|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Ringeraja.hr koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1] 2 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   novi jasličari 2013/14
1.7.2013 11:39:16   
ines_os
uskoro nam mališani kreću u jaslice,pišite iskustva,probleme bit će nam lakše ako podjelimo među sobom
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: novi jasličari 2013/14
1.7.2013 14:07:49   
keyt
Bravo Ines na pokretanju ove teme user posted image
Naravno, još je rano da se raspišemo, ali mame novih jasličara počnite se polako javljati. El kreće 2. 9., a kroz 8. mjesec kad ja počnem raditi čuvat će je moja mama. Mislim da je to dobro, da se pomalo prije jaslica počne odvikavati od non-stop mame. Kad krene u jaslice imat će punih 13 mjeseci. Molim Boga da bude sve u redu, da se privikne bez većih poteškoća i da ne pobolijeva previše. Sretno svim novim jasličarima i njihovim mamama user posted image

(Odgovor članu ines_os)
Neposredna veza do poruke: 2
   RE: novi jasličari 2013/14
1.7.2013 23:58:22   
Nour
M kreće u jaslice 02.09., imat će dvije godine... Svekar ga je čuvao do sad.

_____________________________

Oh I am what I am
I do what I want...

(Odgovor članu keyt)
Neposredna veza do poruke: 3
   RE: novi jasličari 2013/14
2.7.2013 7:10:07   
Jully
Mi krećemo 1.12. a prvi rođendan je 30.11. Tješe me tete da je potrebno 1-2 tjedna na privikavanje koje teže pada mamama nego bebačima user posted image

_____________________________

Ivano - 30.11.2012.
Ema - 13.12.2014.

(Odgovor članu Nour)
Neposredna veza do poruke: 4
   RE: novi jasličari 2013/14
2.7.2013 7:38:49   
inesica
Svaki pocetak je tezak, pa tako i ovaj s vrticem. Moj sin tjedan dana nista nije htio jesti tamo, dolazio kuci gladan, umoran, zedan, ma sve..., plakanje svako jutro iako smo sve kao roditelji odradili kako treba...davali su mu u vrticu flips jer je strajkao na sve ostalo, prestrasno. Mislila sam tada, ako ovako bude i sljedeceg tjedna definitivno cu naci dadilju jer ce mi se dijete razboljeti.
Od ponedjeljka je sve krenulo normalno, za par dana vise nije plakao ni ujutro, prihvatio je tete, djecu i hranu i sve je doslo na svoje.
Savjeti:
- kad odlazite iz vrtica ne placite i ne odugovlacite, pozdravite se i objasni mu uvijek da cete brzo doci po njega kad bude odspavao/rucao (sto vec rade zadnje u vrticu)
- svaki odlazak i prica o vrticu neka bude pozitivna i vedra, koliko god to vama tesko padalo

Svako dijete drugacije reagira, cak je nekim starijima teze nego sasvim malima koji krecu u jaslice, nema pravila. A onda kad prodje pocetni sok, krecu prve bolesti, po meni je to puno veci problem, pogotovo ako oboje radite.

_____________________________

Ljudi uvijek priželjkuju nekakve promjene, iako ne žele ništa mijenjati.

(Odgovor članu Jully)
Neposredna veza do poruke: 5
   RE: novi jasličari 2013/14
2.7.2013 7:51:56   
sarah_zg
Moj sin je krenuo u jaslice poslije prvog rođendana, znaci početkom listopada. Držao se svako jutro negdje do nove godine! Ja sam mislila da cu poludit! Njemu je tako dugo trebalo da shvati da cemo se mi vratiti po njega svaki dan. I ja sam bila strasno napeta i kad sam se ja opustila i kod njega su stvari krenule na bolje. Sad ima skoro 4 god i obožava vrtic! Užasno sam se bojala bolesti jer mi je posao takav da ne mogu bas na bolovanje a na kraju smo u tri godine imali jednu virozu i vodene kozice. Tako da nema pravila. Sretno svima!

_____________________________

Baci brigu na veselje!

(Odgovor članu inesica)
Neposredna veza do poruke: 6
   RE: novi jasličari 2013/14
2.7.2013 8:15:42   
Monyka
Super tema za "razglabanje".

