RE: Ljetne bebe 2016 (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

mmamita -> RE: Ljetne bebe 2016 (17.1.2016 21:13:16)

A danas je bas nesto bezveze snimljeno. Proslih dana je bilo presmjesno. Kao svakodnevan zivot para koji je dugo u vezi... bla bla... Na jucerasnju sam se posteno nasmijala [sm=smiley36.gif]

Hannah27 -> RE: Ljetne bebe 2016 (17.1.2016 23:27:43)

Mamita čitaš ti proljetne trudnice vidim ja ... Ha ha i ja sam pročitala cijeli forum . MM i ja navečer umjesto TV čitamo svako svoje "vijesti" tako da sam dežurna ... [sm=smiley36.gif]

Jupiter -> RE: Ljetne bebe 2016 (18.1.2016 11:21:15)

Jutro!
Kako je lijepo biti bez obaveza...!
Mi jucer tek kasno skuzili da ide ta serija ali mene je odusevila! Prvo mi je muz pokazao, ima na youtube, isjecak gdje prelaze Slo granicu...ajmeee! "Smo prihajali, do vodajo, gdje je ribajo i plivajo" -umirem od smjeha! I onaj dio gdje su u krevetu pa ga ispituje koliko je trajao sex sa onom nekom, a on ispali "5 min sa upoznavanjem!", a ona ce "pa sta ce zenska mislit o meni?za kojeg sam se to tipa udala?sta nisi mogao to malo razvuc?!" Hahahaha!

I da, i ja citam, i zimske i proljetne :) Mislim, koja od nas nije bar na tri strane potrazila opis tjedna u kojem smo...Meni je to tako normalno :)

Jedva cekam taj snijeg! Kod nas ga vjerovatno nece biti ali idemo od prvog, jedno tjedan dana u sjevernije krajeve pa mu se veselim!

saki84 -> RE: Ljetne bebe 2016 (18.1.2016 11:24:36)

jutro ringerajice [sm=smiley1.gif]...ja taman doruckujem i citam zaostatke, vidim nema puno [sm=smiley36.gif]

Hannah27 primjetila sam da sam taj dan jela narancu i da mi je vjerovatno ona mozda smanjila skroz mucninu...jucer mi je kava jako smucila pa sam pokusala jutros je popit i jutros sve super...kao na dane je malo mi je muka malo nije. JOs uvjek sise su mi na istoj velicini [sm=smiley36.gif] ja bi da pocmu rast napokon [sm=smiley36.gif]..
I da prehladno je postalo ja nisam htjela se izlagat buri jer se bojim da se dole ne prehladim i tako pa sam ljepo kauc u toplo dok se ovo vrime malo ne stabilizira. Inace obozavam se set_at i set_nja me opusta.
Ja cure tu novu seriju jos nisam pogledala. Vise sam rtl2 kasno popodne pa do ponoci [sm=smiley1.gif]...
Meni je danas 6+4 i jos ne mogu vjerovat da smo uspjeli i svako malo gledam svoju mrvicu na slicici...a pregled mi tako daleko i vrime mi slabo prolazi na dane...nakon kojeg ste se tjedna malo opustile, i makle ove crne misli koje se ponekad tu i tamo jave kad se osluskujem a nista ne cujem?
Jupiter ja snjeg bas ne volim, imam losu cirkulaciju i ruke mi budu ljubicas_te nikakve..tako da sam ja vise ljeto i more a snjeg i bura ajme nikako...

bebolino2 -> RE: Ljetne bebe 2016 (18.1.2016 14:46:38)

Drage moje, nakon dugo vremena kratak izvjestaj. Nisam vas stigla citati, nova godina, muz na godisnjem, sinu 2.rodjendan, gosti....al bilo je lijepo.
Radila sam ponovo nalaz secera. Ovaj put je ok iako gornja granica 5.1
Jutros sam bila na pregledu. Danas smo 11+3 sve je hvala Bogu u redu. Pritisak ok, od pocetka do danas sam dobila 2 kg. Prije par dana su mi i mucnine skoro pa nestale. Ja sam prezadovoljna. Evo gledam sliku sa UZ, na njoj pise 46.34 mm Dr. Inace nije previse pricljiva, kaze mi jel ok il nije, odgovara na moja pitanja i da mi osnovne upute. Ja sam zaista zadovoljna al me zanima koliki su vasi plodovi u tom periodu bili? Sledeca kontrola 15.2. A termin za porodjaj aBd 6.8.

