cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Kako pomoći djeci u razvoju jakih i zdravih kosti?

clock-img

19.10.2023

Vaše će dijete biti zdravo i spremno za izazove koje život nosi ako se o njegovom zdravlju i razvoju počnete brinuti već od prvoga dana njegovog rođenja.

Kako pomoći djeci u razvoju jakih i zdravih kosti?

Tijekom faze rasta i razvoja djeca imaju veće potrebe za vitaminima i mineralima u usporedbi s odraslima. Ova povećana potreba rezultat je brzog rasta i razvoja tijela, uključujući razvoj kostiju, mišića, organa i živčanog sustava.

 

Najbolji način osiguravanja potrebnih hranjivih tvari je kroz raznoliku i uravnoteženu prehranu.

 

Kalcij i vitamin D: nerazdvojan dvojac za rast i razvoj djece

 

Za izgradnju jakih kostiju posebno su važni kalcij i vitamin D. Kalcij je temeljni mineral za zdrave kosti i zube, no ima i druge važne uloge u organizmu, a za njegovu apsorpciju u tijelu ključan je vitamin D.

 

Kalcij je osnovna komponenta kostiju i zubi, i ključan za njihov rast i održavanje. Djeca trebaju dovoljno kalcija kako bi osigurala da kosti rastu jake i zdrave. Kalcij se može dobiti iz mliječnih proizvoda poput mlijeka, sira i jogurta, ali također iz drugih izvora kao što su lisnato zeleno povrće, orašasti plodovi i obogaćeni proizvodi.

 

Vitamin D je ključan za apsorpciju kalcija iz crijeva. Bez dovoljno vitamina D, tijelo ne može iskoristiti kalcij iz hrane ili dodataka prehrani. Ovaj vitamin se često naziva "vitaminom sunca" jer se može proizvesti kada je koža izložena sunčevom svjetlu. Kako bi se osiguralo dovoljno vitamina D, važno je da djeca provode neko vrijeme na suncu i da konzumiraju hranu bogatu vitaminom D, kao što su riba (losos, tuna), žumanjci jaja, i obogaćeni mliječni proizvodi.

 

Dukatino

 

Izberite mliječne proizvode koji imaju više od jedne koristi

 

Dukat (Dukatino) Junior, omiljen asortiman mliječnih proizvoda za djecu, nezaobilazan je dio odrastanja djece svih uzrasta već više od 20 godina. Njihova provjerena receptura proizvoda priprema se od sastojaka prirodnog podrijetla, obogaćenih kalcijem i vitaminom D potrebnima za normalan rast i razvoj kostiju kod djece, koji ne sadrže umjetne boje ni konzervans.

 

Zahvaljujući različitim okusima i savršenim teksturama koji se kriju u bogatoj paleti ovih proizvoda, svoj omiljeni među njima mogu pronaći i oni najzahtjevniji.

 

DukatinoMeđu njima su već dobro znani:

Kremasti Dukat Junior voćni jogurti u tri omiljena voćna okusa (marelica-mrkva, banana, šumsko voće),

 

Dukat Junior gric sa zabavnim hrskavim čokoladnim kuglicama,

 

Dukat Junior svježi sir s voćem

 

Dukat Junior mliječni desert čokolada-lješnjak.

 

 

Dukat Junior jogurti sadrže sve što dijete u ovoj dobi treba: kalcij i vitamin D za zdrave kosti i zube.

 

Pravilno planiranje ishrane i uvođenje ovakvih namirnica zajedno sa zdravim navikama, kao što su fizička aktivnost i izloženost suncu, mogu znatno doprinijeti razvoju jakih i zdravih kostiju kod djece.

 

Dukatino

Dukat (Dukatino) Junior – svaki dan posvećen sretnom rastu vašeg djeteta!

Zadnji članci

article-img

Zadnje teme s foruma

message-img