IZVORNA PORUKA: FIONA
...ja sam pomalo iznenađena kad čitam vaše komentare o privatnosti....ako hakeri upadaju u pentagon kaj mislite da na vaše računalo ne mogu....ako to mislite stvarno ste naivne...činjenica je da današnje doba ne nosi prviše privatnosti i stoga je jako bitno da ništa delikatno nemate pohranjeno na računalo več na prenosnom disku...nadalje, otvaranje profila na raznim forumima je svakodnevna pojava osobama koje se služe računalom na dnevnoj bazi ali takoer bi istim osobama trebalo biti jasno da slike svoje djece i sebe za koje ne žele da budu viđene ne stavljaju na te profile....sve se da izbrisati i sve se da ukloniti, nešto teže a nešto lakše ali za svaki potez ste si po meni sami krivi.
Slazem se i ne slazem se
Slazem se sa cinjenicom da svatko tko zna danas moze sa "sniferima" u roku par sekundi saznati vase login podatke i upasti vam u racunalo te vidjeti sve podatke. Recimo, ja mogu svakog od vas hakirati jer mi je u prirodi posla da to znam. No ne cinim to jer bi mi inace vec odavno nosili kolacice u Remetinec
No onaj tko ne zna (primjerice vas buduci nadredjeni) putem Face-a moze vrlo lako vidjeti vase zivotne navike te one mogu biti recimo presudne da ne dobijete neko radno mjesto. Ne bi vjerovali, ali sve vece tvrtke provjeravaju kandidate imaju li profile na Face-u jer je sasvim legalno i nadasve jednostavno.
Pa kad sam rekla da se slazem i ne slazem, mislila sam na nacin na koji doci do podataka nekog korisnika.
U svakom slucaju vas profil na Face-u to svakom korisniku interneta omogucava legalno i bez ikakvih prepreka.
I to sto vi mislite da ne stavljate na Face nista sto vas moze ugroziti, gadno se varate. Firme zaposljavaju i profilere da kroz ono sto pisete i stavljate gore, ocijene kakva ste osoba.
Zivimo u takvom svijetu, htjeli vi vjerovati u to ili ne...