Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.
Cure, uskoro povratak u realnost. Dajte koju lijepu rijeć da mi bude lakše....
12.09.2011, 14:09
troubled
7104
lijepu riječ? uf... to dolazi nakon 2 do 3 tjedna... pripremi se da ćeš biti luda...tužna...sa stalnim osjećajem da propuštaš sve bitno (to naravno nije zbilja tako)...
utješno je da će taj osjećaj zbilja nestati...da ćeš nakon toga početi disati dublje i slobodnije nego sad... rastopit ćeš se svaki dan kad te dočeka osmijeh i ručice koje će se baciti tebi u zagrljaj... a imat ćeš osjećaj veće vrijednosti kad osvijestiš da nisi samo mama (iako to nikako nije "samo")...kad spoznaš bez grižnje savjesti da si puno više...
želim ti da ti taj prvi period što brže prođe...
12.09.2011, 14:20
beba24
188
Hvala na lijepim riječima. Svjesna sam da će biti teško al najteže mi je zamislit da ćemo se vidjet samo 4 sata dnevno. Da će neka druga žena (teta u vrtiću) s mojim djetetom provodit puno više vremena nego ja.
12.09.2011, 14:25
mayathebee
1544
I ja sam donijela odluku da idem natrag na posao. 01.10. malac još neće imati 9 mj. Šef zove i pita jel mogu barem na 4 sata, a ja osjećam grižnju savjest, jer mi je platio faks, a i financijski nam odgovara, jer sa ovih 2600 nije baš idealno! No mislim kako mi je to bila najteža odluka do sada, i još se preispitujem. Sad je najzanimljiviji, počeo je puzati, stajati, jučer je nakon baba, tata, dede, rekao i mama .......ja sam jako vezana, on još nije toliko, tako da mi je užasno kad se sjetim da idem, i da je to to!
Sretno beba24, što kaže troubled, živjet ćemo za trenutke kad se vratimo s posla, a naši bebači nam se razvesele!
I ja sam previše vezana... Mislim da će ćak ona to puno lakše podnjet nego ja. Osjećam se ko neko razmaženo derište kojeg odvajaju od mame a ne odrasla žena koja mora odvest svoje dijete u vrtić i otići na posao! OLADI ŽENO sama sebi kažem, al NEJDE i NEJDE... Uf, mislim da je vrijeme za drugo.
12.09.2011, 15:17
pincirotvajler
12493
12.09.2011, 18:14
patka
513
drage moje znam kak vam je, ja sam 30.06 pocela raditi, tjedan dana sam radila pa godisnji i onda opet na posao.....al priviknut cete se....ja sam prvo vrijeme kad bi ostavila T kod bake cijelo vrijeme u autu imala osjecaj da sam nesto zaboravila-grozan osjecaj...ali sto kad se mora tako...ali zato max uzivamo kad dodjem s posla
12.09.2011, 19:37
BUMBI
23110
12.09.2011, 21:33
dami
2750
drage moje ,sve smo to prošle, proći će te i vi. Vjerujte, lakše je diječici nego vama a vi ste njihov uzor. SAMO HRABRO !
12.09.2011, 22:14
Nika 24052006
5558
Ma bit će to sve dobro
13.09.2011, 09:26
jagodicabobica
1678
da ti pomognem da predzes prag!
13.09.2011, 12:20
beba24
188
IZVORNA PORUKA: jagodicabobica
mislim da mi ipak mm treba tako....
13.09.2011, 13:27
Ira_
1603
Ja jedva čekam da nađem posao, ovo me ubija. Koliko god da ja volim svoje miševe, raditi i maknuti se iz kuće je NEPROCJENJIVO!
13.09.2011, 13:43
lilia
3619
Ja jedva čekam natrag i nadam se da će me moje radno mjesto čekati i iskreno se radujem malo mrdnuti iz kuće, našminkati se, malo urediti i otići nekamo bez kolica, pelena, kašica, duda i ostalih potrepština. Više ni ne znam kako mi izgledaju torbe, stalno nosim onu od kolica.
