cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

VIDEO: Kako izleda masaža ožiljka nakon carskog reza?

Nakon poroda carskim rezom ožiljak može biti bolan, uzrokovati slabu aktivaciju trbušnih mišića i uzrokovati priraslice koje sprečavaju zdravo kretanje organa u području zdjelice.

Kako masirati ožiljak?

Položite svoje ruke na ožiljak i 5x udahnete dijafragmalno tako da osjetite kako se udahom lagano podiže trbuh i lagano isteže tkivo pod vašim prstima.

Onda možete početi sa masažom. Ukoliko osjećate neugodu pri pomisli na dodirivanje ožiljka i ne želite ga dodirivati, ili vam se čini da je još prerano za dirati sam ožiljak, za početak možete masirati samo okolna tkiva, ne morate direktno masirati ožiljak.

 

MASAŽA OKO OŽILJKA

 

Postavite jagodice prstiju 1-2 cm iznad ožiljka.

- Pomičite ruke desno-lijevo 10x. Isto ponovite i ispod reza.

- Stavite opet ruke 1-2 cm iznad reza i povlačite kožu u smjeru prema rebrima 10x. Ponovite ispod reza.

- Jednom rukom radite male krugove iznad reza u smjeru kazaljke na satu 10x. Ponovite ispod reza.

 

Ukoliko na nekim mjestima osjetite zadebljanije tkivo, kvržice ili trnce, zadržite se malo na tom mjestu i malo ga duže masirajte.

 

MASAŽA OŽILJKA

 

Postavite jagodice prstiju direktno na ožiljak.

 

- Klizite po ožiljku desno-lijevo10x

- Klizite po ožiljku gore dolje (cik-cak) 10x

- Pritisnite lagano ožiljak i pomičite ga desno-lijevo (ne kližete po njemu) 10x

- Pritisnite lagano ožiljak i pomičite ga gore-dolje (ne kližete po njemu) 10x

- Pritisnite lagano ožiljak jednom rukom i kružite 10x u smjeru kazaljke na satu

- Podignite rez i rolajte ga pod prstima otprilike 4 sekunde. Pomičite se duž ožiljka i ponovite

 

Masirajte bez ulja i losiona kako bi stvorili trakciju. Ukoliko na nekim mjestima osjetite zadebljanije tkivo, kvržice ili trnce, zadržite se malo na tom mjestu i malo ga duže masirajte.

 

 


Jenny

 

Jenny Kamber Škufca je voditeljica centra Mali svijet u Rijeci koji je specijaliziran za usluge treninga u trudnoći, poslije poroda, te za baby fitness koji je namijenjen bebama kako bi poticali njihov pravilan motorički razvoj. Jenny se stalno educira na području prenatalne i postnatalne njege žena, te na području dječjeg rasta i razvoja. Tako je osim što je fizioterapeutski tehničar, ona također i voditeljica rekreacije u trudnoći educirana od strane Hrvatske udruge fizioterapeuta za zdravlje žena, porođajna edukatorica, licencirana voditeljica prenatal pilatesa, prenatal i postnatal yoge, praktikantica po BFM metodi (Baby functional movement), te s nestrpljenjem čeka nove edukacije!

 

 

 

Osim toga, Jenny je supruga i majka 3 predivne dječice. Svoje savjete iz područja trudnoće, poroda, poslijeporođajnog razdoblja, te odgoja djece, Jenny daje iz vlastitog iskustva koje je onda nadogradila brojnim edukacijama

 

Više o njoj i njenom radu možete pročitati na njenoj FB stranici i Instagram profilu.

 

Za dodatna pitanja možete je kontaktirati na: jenny.kamber@gmail.com ili na tel: 098368305


Zadnji članci

article-img

Zadnje teme s foruma

message-img