cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Surova istina o carskom rezu

Zamislite da vas pošalju na neku običnu operaciju a po izlasku iz sale vas čekaju s malom bebom i kažu vam da se od sada morate brinuti o njoj a uz to još osjećate nevjerojatnu bol. E baš to vam je carski rez!

Surova istina o carskom rezu

Carski rez je postao mega popularan, čini se da broj porođaja carskim rezom veoma brzo raste i mnoge žene se iskreno izjašnjavaju da žele porod na taj način. Izgleda im lakše i jednostavnije da ne dožive bol i ne pucaju, a šivenje im svakako ne gine. Zašto sve to ne preskočiti i lijepo zakazati carski rez. Kao da nitko ne razmišlja da je u pitanju operacija.

 

Buduće majke u Hrvatskoj ne mogu samostalno odlučiti hoće li njihova djeca na svijet doći vaginalnim porodom ili carskim rezom, osim ako ne rađaju u privatnoj klinici.

 

A kada krene "rat" između majki koje su se porodile prirodnim putem i "carica", ove prve obično viknu "Pa ti ni ne znaš kako porođaj boli!"

 

Oh da, ne znam, vjerujte mi, i vi nemate pojma kako carski rez boli.

 

Tu misteriju je nedavno pokušala razotkriti majka Raye Lee koja je na Facebook-u objavila sliku svog carskog reza, dajući na znanje mnogim majkama kako je carski rez sve samo ne jednostavniji način porođaja.

 

"Oh da, ne znam, vjerujte mi, i vi nemate pojma kako carski rez boli!"

 

PROČITAJTE JOŠ: Je li carski rez dobra odluka?

 

Znate li vi uopće što znači carski rez? Deset i više centimetara dugačak rez kroz koji izvuku vašu bebu a prije toga presjeku sve slojeve maternice i vaše organe doslovno pomiču kako ne bi smetali. Vjerujte da to nije način na koji sam zamišljala dolazak svog sina - napisala je ova majka uz svoje iskustvo s oporavkom.

Niste ni svjesni koliko vašem tijelu trebaju trbušni mišići. A kada imate ovakav rez morate znati da se danima nećete moći okrenuti i raditi gomilu stvari za koje inače nesvjesno koristite trbuh. Kada se samo sjetim tog prvog dana u bolnici. Druge rodilje šetaju po bolnici a ja ležim u krevetu nepokretna. A kada vam sestre kažu da morate ustati da se istuširate, jednostavno ne vjerujete da ste sposobni za to! Bol je neizdrživa- osjećate probadanje ne samo u predjelu reza, već mnogo, mnogo dublje.

 

Za samo jedan okret, kako bi ste podojile vaše dijete potrebno vam je ne nekoliko minuta i decilitri znoja da savladate taj napor.

 

E sad, zamislite da vas pošalju na neku običnu operaciju a po izlasku iz sale vas čekaju s malom bebom i kažu vam da se od sada morate brinuti o njoj, a uz to osjećate nevjerojatnu bol. E baš to vam je carski rez!

 

Preuzeto: ringeraja.mk

Zadnji članci

article-img

Zadnje teme s foruma

message-img