cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Kako zaustaviti mlijeko majcino?

clock-img

18.08.2011, 09:38

clock-img

Bebys

pencil-img

10225

ovo me zanima vec godinama i koga kod pitam svi kazu pa stat ce to..
to mi je vrlo glup i ne tocan odgovor...pogotovo NE STRUCAN OD ONIH KOJI SE TIME BAVE KAO BABICA I LIJECNIK...??

dakle zene stare svasta su mi napricale...ali to mije malo bolno i ruzno..

kako je to kod vas izgledalo osim onih kojima je mlijeko presusilo samo...

OVO ME STVARNO JAKO ZANIMA vec godinama..nemam odgovor na ovo pitanje...

ps
prirodnim putem ne tabletama...to me zanima..jer cisto sumnjam da cu ovdje dobiti tablete

ja sam tek trudna u prvoj trudnoci nisam imala mljeka tek nesta sitno i to samo mjesec dana bio je carski pa kazu da je to i u vecini slucajeva kod carskog normalno da se nema mljeka...

ali eto ovaj porod moze biti druciji sa puno mljeka...kako ga zaustaviti kada dodje vrijeme da ne sisa vise..

clock-img

18.08.2011, 09:40

clock-img

Bebys

pencil-img

10225

molim vasa iskustva...please...

clock-img

18.08.2011, 09:55

clock-img

zlata2

pencil-img

304

Nemam pojma. Zašto bi ga zaustavljala?
Koliko znam od sestre s vremenom uvodiš drugu hranu i manje daješ cicu bebi i onda se automatski stvara i manje mlijeka... Za koje si metode ti čula?

clock-img

18.08.2011, 09:58

clock-img

pincirotvajler

pencil-img

12489

ja neznam točno,samo se nadam da će d sve manje tražiti i da će sve manje bit mlijeka
znači što manja potražnja to manja proizvodnja dok skroz ne nestane

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

clock-img

18.08.2011, 10:07

clock-img

pakić

pencil-img

961

Kad dijete prestane sisati, mliječne žlijezde postupno prestanu proizvoditi mlijeko, važno je ne izdajati se jer onda laktacija ne prestaje. Ali to je dugotrajan proces. JA sam svoje dojila preko godinu dana, a još godinu nakon prestanka dojenja sam mogla istisnuti koju kap.

Patrik i Kiki, moja dva sunca

clock-img

18.08.2011, 11:34

clock-img

Bebys

pencil-img

10225

e pakic na to sam mislila..ZNACI SVE JE TRPLJENJE..shit...znala sam..

clock-img

18.08.2011, 11:36

clock-img

Bebys

pencil-img

10225

ma ima puno zena kojima ne staje mljeko nego im se grudi UPALE..kao sto je recimo moja teta prosla sa SVE TROJE DJECE..to su uzasna trpljenja...i temperaturu je imala toliku da je buncala..uzasno..

e na to sam mislila...pa valjda onda u takvih slucajevima...dobiju se one tablete za stajanje mljeka..nadam se..:((

clock-img

18.08.2011, 14:34

clock-img

adryosijek

pencil-img

3129

ja sam imala ,znale mi se upaliti ali izdajalica je pomogla,kad se upale ili rucno istiskivati.posto moja mala nije htijela bas na siku,i tako je po malo nestajalo mlijeko,.ona je odbijala sisati a ja sam kada se stvrdnu izdajala,tako da je i prestalo

moja mala cura je moje sve...

clock-img

18.08.2011, 15:02

clock-img

Ninaa

pencil-img

7487

U početku sam imala previše mlijeka, kvrge, boljelo me užasno i to mi je bilo gore od samog poroda, nisam odustala i nakon 7 dana je sve došlo na svoje. Nema tu pomoći osim tableta i istiskavanja mlijeka van da se razbiju kvrge. A kasnije sa 11 mjeseci više nije htjela sisati i mlijeko je malo po malo samo otišlo, dva dana su me sise onak pekle ali kak nije više tražila nije se valjda stvaralo, tak sam si ja to objasnila. I to je to.Nemoj se o tome brinuti dok ne dođe vrijeme,a uostalom bolje da imaš mlijeka nego da nemaš

Mamine srećice 14.03.2009. i 2012.

clock-img

18.08.2011, 15:35

clock-img

Ruža

pencil-img

14064

E vidiš to i mene zanima,prestala sam s dojenjem prije 18 mjeseci i još uvijek imam mlijeka u jednoj cici, kad stisnem šprica iz nje.user posted image
Ako ga ne vidim cijeli dan pa ga čujem na telefon mlijeko krene teći. Nema upale, ne boli, ali mi ide na živce već.
Dojenje smo prekinuli bez tableta.

Samo luda mama...

clock-img

18.08.2011, 15:41

clock-img

Bebys

pencil-img

10225

znaci jedini spas su tablete...user posted image

clock-img

18.08.2011, 16:43

clock-img

ikica84

pencil-img

3720

meni se samo od sebe povuklo,prestali smo sa sisanjem i grudi su mi bile malo napete al nisam nista dirala i odjednom se sve vratilo u normalu...a prije toga je manje sisao pa se valjda i kolicina smanjila.