Cvrčak -> RE: Ljetne bebe 2016 (18.1.2016 15:10:34)

Drage moje trudnice,
Evo i mene u vašu grupu. Predviđeni termin mog poroda je 5.08.
Prošli sam tjedan u utorak zbog godina (38) uradila Tranquiliti test i sad sam u iščekivanju rezultata.
Je li tko od vas radio taj test? Nakon koliko su vam došli rezultati, jesu li stigli ujutro ili popodne?
Jesu li vas zvali ili vas mailom obavijestili?
Oprostite sta vas gnjavim ali užasno sam nestrpljiva.

MareM -> RE: Ljetne bebe 2016 (18.1.2016 15:15:20)

bebolino, pozdrav! Odlicno da je sve ok sa bebom! Moja ekipa je u slicno vrime (par dana stariji) bila 5cm.

Cvrcak, dobrodosla! [sm=bravo.gif]

Zemske, evo da se i ja malo javim da ne pomislite da sam se smrzla od ove buretine.
Bas je lipo bit trudan! Svi se oko mene smrzavaju, a ja topla ko pec [sm=smiley36.gif]
Bili smo se set_at i u subotu i u nedilju, naravski obuceni k''o pingvini, i bilo nam je skroz lipo. Pasonjica je gustala kako joj usi letaju dok puse vitar. :)

Apetit nikako da se vrati [sm=smiley19.gif] ali prijavljujem da je ekipa u pupi sve aktivnija. Tko zna sta cine unutra jer par dana vise strsi lijeva polovica stomaka, onda bude strke i posli toga vise strsi desna polovica.

Donat (od milja nazvan Domestos [sm=bravo.gif]) odlicno obavlja svoju duznost. Probala sam preci na tablete magnezija nadajuci se istom rezultatu, ali me opet zastopalo na nekoliko dana.

Seriju koju spominjete ne gledam; uglavnom izbjegavamo sve nase programe, pogotovo vijesti i sl. emisije gdje se spominje politika.[sm=zz_banghead.gif] Setovi reklama od 15 minuta me izbacuju iz takta!
Uglavnom visim na FOX Crimeu ili na History ili N. Geographic.

MareM -> RE: Ljetne bebe 2016 (18.1.2016 15:20:30)

Cvrcak, nas dvije u grupi smo radile Tranquility i rezultati su nam bili tocno 5 radnih dana nakon sto im je krv stigla u laboratorij. Krv prvo ide u Njemacku i tek onda u Genomin laboratorij u Svicarsku. I jednoj i drugoj su dosli rezultati izmedju 14:30 i 15h taj 5. dan. A rezultati - sto si oznacila u formularu koji si popunjavala? Da stizu na mail tebi ili doktoru?

Cvrčak -> RE: Ljetne bebe 2016 (18.1.2016 15:30:22)

MareM,
Hvala ti na brzom odgovoru. Užasno sam nestrpljiva. Ova cura s kojom sam kontaktirala iz Zagreba mi je bila potvrdila da je krv stigla na odredište u srijedu, po tome bi trebala rezultate sutra imat.
Ja inače nemam nikakvih tegoba. Kao da i nisam trudna. Samo žderem ko luda. Jedino sam imala nekakvi hematomić,
I to sam jednom nakon mokrenja na wc papiru primjetila sukrvicu, išla na hitnu, tamo mi rekli da je hematom da mirujem
i uveli mi Duphaston. I naravno da ću se ugojit, samo ležim i jedem.
Idući mi je tjedan pregled, nemogu ga dočekati.

Cvrčak -> RE: Ljetne bebe 2016 (18.1.2016 15:32:53)

Označila sam da rezultati dođu i meni i doktoru. A ova mi je ženska, zove se Željka, valjda je ona nekakva posrednica, ona mi je rekla da će me ona nazvat.

