Muffini!
Ljubitelji gorke čokolade ovaj će recept zasigurno zavoljeti na prvi pogled jer se čokolada koristi i u smjesi za muffine i za preljev. Pripremate li ih za djecu, izostavite konjak i zamijenite ga narančinim sokom...

Priprema
1. Jaja pjenasto izmiješajte sa šećerom i vanilin šećerom.
2. Dodajte mljevene orahe, otopljenu čokoladu, konjak, narančinu koricu i sok.
3. Nakon toga umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom.
4. Dodajte još mlijeko i ulje pa ovom smjesom napunite papirnate košarice koje ste prethodno stavili u kalupe za muffine. Papirnate košarice napunite malo više od polovice.
5. Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 20 minuta.
6. Za to vrijeme pripremite čokoladni preljev.
7. Šlag 5+ stavite u manju posudu i zakipite. Dodajte konjak i čokoladu prethodno natrganu na manje komadiće.
8. Zajedno kuhajte na laganoj vatri stalno miješajući oko 5 minuta i malo ohladite.
Posluživanje
Pečene muffine obilato prelijte čokoladnim preljevom, ohladite i poslužite sa svježim voćem ili kuglicama sladoleda.
Savjet
Muffine možete poslužiti i s toplim preljevom. Ukoliko muffine pripremate za djecu, umjesto konjaka povećajte količinu narančina soka.
Sastojci
- 5 jaja
- 100 g šećera
- 1 Vanilin šećer Dolcela
- 100 g oraha
- 100 g gorke čokolade (77% kakaa)
- 3 žlice konjaka
- 2 žličice naribane narančine korice
- 3 žlice narančina soka
- 100 g pšeničnog oštrog brašna tip 400 Podravka
- 100 g pšeničnog glatkog brašna tip 550 Podravka
- 1 prašak za pecivo Dolcela
- 1 žlica gorkog kakaa
- 100 ml mlijeka
- 100 ml ulja
Za čokoladni preljev:
- 300 ml Šlaga 5+ Dolcela
- 100 ml gorke čokolade (77% kakaa)
- 2 žlice konjaka
Izvor: Coolinarika.com