M. će čuvati moja mama koja mi živi 5 min. od nas pa mi nije neka muka a i smjene su mi na poslu zimi "trudničke" tako da ću se baš malo maknuti i jedva čekati doći kući s posla.
13.09.2011, 14:58
jagodicabobica
1678
IZVORNA PORUKA: beba24
IZVORNA PORUKA: jagodicabobica
mislim da mi ipak mm treba tako....
Sretno!
14.09.2011, 17:35
bubaMaja
930
evo da se i ja pridružim tugujućim majkama )))
tako ja gledam svako jutro kako su majke tužne dok ostavljaju svoju dječicu samnom, a ja sam svoju ostavila sa samo 7 mjeseci... dva tjedna je prošlo i sad me tek pere prva prava tuga jad i čemer ((((((((((((8
14.09.2011, 17:58
Tanjica Tanja
2000
Ja čekam posao
14.09.2011, 20:44
mayathebee
1544
IZVORNA PORUKA: bubaMaja
evo da se i ja pridružim tugujućim majkama )))
tako ja gledam svako jutro kako su majke tužne dok ostavljaju svoju dječicu samnom, a ja sam svoju ostavila sa samo 7 mjeseci... dva tjedna je prošlo i sad me tek pere prva prava tuga jad i čemer ((((((((((((8
08.10.2011, 10:43
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mayathebee
I ja sam donijela odluku da idem natrag na posao. 01.10. malac još neće imati 9 mj. Šef zove i pita jel mogu barem na 4 sata, a ja osjećam grižnju savjest, jer mi je platio faks, a i financijski nam odgovara, jer sa ovih 2600 nije baš idealno! No mislim kako mi je to bila najteža odluka do sada, i još se preispitujem.
Mayathebee... Jesi se vratila na posao ili si još u nedoumici? Kako su prošli prvi dani, tko čuva bebu i kako se mali ponaša kad se mama vrati s posla ? Piši... i mene to čeka...
27.10.2011, 11:41
EVVA
1
draga bubaMaja i ostale,
ja sam svoju princezu ostavila s bakom sa 6.mjeseci. Sada radim već mjesec dana, i sve funkcionira odlično. U početku mi je bilo teško, ali znajući da joj nijšta ne fali i da je u dobrim rukama, sada i ne mislim o tome dok ne zatvorim vrata ureda. Svakako je najsretniji trenutak dana onaj kad se vratim kući s posla pa me dočeka smješak na licu moje princezice, ali realno, osim što se radom osjećamo korisnije, te napokon malo izađemo iz kuće, i ona će bez brige i odricanja dobiti ono što joj trebamo kupiti kako bi njen maleni svijet bio još ljepši. I svi sretni i zadovoljni!!! Zato samo hrabro svima želim!
10.11.2011, 22:54
Bebač i ja
308
eto teme o kojoj sam VEĆ počela razmišljati,iako me od povratka na posao dijeli još 7 mjeseci... vidim da vrijeme leti i ne mogu ni zamisliti taj dan povratka na posao iako me muči da bebač ne može u vrtić prije 1.9. tako da ne znam kud ću i šta ću od 25.6. do 1.9. koliko problema...
11.11.2011, 08:12
Točkica28
2918
ja sam počela raditi kad je šimac imao 3mj,i sve je okay. mala frka je nastala kad je napunio 9mj jer je onda počeo onaj separacijski strah,ali sve je supač. mame,što se mora,morase,razisljajte da cete zaraditi i tako malcima priustiti sve.
22.11.2011, 22:16
topolina
29
cure tako mi je drago što sam naišla na ova vaša razmišljanja...jer se za 10tak dana vraćam na posao...jako me strah kak će to sve biti...ali valjda ćemo to nekak lakše prebroditi jer u narednom periodu ima puno blagdana koje ćemo provesti doma...zaista se divim svima vama koje ste počele tako rano raditi...držite pačeve da sve prođe dobro