MareM -> RE: Ljetne bebe 2016 (18.1.2016 15:43:51)

Onda ces i dobit rezultate na mail i Radulovicka ce ti se javit. :)

Koji dan si tocno vadila krv (i je li bilo prije 13h)?

Cvrčak -> RE: Ljetne bebe 2016 (18.1.2016 15:46:54)

U utorak, oko 9 sati.

MareM -> RE: Ljetne bebe 2016 (18.1.2016 16:13:36)

Onda trebas cekat najranije do cetvrtka. Lako moguce do petka (u srijedu ti je stiglo u Njemacku, a u cetvrtak u Zenevu... meni se desilo nekakvo kasnjenje, pa je od Njemacke do Zeneve putovalo 2 umjesto 1 dan).
Sretno! [sm=pikapoka1.gif]

mmamita -> RE: Ljetne bebe 2016 (18.1.2016 17:23:40)

Vecer cure!

Mi se taman posteno najeli i evo prosula se po kaucu [sm=smiley36.gif]

Saky, meni je taj strah prosao tek nakon 12-og tjedna, iako je uvijek prisutan ali u minimalnoj dozi. Najvise zato sto sam krvarila, a nikakvog hematoma nije bilo...Sto se tice pica i jela, tako i meni jedan nesto nesto savrseno odgovara, a sutra ne mogu ni pogledat dodje mi muka!

Cvrcak dobro nam dosla!! Sretni smo kad nam se pridruzi novopecena [sm=nosecka.gif]
Mare ti je sve lipo objasnila u vezi testa, jos je i Hannah radila takav test pa kad se javi ce ti reci nesto vise.

Jupiter, jel da da su Andrija i Andjelka zakon, ja se bas posteno nasmijem [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Bebolina super sto je sve u redu. Ne znam sada tocno koliko je beba bila u 11-om tjednu, ali znam sada sa 15 tjedana izmedju 14 i 15 cm. Prava mrga [sm=duda.gif][sm=jezicek.gif]

Lisica Mica -> RE: Ljetne bebe 2016 (18.1.2016 17:37:44)

Hej curke!!!

Cvrčak dobrodošla!!! Baš dobar nick.
bebolino2 super šta ti je nalaz šećera dobar.

Ja sam dobro, točno dva dana sam jela malo manje :), onda jučer i danas opet ajme i kuku i lele [sm=smiley36.gif]. Ni sama ne vjerujem di mi to sve stane. Od jutros sam pojela burek, kroasan, jedan ručak oko 1, pa sad drugi ručak s mužem (kad je došao s posla)...
Veselim se pregledu sad u četvrtak, ali ne i vaganju.
Umor mi se definitivno smanjio, puna sam planova o preuređenju stana (farbamo zidove, mijenjamo neke detalje u dnevnom boravku pa sam sva u tome), hormoni su mi u punom zamahu.

Domaće serije izbjegavam, ni jedna mi se do sada nije sviđala. Izbjegavam i vijesti i sapunice (indijske, turske i svih vrsta), na kraju gledam ili National Geographic ili TLC ili History channel ili serije tipa Teorija velikog praska, Sherlock i Watson, Mentalist, a jučer sam odgledala cijelog Hercule Poirot-a [sm=smiley36.gif]
Navečer zaspem na kauču ionako...

Znam šta se dogodilo Perlici, iako nisam detaljno čitala. Jako mi je žao, ne mogu niti zamisliti kako im je, ali toliko mi je to tužno da ne želim čitati. S obzirom da smo mi prošli put izgubili bebu u 16.tjednu, to mi je prestresno za čitati i onda se samo još više bojim i za ovu bebu.[sm=smiley19.gif]

Šta se tiće zime, ja baš uživam šta je zima, nekako sad je vrijeme da bude zima i normalno mi je da puše bura i da je zima, lijepo stojim kući i grijem se ili se navučem robe pa se minimalno prošetam [sm=smiley1.gif], draža mi je bura nego kiša.

