cookie-img

Web stranica upotrebljava kolačiće

Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe.

11. listopad - Međunarodni dan djevojčica!

Male i slatke, umiljate... Jednom riječju neodoljive! Djevojčice!!! Naše kćerke, sestre, sestričine, kumice... A i mi smo sve to nekad bile, i naše sestre, mame, tetke, bake...

11. listopad - Međunarodni dan djevojčica!

Ujedinjeni narodi su 19. prosinca 2011. usvojili Rezoluciju 66/170, kojom je 11. listopada ustanovljen kao Međunarodni dan djevojčica, kako bi se priznala prava djevojčica i specifični izazovi s kojima se djevojčice diljem svijeta suočavaju. Sukladno tome, ovaj važan dan počeo se obilježavati 2012. godine!

 

Ove godine će po 10. put biti obilježen Međunarodni dan djevojčica, 11. listopada.

 

Dan djevojčica obilježava se diljem svijeta brojnim kulturnim i obrazovnim događanjima čiji je cilj promicanje prava djevojčica na djetinjstvo, bolje životne uvjete, zdravlje i obrazovanje.

 

Međunarodni dan djevojčica podiže svijest o brojnim problemima i nejednakostima s kojima se suočavaju djevojčice diljem svijeta. Mnogi globalni razvojni planovi ne uzimaju u obzir djevojke, a mnoga pitanja i problemi s kojima se suočavaju postaju „nevidljivi“.

 

PROČITAJTE JOŠ: NAJLJEPŠA IMENA ZA DJEVOJČICE koja ste vi izabrali

 

Više od 62 milijuna djevojčica u svijetu nema pristup obrazovanju. Diljem svijeta i kolektivno, djevojčice u dobi od 5 do 14 godina potrošit će 160 milijuna sati više na kućanske poslove nego dječaci iste dobi.

 

Stoga je cilj ovogodišnje kampanje, kao i dosad, ukazati na važnost obrazovanja u zemljama u kojima je djevojčicama uskraćeno obrazovanje iz sigurnosnih, financijskih, institucionalnih ili kulturnih razloga, kao i ukazati na važnost njihova prava na sigurnost i djetinjstvo.

 

Zadnji članci

article-img

Zadnje teme s foruma

message-img