cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

VIDEO: Pokažite djetetu kako je pranje ruku važno u borbi protiv virusa

Zanimljiv, poučan i vrlo jednostavan eksperiment koji će vašem djetetu (kao i odraslima) pokazati važnost higijene ruku u borbi protiv virusa i mikroba. Vrijedi pogledati!

Temeljita higijena ruku jedna je od najboljih i najvažnijih mjera za sprečavanje zarazom svih vrsta virusa i mikroba, uključujući I aktualni koronavirus. Međutim, djeca (kao i mnogi odrasli) često toga nisu svjesna, odnosno peru ruke brzo i površno.

Ruke moramo prati najmanje 20 sekundi sapunom i toplom vodom! Toga se moramo pridržavati uvijek, posebno tijekom pandemije koronavirusa koja se trenutno širi svijetom.

 

PROČITAJTE JOŠ: Kako zaštititi svoje dijete od koronavirusa?

 

Ali kako na razumljiv način reći djetetu ili objasniti zašto je takvo pranje ruku tako važno?

Odgajateljica u jednom od vrtića u Miamiju, Amanda Lorenzo, pronašla je zanimljiv način kako djeci pokazati zašto je higijena ruku tako važna. Uz pomoć papra, ulja i vode pokazala je djeci vrtića kako sapun stvarno učinkovito otjera viruse.

Njezin se video brzo proširio svijetom, a možete ga pogledati u gornjoj galeriji. Pokušajte ovaj eksperiment izvesti kod kuće i naučite dijete važnosti pranja ruku sapunom. Sigurni smo da će svako dijete dobro zapamtiti.

Zadnji članci

article-img

Zadnje teme s foruma

message-img