cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Kada je pravo vrijeme za napraviti test na trudnoću

Trebate li čekati da ciklus prođe ili to učinite odmah? Evo nekoliko smjernica koje vam mogu pomoći.

Kada je pravo vrijeme za napraviti test na trudnoću

Ovulacija, začeće i implantacija

 

Svaka žena je drugačija i vrijeme potrebno da se oplođeno jajašce smjesti u maternicu može varirati. Najčešća zabluda je da se implantacija događa sedam dana nakon začeća, ali istraživanja su pokazala da se prvi znak trudnoće hormona HCG, zbog implantacije, javlja šest do 12 dana nakon ovulacije, pri čemu se 84% trudnoća ugrađuje između osmog i desetog. dan nakon ovulacije.

 

Ako vaš test na trudnoću nije pozitivan, to ne znači nužno da niste trudni. Možda ste ovulirali kasnije (što znači da se začeće i proizvodnja HCG hormona nisu dogodili kako ste izračunali) ili je proces implantacije trajao dulje nego što je obično potrebno.

 

PROČITAJTE JOŠ: Da li ležanje poslije seksa pomaže da zatrudnite?

 

Osjetljivost testova za trudnoću

 

Osjetljivost današnjih testova za trudnoću varira. Što je test osjetljiviji, veća je vjerojatnost da će otkriti vašu trudnoću prije ciklusa. Osjetljivost testa za trudnoću znači da može otkriti niže razine hormona HCG.

 

Na primjer, neki testovi mogu otkriti 20 mIU hormona HCG, dok drugi otkrivaju trudnoću samo na 150-250 mIU. To znači da će vam testovi koji mogu otkriti manje količine hormona dati pozitivan rezultat prije nego drugi testovi.

 

PROČITAJTE JOŠ: Video: Težak put sperme

 

Test koji je osjetljiv na 20 mIU hormona HCG može otkriti trudnoću šest do osam dana nakon ovulacije (naravno ako je došlo do implantacije), ali vrlo mali postotak žena može dobiti pozitivan test tako rano. Ovaj postotak se povećava kod žena koje su testirale devet ili 10 dana nakon ovulacije.

 

Izvor: Blic.rs

 

 

Zadnji članci

article-img

Zadnje teme s foruma

message-img