I moj mali od jeseni kreće u jaslice, imat će 16 mjeseci. Mene jedino brine njegovo spavanje jer je po tome užasno težak i kompliciran. Zadatak nam je da naučimo piti iz šalice i jesti samostalno. Dobili smo upute na roditeljskom sastanku, i rečeno je da ipak roditelji (čitaj majke) najčešće kompliciraju oko rastanka. Razdoblje prilagodbe traje od jednog do dva tjedna.

Sretno nam svima bilo.



_____________________________

Monyka

(Odgovor članu ines_os)
Neposredna veza do poruke: 7
   RE: novi jasličari 2013/14
2.7.2013 13:26:58   
Nour
Iz šalice kažeš...? Meni to uopće nisu spominjali, a i sram me reć da M, iako ima skoro 2 godine užasno traljavo pije iz šalice, pol mu na majici završi. Iako, kad mi je kćer išla u jaslice nisu inzistirali na tome, ujutro je nosila bocu sa sobom. Za samostalno hranjenje nemam brige, jede sam od prvog rođendana.

_____________________________

Oh I am what I am
I do what I want...

(Odgovor članu Monyka)
Neposredna veza do poruke: 8
   RE: novi jasličari 2013/14
2.7.2013 15:56:58   
keyt
I ja sam se bojala spavanja, ali mi je psihologica na intervjuu odmahnula rukom, nasmijala se i rekla: "Ne brinite za to, svi oni od umora zaspu bez problema." Pa sad, želim joj vjerovati user posted image
Moju El je moja mama počela učiti pit iz šalice s njenih 5 mjeseci, tako da mala već duuugo pije iz šalice kao velika, a ima 11 mjeseci. No to je zato što je bila isključivo dojena beba i bočicu je doslovno odbijala, tako da mi ni ne znamo što su bočica i duda user posted image
No, sjećam se da je moj mali nećak bez problema mogao nositi bočicu u jaslice. Mislim da tete prvo općenito kažu ne bočicama, ali onda popuste mamama kad vide da klinac stvarno ne može bez nje.

(Odgovor članu Nour)
Neposredna veza do poruke: 9
   RE: novi jasličari 2013/14
2.7.2013 15:58:41   
keyt
Nour, ne srami se user posted image i mi bismo sigurno tako da mala nije bila protiv bočice, a zaboravila sam napisati da je moj nećak s bočicom u jaslice/vrtić krenuo s 3 godine user posted image

(Odgovor članu keyt)
Neposredna veza do poruke: 10
   RE: novi jasličari 2013/14
2.7.2013 16:32:47   
Nour
Ma kad je takav sisavac...strašno. Ne bih ništa rekla da ga nisam dojila do pred malo, al frajer je sisao i mene i bočicu...tako reći paralelno. Probala sam kupit one boce s kljunom, al on me samo blijedo gleda i gnječi kljun prstićima. Valjda misli da se duda potrgala.
A za spavanje stvarno nema brige, vidjela sam u kćerinoj jasličkoj grupi. Bilo je dječice koja se uspavljuju na prsima i nošenjem i svakako, ali kroz koji tjedan svi oni bez problema sami legnu na lezaljkice, pokriju se i zaspu...

_____________________________

Oh I am what I am
I do what I want...

(Odgovor članu keyt)
Neposredna veza do poruke: 11
   RE: novi jasličari 2013/14
2.7.2013 23:05:44   
keyt
Nour,

kako i kada si malog naučila da sam jede? Mi smo tu zato jako spori, ne računam što prstićima komadiće hrane stavlja u usta, ali ona sama sa žlicom u ruci, to mi još djeluje kao SF.

(Odgovor članu Nour)
Neposredna veza do poruke: 12
   RE: novi jasličari 2013/14
3.7.2013 7:18:01   
Monyka
Ovo za šalicu je naša ideja da se što prije nauči njome služiti. Zasada je sve u pokušaju,nekad se zalije nekad ne. Služi se vilicom ali još uvijek je to nespretno, a često zna odustati i uzeti prstima. Kaj se tiče jela zbilja bi morao to što prije savladati jer u jaslicama mu nitko neće moći stalno pomagati. Oko ručka su dvije tete na njih 19.

tako da ovo ljeto treniramo za jaslice.

