da odes kod nekg dobrog privatnika ako si u mogucnosti jer iz iskustva ti mogu rec da te se sasvim drugacije gleda.ja sam bila neki dan i iznenadila sam se  sto se tice svega.
jos je malo vremena tebi proslo od toga nesretnog slucaja da pokusas opet.pricekaj bar 3 mj da ti se malo tijelo odmori,a psihu necu ni spominjati.
vjerovatno ce ti reci da nisu nasli uzrok tvom spontanom i nemoj da te to zacudi jer su oni svi totalno nemarni i glupi i bezobrazni,niti imaju obzira.vidi sta mozes u tom periodu dok cekas napraviti od pretraga,ali ni to ti nemora nista znaciti jer svakadruga,treca zena ima spontani.to je strasno ali istinito.samo mirno i daj si vremena(mislim sa svime polako-nalazi,tuga itd) i sve ce biti ok.
pusa i zelim ti svu srecu svijeta. tu smo za tebe uvijekuser posted image

clock-img

30.09.2010, 08:47

clock-img

Anica1

pencil-img

9

Hvala ti puno breskvice22 !! user posted image
Idem kod privatnika jer se puno vise posvecuju pacijentima. Danas cu raditi ove nalaze gore sto sam napisala, a vec sam radila TORCH sto su mi preporucili i detaljnu analaizu krvi i urina, sve je ok. Rekao mi je dr koji mi je radio kiretazu da je uzasno visok procenat zena cije trudnoce zavrse spontanim bez nekog posebnog razloga ili tijelo odbacije nesto sto nije pocelo dobro. Nisam znala da je to tako cesto dok mi se to nije desilo.