cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

Greška koju mi roditelji činimo kada želimo spustiti bebu koja spava

Događa li se i vama da kada želite spustiti bebu koja vam je zaspala u naručju, ona se odmah probudi? Onda vjerojatno i vi radite ovu grešku. Pogledajte kako spustiti bebu koja spava da se ne probudi.

Greška koju činimo kada želimo spustiti bebu koja spava

Napokon ste uspjeli uspavati bebu, ali je radije ne spuštate jer će se odmah probuditi? Prilikom stavljanja uspavane bebe u krevetić, roditelji često nesvjesno čine grešku koja bebu probudi. Pogledajte kako pravilno prebaciti bebu u krevetić, kako se ne bi probudila.

 

Sve je u tehnici

"Zamislite ovo: vaša beba mirno spava u vašem naručju. Trbuščić joj je pun, pelene čiste i definitivno je umorna. Sve je spremno da je samo spustite. Nježno je stavite u krevet... i... .. potpuno je budna, plače. Zaštooooo!?”, započinje objavu na svom Instagram profilu mama i profesionalna medicinska sestra Courtney.

Sve je u ispravnoj tehnici, kaže ona i objašnjava gdje mi roditelji najčešće griješimo kada želimo spustiti uspavanu bebu:

"Kada bebu iznenada položite na krevet nakon što ste je prethodno držali u toplim i sigurnim rukama, probudite njezina osjetila. Iznenadno odvajanje uzrokuje da se osjeća pod stresom i probudi se. Ako je stavite na bok i nastavite je ' držati je dok je stavljate u krevet, njezino će se tijelo postupno prilagoditi novoj okolini, tako da se dijete ne probudi."

 

PROČITAJTE  JOŠ: Najbolje glazbene uspavanke za bebe (i roditelje)

 

Ispravno spuštanje u četiri jednostavna koraka

1. Obratite pažnju na to kako spuštate bebu – važno je da je ne spuštate vodoravno, već tako da nožicama prvo dodirnete krevetić.

2. Ne stavljajte bebu u krevetić na leđa, već je lagano okrenite na bok.

3. Kada stavite bebu, držite je malo duže rukama, ljuljuškajte je, tapšite po guzici, kako bi čvršće zaspala u položaju u kojem je.

4. Tek kada ste sigurni da beba mirno spava, lagano je okrenite u položaj u kojem inače spava i izvucite prvo jednu, a zatim drugu ruku.

 

Pogledajte video!

 

Zadnji članci

article-img

Zadnje teme s foruma

message-img