cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Završila sam s pokušajima uključivanja nezainteresiranih članova obitelji u naše živote

Kako bi bilo da se pomirite s tim tko su i koji su vam prioriteti i jednostavno priznate da naš sin nije dio toga. To ste nam vrlo jasno rekli. Voljela bih da mogu reći da smo još uvijek ljuti zbog toga, ali mislim da više nema ljutnje u nama.

Ne želiš vidjeti svog unuka? Da čuješ kako je? OK.

Upravo sam vam poslala fotografije mog sina kako igra nogomet i kupuje stvari za prvi razred u knjižari. Dočekala ste ih istom tišinom kao i ostale fotografije koje sam vam poslala - fotografije poput njegovog prvog plivanja, videa njegovih prvih koraka i prve samostalne vožnje biciklom. U rijetkim prilikama kada odgovorite, to je vaše hladno i ravnodušno 'u redu' ili 'vau'. Ne mogu zamisliti kako je to - ne poznavati vlastitog unuka, rođaka, nećakinju, nećaka...

 

Bez obzira na vaš stav prema njemu, vaš nedostatak uključenosti u njegov život čini njegovog oca i mene jako tužnima.

 

Primijetili smo da pokušavate nadmašiti druge njegovim rođendanskim i božićnim darovima. Ne treba mu ništa otmjeno. Ne treba mu ništa skupo. Trebate mu vi u svom životu.

 

Njemu je potrebno da se poveže s vama, da vas upozna i da ima mjesto u vašem srcu. On zaslužuje da osjeti da je prioritet u vašem životu. On zaslužuje da osjeti istu ljubav i pažnju koju dajete drugim članovima naše obitelji. Bojim se da će to u budućnosti izazvati mnogo bola. Mislim da će bol postati vrlo stvarna kada shvati da ima mogućnost izbora između vas i nekog drugog. Kada izabere drugu osobu, vi ćete nas pogledom moliti da ga uvjerimo u suprotno — a mi to nećemo napraviti. Bit ćete ljuti i povrijeđeni, baš kao što smo i mi bili.

 

PROČITAJTE JOŠ: Mihail Labkovski: 10 grešaka koje je vaša majka učinila da vam uništi život

 

Mislim da smo prije nekog vremena preboljeli tu ljutnju. Mislim da sam izgubila sposobnost da budem ljuta zbog ovoga negdje između 30. i 50. puta kad sam vas molila da provedete vrijeme s njim. Ili je možda bilo kad ste se opravdavali zašto ga ne možete čuvati ili provesti dan s njim. Ili je to bilo nakon što ste stalno nagovještavali da ga želite odvesti u vodeni park, gledati ga kako igra nogomet ili prespavati kod vas, ali kad ste dobili priliku, imali ste nešto drugo, više važne stvari koje treba učiniti.

 

Čitali smo komentare i čuli sarkastične primjedbe. Kad konačno podijelite nešto o njemu sa svojim prijateljima i drugim članovima obitelji, oni kažu: "Oh, konačno ti je dopustila da ga vidiš?!" ili "Opa, dugo nismo čuli ništa o njemu!" ili "Htio sam pitati kako je ali sam mislio da ga ne viđaš često." Ali zašto ne biti iskreni za promjenu? Zašto im ne ispričate o svim trenucima kada vas nije bilo ili kada ste rekli ne/neću/ne mogu? Zašto im ne kažete kako ste sami odlučili da ne budete tu? Kako bi bilo da se pomirite s tim tko i što su vam prioriteti i samo priznate da naš sin nije dio toga. Vrlo jasno ste nam to rekli. Voljela bih da mogu kazati da smo još uvijek ljuti zbog toga, ali mislim da u nama više nema ljutnje. Samo nam vas je žao. Žao nam je. Vi ste ti koji toliko toga propuštate. Vi ste ti koji ne možete gledati kako raste pred vašim očima. Gledate ga kako raste, ali preko društvenih mreža i fotografija u porukama na koje nikada ne odgovorite. Ne dobivate čvrste zagrljaje ovog dvogodišnjaka koji VOLI. Ne možete vidjeti lude plesove koje pleše ili svjetlucanje u njegovim očima kada mu čitate priču za laku noć. Ne dobivate njegovo „volim te“.

 

Ne možete vidjeti taj veliki osmijeh koji obasjava sobu. Nećete osjetiti hihotanje koje je tako zarazno. Nećete saznati koji mu je najdraži auto, niti kako mu je prošao dan u školi. Nećete biti na njegovoj maturi. Nećete biti na njegovim budućim nogometnim utakmicama ili obiteljskim odmorima.

 

Propuštate najljubaznijeg, najsrdačnijeg i najbrižniji dječak koji je ikada postojao i jako nam je žao zbog vas. Ne mogu vjerovati da mi je trebalo ovoliko dugo da ovo napišem. Ne mogu vjerovati da mi je trebalo toliko vremena da prihvatim da moje dijete nikada neće biti dovoljno dobro da ima mjesto u vašem životu. Uvijek se natjecao za vašu ljubav, pažnju i vrijeme. Kao njegova majka, reći ću da TO nije dovoljno dobro za mog sina. . . VI niste dovoljno dobri za mog sina.

 

PROČITAJTE JOŠ: 30 komplimenata koje djeca trebaju čuti

 

Završila sam smišljanjem kako da vas uključim. Prestala sam vas moliti da nađete vremena da ga vidite. Prestala sam vas moliti da provodite vrijeme s njim. Neću više ništa slati. Neću tražiti od vas da budete dio njegova života. Prestala sam gubiti vrijeme tražeći načine da vas više angažiram. Ako ikada osjetite želju ili potrebu da budete dio njegova života, sve što trebate učiniti je pitati i potruditi se. Ne volimo "tajiti od vas". Ovo sam ja i dosta mi je. Moj sin zaslužuje bolje od onoga što ste mu dali. Dakle, moja draga neangažirana obitelj, poduzmite nešto ili odstupite, jer mi se više nećemo truditi...da vas uključimo. Završili smo s tim.

 

Odabrala i prevela Ringeraja.hr

Izvor: Herviewfromhome.com; Ringeraja.rs

Zadnji članci

article-img

Zadnje teme s foruma

message-img