Da jaje ne bi puklo
Da li ste razmislili kako ćete ovu godinu ukrasiti uskršnja jaja? Opet vas ljuti pomisao na to da će puknuti tijekom kuhanja? Potražili smo nekoliko savjeta kako spriječiti da ljuska ne pukne pri kuhanju.
Kuhajte ih polako
Ponekad se problemi pojave pri kuhanju jaja. Ljuska ponekad pukne i takvo jaje ne možete više koristiti za pisanicu. Neke mame savjetuju da jaja nekoliko minuta prije kuhanja izvadite iz frižidera da bi se malo ugrijala na sobnoj temperaturi. Oprezno ih stavite u posudu, dolijte hladnu vodu i lagano grijte dok voda ne zakuha. Na taj način se ljuska postupno prilagođava na sve višu temperaturu i vjerojatnost da će puknuti se smanjuje.
Vodi dodajte sol
Dodatak soli bi isto trebao spriječiti pucanje ljuske. Kada jaje zalijete s vodom dodajte i prstohvat soli.
Vodi dodajte ocat
Neke mame kažu da je ocat prava stvar za spriječavanje pucanja. Savjetuju da treba vodi dodati pola čaše octa. Uz pomoč octa ljuska jajeta postane elastičnija i ne pukne.
PROČITAJTE JOŠ: Uskršnje dekoracije - jaje košarica od konca