1
Zadnji članci

Kako prevenirati ljetne viroze kod djece?
Ljeto donosi radost, ali i rizik od viroza kod djece. Uz redovito pranje ruku, dovoljno tekućine,...
Zdravlje i njega

Kako odabrati savršen štednjak za vaš dom?
Jeste li u potrazi za savršenim štednjakom za vaš dom? Bez brige, u nastavku teksta pomoći ćemo v...
Obiteljski život

kaj nije lakše i ljepše bebu staviti blizu mame
Neke mame nažalost nemaju izbora pa popuste,ali treba pokušati sve i biti malo uporan i ne odustati ako ne upali isprve..Majčino mlijeko je najbolje(uvijek idealne temperature,higijenski čisto,uvijek dostupno,jeftino)toliko je dobrih razloga za dojenje...A najvažnije od svega to je najbolje za bebicu
Ali cure oni njih moraju nahranit,jer se podrazumijeva da su i mame i bebači početnici i da nemaju pojma kaj rade (mislim na prvorotke)-zato je taj period u bolnici više kao upoznavanje i priprema za odlazak kući gdje dalje nastavljaš bez ičije pomoći. Ja sam recimo znala kompletnu teoriju-ali kao prvorotka nikakve praxe.Kad bi ga donijeli ja sam ga stavila na cicu i on je to malo vuko,malo spavao,malo plakao,malo opet vuko.....ali ja nisam imala pojma da li je on sada sit ili ne? Kad su ga odnosili sestra je obavezno pitala da li je papao-ja bi rekla "DA" ....... ALI ZAR JE VJEROVAT NEKOME KO NEMA POJMA ŠTA RADI????? Zato je normalno da ih nadohrane-svakom djetetu se ponudi bočica,ALI ako je on pojeo dosta majčinog ml. ne bu htio bočicu,a ako još ne zna cicat kak spada pa se i nije baš naklopal tvog mlijekeca-onda normalno da će prihvatit njihovu klopicu jer je i dalje gladan......zato vam se bebači nadohranjuju u bolnicama da ne padnu previše na kilaži (više od normalnog).