_____________________________

Monyka

(Odgovor članu keyt)
Neposredna veza do poruke: 13
   RE: novi jasličari 2013/14
3.7.2013 23:31:41   
Nour
keyt,
Negdje prije prvog rođendana sam mu dala jednu žlicu u rukicu, a drugom sam ga ja hranila. Normalno u hranilici, ali je svinjac bio neopisiv, hrane je bilo posvuda. Polako je postajao sve spretniji, a onda ga je uhvatila neka prkosna faza pa više ni nije dao da ga ja hranim, nego je pomalo i šeprtljavo gađao žlicom tanjur, pa usta...uh kad se sjetim. Ali eto, sa nekih 13 mjeseci je već jeo sam.
I da, hrana koju sam mu davala je bila čvrsta a ne kašice, npr. sitno nasjeckani špageti s umakom, neko mekano varivo, itd. I žlice nisam više koristila one dječje, jer je njima teško zagrabit hranu, nego obične žličice za čaj (ili kavu, uglavnom one veće).
Eto nadam se da sam bar malo pomogla.user posted image

_____________________________

Oh I am what I am
I do what I want...

(Odgovor članu Monyka)
Neposredna veza do poruke: 14
   RE: novi jasličari 2013/14
10.7.2013 8:46:12   
ganja
Pozdrav svima!!

I nama odlična tema user posted image budući da isto 2.9. krećemo u jaslice (17.7. - 2 god)!!!

Jedemo žlicom (vrlo nespretno, ali snađemo se, nered je nebitan - imamo dva psa :D) user posted image user posted image , pijemo iz čaše, skinuli smo pelene, a prošle godine ju je čuvala jedna teta tako da mislim da je u vezi svega spremna za jaslice.

Jedino što mene muči jesu boleštine. user posted image Pa molim ako znate za neki prirodni preparat (tipa - jednom dnevno) koji se djetetu daje za jačanje imuniteta PRIJe sezone bolesti - vičite! Propolis kapi smo bili kupili, ali ne odgovara joj okus, svako toliko joj pokušam ponovo dati - ništa! Dajle, bilo što drugo, tim bolje ako ste isprobale!
Havlalalala!

user posted image

(Odgovor članu Nour)
Neposredna veza do poruke: 15
   RE: novi jasličari 2013/14
10.7.2013 12:03:13   
anaxx
matična mljeć, ampulice za djecu, ali to se uzima s pauzama... mi uzimamo deset__ak dana pa pauza dva tjedna ili duže pa opet ...
...dobra je ona apoteka u Fiorella La Guardie, preko puta Bipe... vidim da si iz Ri :)

to smo sad napravili dvije kure s matičnom m., ali moji dečki cijelu zimu uzimaju propolis kapi na žličici šećera... stariji gotovo da i nije bolestan, a mlađi mora nešto i pokupiti obzirom da u jaslicama uvijek barem dvoje, troje kišu, kašlju, a nos zimi curi svima... :) ali mislim da nam propolis ipak pomaže...

< Poruku je uredio anaxx -- 10.7.2013 12:18:17 >


_____________________________

mama jednog velikog i jednog malo manjeg dečka... dva mamina zlata... dočekali smo i Katju ... treće zlato u maminom srcu :)

(Odgovor članu ganja)
Neposredna veza do poruke: 16
   RE: novi jasličari 2013/14
10.7.2013 12:27:31   
ganja
Opaaa, pa baš gledam - još netko iz Rijeke! Super i hvala, sugrađanko! ;)

U kojim su ti jaslicama/vrtiću klinci? Moja mala kreće na Krnjevo u 9-tom...

