Da jaje ne bi puklo

clock-img

24.3.2020

Da li ste razmislili kako ćete ovu godinu ukrasiti uskršnja jaja? Opet vas ljuti pomisao na to da će puknuti tijekom kuhanja? Potražili smo nekoliko savjeta kako spriječiti da ljuska ne pukne pri kuhanju.

Da jaje ne bi puklo

Kuhajte ih polako

Ponekad se problemi pojave pri kuhanju jaja. Ljuska ponekad pukne i takvo jaje ne možete više koristiti za pisanicu. Neke mame savjetuju da jaja nekoliko minuta prije kuhanja izvadite iz frižidera da bi se malo ugrijala na sobnoj temperaturi. Oprezno ih stavite u posudu, dolijte hladnu vodu i lagano grijte dok voda ne zakuha. Na taj način se ljuska postupno prilagođava na sve višu temperaturu i vjerojatnost da će puknuti se smanjuje.

Vodi dodajte sol

Dodatak soli bi isto trebao spriječiti pucanje ljuske. Kada jaje zalijete s vodom dodajte i prstohvat soli.
 

Vodi dodajte ocat
 
Neke mame kažu da je ocat prava stvar za spriječavanje pucanja. Savjetuju da treba vodi dodati pola čaše octa. Uz pomoč octa ljuska jajeta postane elastičnija i ne pukne.

PROČITAJTE JOŠ: Uskršnje dekoracije - jaje košarica od konca

Zadnji članci

article-img

Zadnje teme s foruma

message-img