Pozdrav drage trudničice!!!!

Hannah27 -> RE: Ljetne bebe 2016 (18.1.2016 18:35:03)

saki meni ti je strah prisutan stalno, zbog svega sta se dešava drugim ženama iako ja imam školsku trudnocu za sada . Nekome je manji nakon 12.og tjedna ... A meni obrnuto, sad je vec "velika mamina jubav ", pa sta smo vise povezani i ja i MM to me vise strah . a nerijetko se desi problem i nakon 12og tjedna . Mene umiri moj gin. Koji mi je Btw. Rekao da ce mi propisati normabel i da imam psihozu, onda mozes misliti sta ga ispitam sve . Dakle ja nisam kopetentna za priču o strahu, jednostavno te razumijem . Najnoviji strah od danas je da ga jos nisam osjetila i jedva cekam ponoć kad se odprilike javi ..

bembolino super za pregled i bebicu koja raste [sm=bravo.gif], svaka čast kad izdržiš sa šutljivom doktoricom, da joj ja dodjem prestala bi biti šutljiva ili bi me izbacila .

cvrčak dobrodošla !!! Samo pomalo sa tranqilitijem, ne moras često provjeravati mail, mene je Željka nazvala isti cas kad su joj stigli rezultati . Kao sta mare kaze za sebe tako je i meni jos jedan dan kasnio transport a uhvatio me bozic i 2 vikenda . Ja sam čekala skoro 2 tjedna . Ali ti nećeš tako jer nema blagdana . Ja sam vadila krv 17.12 a 29.og su mi stigli nalazi !! Pa ako ti se da pogledaj na kalendar i prebroji Dane ,čini mi se 6 dan da je doslo . Dan prije rezultata sam plačući[sm=smiley19.gif] zvala Željku ha ha , jadni svi samnom .

lisica a sta se tebi desilo, ako ti nije problem pisati o tome . Ako uopće znas, sa trudnoćom koju si izgubila ? Bas grozno da se to desilo u 16tjednu , a kamoli ovo sa Perlicom , užas .

Ja i [sm=duda.gif] smo ušli u 16.tj . Prekosutra nam je pregled i ne mogu dočekati taj dan ! Čini mi se da ga nisam vidjela mjesecima . Krvna grupa sam Ipak pozitivna tako da sam happy i radi toga . Vec sam odavno trebala provjeriti TSH i FT4 ali sam lijena, Morat cu i to prekosutra ( u sunca= nema čekanja, nalaz sutradan , ono u bolnici na nuklearnoj je grozno, gripa neizbježna među onih 300 ljudi ). mare jel ti kontroliraš hormone i svako koliko ? Meni je rekla 4 tj. Ali ja razvlačim [sm=smiley13.gif] , valjda smo izašle iz rizičnog razdoblja vezano za hormone ? Meni je moja endokrinolog rekla da je tsh ne smije preko 3, prva 3mj . Pa nezz kakva je situacija nakon ....

A jeste se raspisale, bas mi je drago, nadam se da ćete dolaziti češće ...
P.s. Ja gledam jedino kulinarske emisije , od serija nista . I filmove sa MM navečer.

MareM -> RE: Ljetne bebe 2016 (18.1.2016 19:09:26)

hannah, na koje hormone mislis? Na TSH i hormone stitnjace?
Njih sam vadila kad i krv za Tranquility i bilo je sve ok. U Sunca.

Hannah27 -> RE: Ljetne bebe 2016 (18.1.2016 19:16:44)

Aha tebi je ok , sjećam se da sam negdje vidjela da vadiš, mislila sam da imas problem s njima ...
Super da su ti ok . Ja imam hipotireozu pa moram svako 4tj .
Jel neko zna zasto se krvna grupa opet vadi u 34.tjednu ?

