Već duže vremena razmišljam o tome,ali nikako napisati post...valjda sam danas u elementu,onom lošijem..nažalost,sve mi se skupilo,najradije bi vrištala..Ali kroz godine,mjesece,čitanja i pisanja pokojeg odgovora shvatila sam da kako god mi tešo bilo to nebi iznosila na RR-u..nemojte me pogrešno shvatiti,ali dobila sam dojam da su sve žene ovdje u super savršenom braku,bez ikakvih problema i ako dođe pokoja skrušena,tužna,razočarana žena ubijena u pojam i bez volje za ići naprijed,najčešći odgovori su uz pokoji zagrljaj većinom OSUĐIVANJA...
Zašto? Pa zar nije svaka od nas u svom životu ponekad prolazila fazu koje se sa gorčinom sjeća??
Zar niti jedna nije sad u toj fazi??? Sigurno ako i postoji ne usudi se javno to izreći jer bi u vašim očima bila gledana kao jadnica,žena koja nema svoje JA i slično..
Mene nije sramota priznati da sam u 15 godina braka uz svog muža prošla sito i rešeto,prolazili smo kroz sve i svašta i još mi je ponekad čudno da smo uopće opstali zajedno...
Na početku braka prolazila sam i kroz fizičko nasilje..nije dugo trajalo jer ja vjerovatno nisam ona od onih JADNICA koje se ne znaju postaviti u pravo vrijeme na pravo mjesto...I ne vjerujem baš da niti jedna nebi nikada prevarila svog muža,hahaha,pa i ja sam žena,još uvijek vjerna i nadam se ostati,ali nikad ne reci nikad..mrzim kad se pojedine zaklinju vječnom vjernosti...I zato drage moje,niti žene koje su zastranile da ubiju monotoniju bračnog života,nemojte osuđivati..Jer čemu smo onda tu,zajedno,ako ćemo se samo međusobno osuđivati i praviti savršene žene?
Mislim da bi svaka imala o čemu razmišljati dok pročita ovaj moj oprostite poduži post,i da mi nećete zamjeriti iskrenost i izravnost..jer sita sam umatanja dreka u celofan (oprostite na izrazu)..Voli vas vaša ELENA
< Poruku je uredio Ninaa -- 11.11.2010 9:05:25 >
"Knjige koje majke pišu nitko ne čita,one se vide i čuju kada njihova djeca ulicom prolaze..."
Kratko i jasno. Istina.
i meni to nekad zna ici na zivce
ja se osobno ne volim žaliti ovdje...nisam baš taj tip...
nije da time stvaram dojam savršenog života, jer ništa nije savršeno, ali jednostavno, izbjegavam o tome javno govoriti, a kad bolje razmislim i u stvarnom svijetu sam takva...
sve loše probavljam sama ili sa mm...a kad je on tema, nema popuštanja i stvari tjeram do kraja..krv mu popijem, ali riješimo to nekako....
ipak, kad vidim da netko ima ozbiljan problem, uvijek se pokušavam staviti u njegovu kožu...uvijek, koliko je to moguće, s obzirom da forum baš i nije prisan i blizak koliko se čini, a neki naš postovi pišu se u depri, euforiji, tuzi, pa možda i zvuče kao problem, a zapravo problema nema...
suma sumarum, ovdje sam da se zabavim, da čujem novosti, da utješim ako treba...
i toleriram sve i svakoga, ali imam i granicu....
elena35, žao mi je da si to morala prolaziti...ja sam nedavno mm rekla da kako svatko nosi neki svoj križ i da se nadam da smo mi svoj pronijeli i da bi bilo dosta....bolje prije nego kasnije...
Uopće mi nije jasno odakle si izvukla zaključak da sve imamo (imaju) savršen brak... Ja nikad to nisam pomislila - pa jasno je da ne pišeš uvijek svoje probleme... Netko je spreman takve stvari podjeliti sa drugima, drugi to u sebi kuha...
Ja osobno sam sa mojim mužem već 10 godina, nikad nisam rekla da nam je sve bilo idilično u tih 10 godina, ali da ga volim - volim ga! Moga muža nema 6 mjeseci godišnje i nikad mi nije palo na pamet da bi ga mogla prevariti, ako nisam u ovih 10 godina kad sam imala vremena i načina čisto sumnjam da ću sada...
Uopće neznam čime je izazvan ovaj post?
Ne smijemo zaboraviti da je ovo forum, ovdje imamo drage i manje drage ljude, ali zbilja je mali postotak od nas ovdje koji su sklopili pravo prijateljstvo. Čemu da pišem o nekim osobnim problemima (nije da ih nemam) kada ovdje nema niti jedne osobe koja može pomoći? Trenutno samo ja i mm jedini koji možemo posložiti ono što je popadalo
Ništa na forumu što potpisuje moj nick nije bila laž. Ali da neke istine neću napisati - neću.
