cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

VIDEO: Kako možete sami lako provjeriti imate li dijastazu

Dijastaza do 2cm širine smatra se funkcionalnom te kao takva potencijonalno nije opasna, no nije toliko problem njezina širina koliko njezina dubina!

Kako možete sami lako provjeriti imate li dijastazu

Dijastaza je razmak trbušnih mišića (lijeva i desna strana ravnog trbušnog mišića poznatijeg kao SIX

PACK ;D) koja se stvara od rebara do pubične kosti uzduž cijelog trbuha po sredini pupka te je sasvim

normalna pojava uslijed trudnoće.

 

Kako izmjeriti diastazu pogledajte u VIDEU:

 

 

Ako utvrdite da je dijastaza prisutna onda je svakako potrebna rehabilitacija, ciljani trening prije bilo kakve fizičke aktivnosti/sporta. 

 


 

 

Ivona JUMPIN

Ivona Nikolić - Instruktorica grupnih fitnes programa, osobni instruktor te voditelj postnatal rehabilitacije i treninga.

 

Zbog lakšeg rada i pristupačnosti većem broju majki osmislila je i online program rehabilitacije za vježbanje kod kuće. Program obuhvaća njnenu podršku od 0-24, videa s vježbicama koje su prilagođene svakoj od korisnica ovisno o njihovim potrebama i mogućnostima. Svaka klijentica je različita pa tako i program mora biti specifičan za svaku od njih. Ivonu možete kontaktirati putem njene FB stranice ili e-mail: info@jumpinwithivona.hr.

Zadnji članci

article-img

Zadnje teme s foruma

message-img