cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

writing-img

Dječja soba

clock-img

06.04.2013, 18:24

clock-img

MKata

pencil-img

500

Ovako...dijete nam je 3 godine i razmišljamo o namještanju sobe. Imam nekoliko pitanja...

Treba li dijete imati puno prostora za igru u svojoj sobi ili se ipak igraju tamo gdje su i do sad navikli (tj. tamo gdje su i roditelji) u dnevnoj sobi?

Budući da želimo imati još djece (ako Bog da, bit će uskoro user posted image ), kakva su vaša iskustva s djecom različitog spola u istoj sobi?

Mislim, meni je sasvim normalno da brat i sestra dijele sobu, ali želim čuti i vaša razmišljanja...ili iskustva...

_____________________________

On ne voit bien qu''''avec le cœur ; l''''essentiel est invisible pour les yeux.

clock-img

06.04.2013, 22:48

clock-img

MKata

pencil-img

500

Zašto me svi ignoriraju? user posted image user posted image user posted image

_____________________________

On ne voit bien qu''''avec le cœur ; l''''essentiel est invisible pour les yeux.

clock-img

07.04.2013, 08:24

clock-img

cuba

pencil-img

21489

Mi smo prošlo ljeto kupili spavaću sobu za našeg frajera, tada je imao 2,5god i planirali smo drugo dijete koje evo stiže za koji danuser posted image koje će isto u dogledno vrijeme prijeći kod starijeg brace u sobu.

Nismo znali hoće biti curica ili dečko pa smo se pri odabiru boje ipak odučili za neutralnu, tako da je soba u kombinaciji bijelo/žuta. Imamo dosta mjesta u sobi ali nam je ipak bilo važnije da djeca imaju više prostora za igru nego da cijelu sobu popunimo sa namještajem.

Naš R se igra i u sobi ali i u dnevnom boravku. Tj, kada nam dođu gosti sa djecom igraju se u sobi a kada je sam kući onda se zna igrati i u boravku jer zna što smije a što ne (skakati po kauču, dirati tehniku, tv i sl) a tuđu djecu ne želim upozoravati na takve stvari.

Iskustva sa različitim spolom djece u sobi nemam ali ne vidim u čemu bi bio problem da brat i sestra dijele sobu.




_____________________________

Roko i Dino user posted image

clock-img

07.04.2013, 08:44

clock-img

MaTana

pencil-img

4796

Jos nemam iskustva sa odvojenom sobom, buba jos spava u nasoj, ali za par dana selimo i ona ce dobit svoju sobu. Ima mjesta za igru, ali vjerujem da ce igracaka i igre biti i u dnevnom. Isto tako seka ubrzo stize i ona ce imati svoju sobu
sto se tice brat - sestra djeljenja sobe mislim da do predpuberyeta tada bi mogli pocet ratovat u borbi za malo privatnosti.

_____________________________

princeza br.1 - 18.11.2008,
princeza br.2 - 16.04.2013

clock-img

07.04.2013, 09:23

clock-img

pincirotvajler

pencil-img

12489

mi nemamo kaj ni mudrovat,stan je 32m2,d soba je mala(mi spavamo u dnevnoj) i uredila sam ju kak sam najbolje mogla u manjku prostora,više ni neizgleda ko dječja otkako smo maknuli kindač i sl (nema ni mjesta za igranje,pa i to u dnevnoj)
isto je i što se tiče djeljenja s bratom/sestrom,,trebali smo odmah napraviti i drugo pa je razlika mala i lakše bi bilo ako su suprotnog spola kasnije mislim-ovo što matana kaže u pubertetu




< Poruku je uredio pincirotvajler -- 7.4.2013 9:26:33 >


_____________________________

"Ljubav je slijepa i zbog toga joj je tako izoštreno čulo dodira."

clock-img

08.04.2013, 00:07

clock-img

sretnaz

pencil-img

1030

Različit spol vjerojatno neće smetati do puberteta. Nemam iskustva jer imam 2 sestre. Ali dobro bi bilo da imaju puno prostora za igru. Uvijek se može dobiti prostor s krevetom na kat, pa da je ispod ormar, radni stol ili prostor za igru. Ili ako treba krevet iznad kreveta :-) Čak ako se na početku dijete ne igra u sobi, zaželjet će se s vremonom svog prostora gdje može složiti kocke da tako stoje danima, ili napraviti stazu za aute, ili kad dođe prijatelj da se igraju sami.

_____________________________

N.... 6.09.2012. 3860 g, 53 cm
K... 24.06.2014. 3250 g, 47 cm

clock-img

02.03.2018, 13:35

clock-img

NatalijaB

pencil-img

5

Ja imam dvoje djece, jedna 4 godine, druga 6 i uređujemo im dječju sobu sad. Zeznuto je jer nije velika i onda gledaš kako najbolje iskoristit prostor da imaju dovoljno mjesta. Bit će nekakav krevet na kat vjerojatno, ali bi htjela da je neobičan pa skupljam fora ideje.