Vjerujem našoj pedijatrici, prošli smo virusni meningitis sa starijom kćeri, tako da me shvaća, i stvarno je odlična.
Sada ima 38.7, dala sam mu Nurofen, tako da će nadam se, uskoro pasti.
Užas, znači ništa mi ne preostaje, nego držati temp pod kontrolom i čekati.
Nemam nalaze doma, u kartonu su, ali je ped.rekla da upućuju na početak bakterijske infekcije, nisu za virozu, ali da možda nije od krpelja već da se možda u organizmu "kuha" neka bolest, iako, napomenula je da on u trenutno što se svega drugog tiče, po njoj zdrav, i da ne želi nagađati i plašiti nas, ali da je trenutno najvjerojatnija mogućnost da je krpelj bio zaražen, ali opet, s obzirom na inkubaciju, ne može biti sigurna.
Kad popije Sumamed, ponavljat ćemo nalaze i tada vidjeti što dalje, ali u međuvremenu bi temp.trebala pasti, a ako ne padne, tada moramo u bolnicu.
Nekako to odgađam, jer ne volim našu bolnicu.
Agonija sa starijom kćeri je trajala više mjeseci, za to vrijeme je bila u bolnici cca.5 puta, i svaki put u otpusnom su pisali viroza ili upala uha,
da bi na kraju otišli u Zg s uputnicom na kojoj je pisalo da se traži spec.pregled, a dijagnoza je pisala upala uha(tad smo imali hzzo pedijatricu kojoj je politika bila na prvom mjestu i koja nam je na muke dala i takvu uputnicu, jer je govorila "da šta ja mislim da je u Zg med i mlijeko"??!!),
prošli 3 bolnice gdje nas nisu ni ozbiljno shvaćali jer smo iz Vž došli u Zg samo tako kao radi upale uha, došli na Rebro i tek tad su ju tamo detaljno pregledali i uputili nas u Fran Mihaljević,
gdje su joj vadili likvor i rekli da je sama preboljela meningitis po broju jedinica, te da je bolest u zadnjem stadiju.
Bili smo 5 dana tamo, 24 h infuzije, venski lijekovi i nebrojbeno puno analgetika i sredstva za skidanje temp.
Eto, užasno iskustvo,
svega me strah i ovo je nevjerojatno da se opet događa.
Ako potraje, ići ćemo u Zg, bez panike, jer od tamo iz te bolnice imam samo pozitvna iskustva, za razliku od ove naše.