ANDREJ 02.01.2010.
VIKTOR 24.09.2011.
mamine srece najveceeeeeee!!!!

clock-img

18.08.2011, 16:43

clock-img

jagodicabobica

pencil-img

1678

IZVORNA PORUKA: ikica84

meni se samo od sebe povuklo,prestali smo sa sisanjem i grudi su mi bile malo napete al nisam nista dirala i odjednom se sve vratilo u normalu...a prije toga je manje sisao pa se valjda i kolicina smanjila.

clock-img

20.08.2011, 14:51

clock-img

pakić

pencil-img

961

Bebys, tablete su, koliko mi je poznato samo za mame koje žele brzo prekinuti dojiti, ili su razvile neku jaku upalu..a imaju i dosta nuspojava. Ali nakon 5-6 mjeseci dojenja, to je nepotrebno.... Samo polako treba smanjivati broj podoja, dok ne prestanete skroz... i ne se izdajati, par dana će vam grudi biti malo tvrđe, ali ako ne bole, ako nema upale, to kroz tjedan dana prođe. Mlijeko se ne stvara, jest da duže traje, ali je ipak prirodno. Ja sam tako dva puta i sve je bilo o.k. Samo ne treba prestat u jedan dan. Meni je period odvikavanja od dojenja trajao u prosjeku mjesec dana. Stalno sam smanjivala broj podoja i to je to...user posted image

Patrik i Kiki, moja dva sunca

clock-img

20.08.2011, 15:09

clock-img

Bebys

pencil-img

10225

pakic fala nadam se da nece biti problema

clock-img

20.08.2011, 19:36

clock-img

Ann

pencil-img

85

evo moje iskustvo- dojila sam 18 mj. ,zadnji mjesec sam smanjivala podoje pa je tako bilo i sve manje mlijeka,nije mi se pojavljivala upala.i na kraju,zadnja 2 dana sam pila čaj od kadulje,2x na dan po 2 dcl,bez šečera i to je bilo to .mlijeko nestalo.kadulja čaj nije bapska priča.

Imam 2 anđela!
Velika M i mala M.

clock-img

21.08.2011, 15:19

clock-img

Bebys

pencil-img

10225

ok caj od kadulje mogu nabaviti ako bude potrebno...user posted image

clock-img

29.08.2011, 12:08

clock-img

Ellenora 2

pencil-img

39

Moje iskustvo sa zaustavljanjem mlijeka je da postepeno ukidas podoje svako dva tri dana po jedan i nakon nekih 15 dana proizvodnja ce se smanjiti. A nakon toga kad su ti grudi pune samo malo izvuces izdajalicom da smanjis pritisak u grudima.Meni j ePetra prije 10 dana prestala sama da trazi sisu, zasto stvarno mi nije jasno, ali evo sad sam u fazi da 3 dana nisam praznila grudi i uopce nisu tvrde. Mislila sam da ce prestanak dojenja biti problem, kad ono ona sama odlucila da vise nece user posted image

To sam ja Ellenora, stari nick mi je blokiran.

Petra 15.09.2010 godine.

clock-img

04.09.2011, 15:37

clock-img

Indy

pencil-img

1759

kod mene isto, sto je manje sisao, manje sam mlijeka imala. kad smo potpuno prestali s dojenjem, jos sam malo koju kap mogla istisnuti par mjeseci.

moji veliki decki, Patrik i Dominik
"Biti majka puno radno vrijeme jedan je od najbolje plaćenih poslova. Uzevši u obzir da je plaća čista ljubav"

clock-img

25.10.2011, 09:51

clock-img

mare00

pencil-img

724

Molim vas za savjet, kako cu prestati dojiti ako mi LARA DOJI SAMO NOCU... Neznam sto cu ni kako, kolicina mlijeka se vec smanjila, ali svejedno se napune, doji ona nocu i pet puta nekada. bas me iscrpljuje, evo dovoljno je rec samo da sam izgubila 26kg...user posted image user posted image
Jos i sto nespavam, a lara je vec velika curka.... ima li tko savjet, sto da joj ponudim umjesto cice kad se nocu probudi?????? Hoce li biti gladna????user posted image user posted image user posted image

clock-img

25.10.2011, 10:31

clock-img

pincirotvajler

pencil-img

12489

gladna nebu,jer im je to sad samo mažnja,,pa moj d se budi bar 4puta još kaj god pojeo po danu
nevjerujem da ćemo uspjet odviknut od sise bez mm,on će morat par noći dolazit k d u sobu kao da mene nema,,mislim da nebi mogla nedat mu kad traži

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

clock-img

25.10.2011, 11:38

clock-img

mirna

pencil-img

8134

Jednostavno... Dva dana pij čaj od kadulje i nećeš više imati mlijeka... Bezbolan i prirodan način...

clock-img

25.10.2011, 11:50

clock-img

mare00

pencil-img

724

probati cu to sa cajem od kadulje...hvalauser posted image

neznam sto s njom kad se probudi, dudicu samo baci trazi cicu, probati cemo s cajem...user posted image

clock-img

25.10.2011, 12:05

clock-img

Bebys

pencil-img

10225

ili kupis AD pa joj daj bilo sta samo za promijenu ako nebi htijela caj....bilo sta...sretno

clock-img

25.10.2011, 12:25

clock-img

mirna

pencil-img

8134

Nemoj bebi davati čaj od kadulje, ja sam odgovorila bebys... Bebi daj neki čaj za bebe bez šećera ili vodu...Da se navikne da preko noći nema hrane.