/?
/ \ Bože, molim Te za strpljenje...I to želim odmah sada!
IZVORNA PORUKA: Zvonki
Ne smijemo zaboraviti da je ovo forum, ovdje imamo drage i manje drage ljude, ali zbilja je mali postotak od nas ovdje koji su sklopili pravo prijateljstvo. Čemu da pišem o nekim osobnim problemima (nije da ih nemam) kada ovdje nema niti jedne osobe koja može pomoći? Trenutno samo ja i mm jedini koji možemo posložiti ono što je popadalo
Ništa na forumu što potpisuje moj nick nije bila laž. Ali da neke istine neću napisati - neću.
Zvonki,ti si mi legenda,i u svakoj rečenici se slažem sa tobom

.Ma nije meni jučer bio loš dan,niti sam post radi toga napisala,jednostavno mi se tako posložilo..žao mi je ako mi netko to zamjera..
Bilo kako bilo,idemo dalje..sa svojim boljim i lošijim danima,s problemima koje djelimo ili ne dijelimo,ali u svakom slučaju i većinom smo tu da se barem skupa nasmijemo,"popijemo kavicu" u C.B.,i skratimo dane,uljepšamo slobodno vrijeme dok nam nema dječice zbog vrtića ili spavanja,ili uz pauzu na poslu..
"Knjige koje majke pišu nitko ne čita,one se vide i čuju kada njihova djeca ulicom prolaze..."
baš si me pogodila s temom:
ja zapravo mislim da bi većina ljudi ovdje zapravo i voljela čuti laži.
Npr, kada neki ljudi imaju problem, očekuju smajliće i pljeskiće, a naljute se na one forumaše koji kažu istinu. Ja sam se 100 x pitala da li da odgovaram na temu ili ne jer ne mogu slati hugiće i bubamare kada je moje mišljenje skroz drugačije. Ali isto tako osjetim da me puno ljudi radi toga ne voli jer naravno da je lakše vidjeti bubamaru. Evo jučer sam i tiny na temi otvoreno rekla: dok je pisala o onoj crtici na testu, ja sam joj htjela reći da preuveličava i fantazira, ali znala sam da bi ju time povrijedila. Ali kada je sama to shvatila, napisala sam joj što mislim...Isto tako jučer je Anonimna opisla svoju situaciju-svi smo se "zgrozili" ponašanjem njenog muža, a ona ga je od početnog razočaranja na kraju počela i braniti i na kraju sve koje smo dale neki savijet protivan onome što je očekivala smo bile na jednu ruku malo "zločeste"....Zašto??? Zbog čega ne bi odgovorili na pitanje sa svojim mišljenjem....Šta mislite da meni muž nikada nije rekao po noći kada sam ja 5 x jana dojila i bila umorna ko pas-ma joj njanja, nije to ništa, šta se žališ-pa ti si na godišnjem??? Šta mislite da mene to nije bolilo...Ali svaki put kada bi mi to rekao, lijepo bi ga posjela i objasnila mu kako stvari stoje....Znate kada je shvatio???? Kada sam otišla dok je jan imao 8 mj prvi put od kuće na 2 sata pa sam rekla: sad ćeš ti vidjeti šta je godišnji, kada ti se bude kakalo, lijepo trpi i igraj se s janom ili ga gladi po glavici dok ne zaspi....E onda je shvatio da to i nije baš GO i da ja fakat stavljam sve janove potrebe ispred svojih. Dakle, ne pričam da je moj muž savršen, ali koliko on mene mijenja da budem što bolja, toliko i ja modeliram njega i ne vidim razloga da netko tko ima nešto što druge nemaju, odmah bude sarkastično popljuvan u stilu: vi koje glumite da imate savršene brakove i muževe......
Nadalje, sve svoje probleme s janom sam iznjela tokom 2 god na forumu, i kada nije htio jesti, ni spavati , ni dati rukicu da hoda...Dakle, nisam samo pisala o lijepim stvarima i kako je sladak. Ali o problemima koje imam na poslu, smatram da ovdije nije mjesto za pisati, o tome porazgovaram s mužem ili sestrom....A s mužem, naravno da se porječkam, pa nisam blesava da sjednem na forum i otvaram temu za bedastoće tipa: joj, ja sam mu sada rekla da pospremi majice, a on je rekao , daj njanja ne gnjavi me, kasnije ću....Helou??? to nisu stvarni problemi, a stvarnih hvala Bogu nemam.
Svašta sam sada nadrobila, ali želim reći: onaj tko otvori temu na raji s problemom, MORA biti svjestan da će dobiti, osim hugića i bubamara, i konstruktivne savijete od odnih osoba koje su nadišle te probleme. I jednako koliko u tom trenutku bubamara znači, trevao bi značiti i savijet nekoga tko je u životu stvari postavio ili se makar trudi postaviti na pravo mjesto....