Jupiter -> RE: Ljetne bebe 2016 (18.1.2016 20:03:30)

Vecer!
Samo cu na brzinu.
Nove cure dobrodosle nam! Napisite i datume sljedecih pregleda pa cu vas sutra stavit na listu, ako me mammita ne preduhitri[sm=smiley1.gif]

Nego, Hannah, bacila si mi bubu u uho, pa ja nasla ovaj forum gdje pisu o tom ponovnom vadjenju krvi iako smo rh +
Klik na ---> Rh grupe

MareM -> RE: Ljetne bebe 2016 (18.1.2016 20:37:57)

Tko je ono pisao da se maze Mustelom i da mu je bila odlicna?
Je li to ova: http://www.mojaljekarna.hr/njega-trudnice-i-mame/4111-mustela-ulje-protiv-strija.html ?

mmamita -> RE: Ljetne bebe 2016 (18.1.2016 20:53:44)

Ja sam cula da Rh+ ne trebaju ici drugi put na provjeru, to oni salju da se ograde u slucaju ne daj Boze... Ali nekako ne vjerujem, jer zasto bi bezveze nekog maltretirali i jos na to trosili novac. Rh faktor se moze promjeniti u nekim slucajevima tipa, nedavna transfuzija krvi, neke bolesti, tako da mislim da je dobro da se svakako pred kraj trudnoce jos jednom provjeri.

Jupiter mislim da ja necu nista mjenjat [sm=smiley36.gif]. Necu se docepat laptopa do sutra, a na tabletu mi ne hvata boje, nego ostane samo crno, tako da ti teska srca prepustam ovi put [sm=smiley36.gif]

Hannah27 -> RE: Ljetne bebe 2016 (18.1.2016 20:58:47)

jupiter kako si ti brza ! Vec si stigla to pronaći, sad mi je jasno zasto , ali nije mi to drago opet ici vaditi .
mare ja se mažem Mustela kremom za trudnice protiv strija , nije takva boca nego kao tuba ogromna bijela i nacrtan je stomak tj. Obris trudnice na njoj, skupa je, a rezultati tek nakon poroda tako da .... Iako mi prija farmaceut kaze da uzmem bademovo, da je najbolje a puno jeftinije . Preko moba sam pa ne mogu staviti link kreme .

MareM -> RE: Ljetne bebe 2016 (18.1.2016 21:02:29)

Meni je ginekologica rekla da odem u 34. tjednu (iako sam Rh+). Jednom sam citala zasto se to treba odradit, ali je bilo prekomplicirano za zapamtit pa mi se nije dalo tlacit s time (nije bilo samo zbog Rh faktora i krvne grupe, nego kompliciranije).
Sta ima veze za to malo krvi. Otici cu, preskocit red pomocu knjizice za dobrovoljne darivaoce krvi [sm=hudicek1.gif], malo ce me bocnit i gotovo. Bolje nego da se posli mislim jesam li tipak trebala otic.
Ali prvo triba dogurat do 34. tjedna...

Hannah, je li ova: http://www.mustela.com.hr/content/Ultimate-Hydration

mmamita -> RE: Ljetne bebe 2016 (18.1.2016 21:24:30)

Mare ja se mazem s ovom http://www.google.hr/search?q=mustela+protiv+strija&prmd=ivmn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjk7o78l7TKAhWFa3IKHXb_CDsQ_AUIBygB#imgrc=NHMtFLBuMoaajM%3A
Ali mislim da bilo koja njihova je odlicna.

MareM -> RE: Ljetne bebe 2016 (18.1.2016 21:28:36)

Jeste li citale ovaj blog? Ima interesantnih savjeta
http://dnevnikjednogtate.bloger.index.hr/post/bolji-san-u-trudnoci--savjeti-za-bolji-san-u-trudnoci-kako-lakse-spavati-u-trudnoci-problemi-sa-spavanjem-u-trudnoci-/15146630.aspx
i velicina bebe po njegovim podacima mi je do sada najvise odgovarala mojima (treba skrolat malo nize):
http://www.dnevnikjednogtate.bloger.index.hr/post/vodic-kroz-svaki-tjedan-trudnoce/7554063.aspx

Hvala, mmamita i hannah za savjete u vezi kremica. U ppotrazi sam za nekom novom jer mi se ne svidja miris ove koju trenutno imam [sm=smiley13.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sljedeća stranica >   >>