cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Što je to koronavirus? Besplatna slikovnica za djecu

Odlična besplatna slikovnica koja će vašem djetetu na simpatičan način objasniti što je virus i zašto je toliko važno da se zajedno pobrinemo da se virus ne širi.

Što je to koronavirus? Slikovnica za djecu

Djeca zajedno s nama proživljavaju sve što se trenutno događa. Možda teško shvaćaju što vide na internetu ili na TV-u, ili čuju od drugih ljudi ? tako da mogu biti posebno osjetljiva, tjeskobna, u stresu i tužna. Njihova anksioznost može biti i veća jer nisu u stanju razumno uočiti i reagirati na ogromnu količinu informacija koje kruže oko njih u odnosu na odrasle.

 

Zato moramo razgovarati s djetetom o tome što se događa. Jer ako razumiju situaciju i ako shvaćaju što mogu poduzeti za svoju sigurnost, moći će ovu situaciju bolje emotivno kontrolirati.

 

Kako bi u tome uspjeli na portalu Mali Vrtuljak kreirali su odličnu besplatnu slikovnicu koja će vašem djetetu na simpatičan način objasniti što je virus i zašto je toliko važno da se zajedno pobrinemo da se virus ne širi.

„Važno nam je da se naša djeca osjećaju sigurno“ ističu u MalomVrtuljku.

 

Slikovnicu „Što je to koronavirus?“ možete besplatno skinuti na stranicama Mali Vrtuljak.

 

U ovoj edukativnoj slikovnici djeci su slikovnim prikazom, kratkim tekstovima i zanimljivim savjetima objašnjeni simptomi virusa, zašto je važno da čuvaju svoje djedove i bake, kako moraju prati ručice…

 

PROČITAJTE JOŠ: VIDEO: Pokažite djetetu kako je pranje ruku važno u borbi protiv virusa

 

Online slikovnica dostupna je i u formatu za tiskanje kako bi ju djeca mogla češće proučavati i bojati a u njoj ćete pronaći i pjesmicu koju djeca mogu pjevati dok peru ruke.

 

Na stranici Mali Vrtuljak možete pronaći i druge besplatne materijale za rad s djecom od kuće.

Zadnji članci

article-img

Zadnje teme s foruma

message-img