| 
				  Florijan Jakov ->  na kojoj ruci nosite prsten?  (8.1.2009 8:35:36)
			   | 

Ja na lijevoj (trenutno na lančiću jer mi j epostao premalen nakon poroda [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]).   Negdje sam čula da katolici nose na lijevoj, a pravoslavci na desnoj, no vidim mnogo parova (katoličkih) sa prstenom na desnoj ruci.      Evo jedna zanimljivost zašto nosimo prsten baš na tom prstu (4. po redu):       Zasto se vjencani prsten nosi na domalom (4) prstu ?         Palac predstavlja vase roditelje..     Kaziprst - vasu bracu i sestre..     Srednji prst ste vi sami..     Domali prst je suprug(a)..     Mali prst su vasa djeca..         Sada spojite prste lijeve i desne ruke, a srednje prste uvucite nazad (prema unutra)          Pokusajte prvo odvojiti samo palceve .. Moze ?   Naravno ! Vasi roditelji su vas oslonac u zivotu, ali vi uvijek mozete da se odvojite od njih i zivite odvojeno..     Sada isto pokusajte sa kaziprstima ? I vasa braca i sestre, ma koliko vam bili dragi, zasnovati ce vlastite porodice i zivjet ce daleko od vas..     A kako ide sa malim prstima ? Da, i vasa djeca ce se jednog dana odvojiti od vas, i zivjeti ce odvojeno..     A SAD PROBAJTE ODVOJITi SAMO DOMALE PRSTE !!     Je li vam sada jasno, zasto vjencani prsten ide bas na taj prst ?            

| 

| 

| 

|