cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Izradite Lego kostim za maškare!

Kupovni kostimi za maškare znaju biti skupi, loše kvalitete, a i djeca ih brzo prerastu...

Izradite Lego kostim za maškare!

Bliže se maškare, a vaše dijete još uvijek nema svoj kostim ili masku. I iako su trgovine prepune raznih gotovih kostima oni su uglavnom nerealno skupi, a k tome i loše kvalitete. 

Ako ne želite kupovati gotove kostime koje će vaše dijete ionako ubzo prerasti ili ako jednostavno uživate izrađivati kostim za svoje dijete, vrlo lako i koristeći uglavnom materijale koje već imate kod kuće, možete izraditi kostim lego kockice.

 

Ne trebate biti čak ni pretjerano kreativni, a ni precizni, jer ovaj će kostim lako napraviti čak i početnici. Sve što vam treba za izradu je:

 

- jedna kartonska kutija srednje veličine (dovoljno velika da djetetov trup komotno stane unutar kutije)

- velike škare i/ili skalpel

- 4-6 plastičnih ili kartonskih čaša

- široki selotejp

- boja u spreju ili druga vrsta boje prikladna za karton i plastiku ili samoljepljiva tapeta

- pištolj za vruće ljepilo i ljepilo u patronama (nije neophodno)

 

Kartonsku kutiju zatvorite ostavljajući donju stranu u potpunosti otvorenu i dobro zaljepite širokim selotejpom. Ukoliko ste se umjesto boje odlučili koristiti samoljepljivu tapetu u boji, kutiju prvo obljepite tapetom sa svih strana. Ukoliko ste se odlučili za boju u spreju ili drugu vrstu boje prvo na kutiji napravite otvor za glavu na gornjoj stranici dovoljno velik da kroz njega komotno stane glava, ali ne i ramena djeteta.

Zatim napravite na bočnim stranicama otvore za ruke dovoljno velike da kroz njih dijete može provući ruke obučeno u deblju jaknu. Ukoliko koristite samopljepljivu tapetu, otvore napravite nakon što ste obljepili kutiju. 

Kada ste napravili otvore za glavu i ruke, možete napraviti i otvore za plastične čaše na prednjoj strani kutije 4-6 komada ovisno o veličini kutije. Rasporedite ih ravnomjerno kao na Lego kockicama. Otvori za čaše neka budu nešto manji od opsega gornjeg ruba čaše da čaše ne bi ispadale kroz otvor. Ukoliko koristite pištolj za vruće ljepilo, nije potrebno raditi otvore ego čaše možete jednostavno zaljepiti na kutiju.

Kada su otvori napravljeni i čaše zaljepljenje/namještene, možete prebojati kostim bojom u spreju ili kistom s bojom, a ukoliko ste koristili samoljepljivu tapetu, za kraj samo prekrijte i čaše s tapetom. I kostim je gotov! 

Zadnji članci

article-img

Zadnje teme s foruma

message-img