(Odgovor članu anaxx)
Neposredna veza do poruke: 17
   RE: novi jasličari 2013/14
20.7.2013 18:02:58   
keyt
Samo jedan pozdrav mamama, da nam se tema ne "ohladi" skroz. Još malo pa će odbrojavanje do jaslica početi...user posted image

(Odgovor članu ganja)
Neposredna veza do poruke: 18
   RE: novi jasličari 2013/14
25.7.2013 14:51:07   
Ubrzomamica
Pozz mamiceee!!!
I mi krecemo u jaslice od 9.-og mjeseca! B ce imati godinu i 4 mjeseca! Ja osobno mislim da to teze pada nama mamama nego djeci! Naviknut ce se vec, to je moja politika! B je takodjer dojena beba pa nikada nismo iz boce pili, jedino u parku iz jana bocice i dok smo sa dogranom
Krenuli imali smo onu avent na kljun, al brzo smo casu uzeli! Bez problema pije! U zadnje vrijeme sad dok je ljeto ulijem mu pila case da se sam uci, pa ju uzme sa stola i napije se sam! Sto se hranjenja tice ja mu dajem, ili tata, baka... Ako mu dam smokic ili bilo sta drugo u ruku sve skasi praticimani onda baci na pod i pogaza! Ucim ga da se hrana ne smije bacati al valjda mu je "fora" kako smokic ili stapic pucketa dok ga gnjeci, kako visnje i marelice prskaju na sve strane... On se gusi od smijeha! :))
Ja jednostavno kazem, kad bude spreman naucit ce! Ne zelim ga puno prisiljavati! :))))

(Odgovor članu keyt)
Neposredna veza do poruke: 19
   RE: novi jasličari 2013/14
31.7.2013 7:42:30   
ganja
Evo nama na vrata vrtića okačili da je informativni roditeljski s tetama, pedagogom, psihologom, roditeljima i djecom 29.8..

Baš se veselim upoznavanju teta i dugih roditelja/djece!!! user posted image

(Odgovor članu Ubrzomamica)
Neposredna veza do poruke: 20
   RE: novi jasličari 2013/14
31.7.2013 10:06:46   
anaxx
Ej ganja, moji, odnosno od ove godine samo T ide u vrtić/jaslice u Kraljevici...
Mi smo tamo već kao doma... gotovo 6 godina staža, moji su obojica s 13 mjeseci krenuli u jaslice...

_____________________________

mama jednog velikog i jednog malo manjeg dečka... dva mamina zlata... dočekali smo i Katju ... treće zlato u maminom srcu :)

(Odgovor članu ganja)
Neposredna veza do poruke: 21
   RE: novi jasličari 2013/14
1.8.2013 11:10:29   
ganja
Uuu, vi ste veterani! :)

(Odgovor članu anaxx)
Neposredna veza do poruke: 22
   RE: novi jasličari 2013/14
2.8.2013 10:29:31   
keyt
Annax,

i moja će El s 13 mjeseci sada krenuti u jaslice. Kako je prošla prilagodba tvojih dječaka i jesi li ih do tada bila već malo naučila da jedu sami na žlicu, piju sami i slično? Tj. kako prolazi taj ručak u jaslicama ako ne jedu sami, rade li tete oko toga problem?
Je li netko možda već bio na roditeljskom, jer neki vrtići u ZG su to odradili u 6. mjesecu. Nama je roditeljski 27. 8.

(Odgovor članu ganja)
Neposredna veza do poruke: 23
   RE: novi jasličari 2013/14
2.8.2013 19:59:41   
Tink
I mi u 9. mj krećemo u jaslice, s 2 i pola godine i jedino što me muči je kako ću ja to podnjeti user posted image

_____________________________

...od kada te znam ja virujem u anđele, od kada te znam ja virujem da postoje <3 24.04.

...stigao mali braco <3 22.02.

(Odgovor članu keyt)
Neposredna veza do poruke: 24
   RE: novi jasličari 2013/14
23.8.2013 10:22:43   
keyt
Bliži se pomalo i taj dan...user posted image user posted image
U utorak, 27. 8. imamo roditeljski sastanak, pa se javimo nakon toga

(Odgovor članu Tink)
Neposredna veza do poruke: 25
Stranica:   [1] 2 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: [1] 2 3 4   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:







Anketa

Šta da saznate...
пеперутка16

..da nosite trojke, što biste učinili?

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!