Po drugi put mama (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta) >> Rodili smo!



Poruka


noemaa -> Po drugi put mama (7.2.2015 18:18:53)

Curke, ovu temu sam otvorila kako bismo se sakupile sve mamice koje to postajemo i po drugi put. Da razmijenimo iskustva i znanja. [sm=smiley1.gif] Dakle, sve buduće - proljetne, jesenske ili one koje jesu već dvostruke mamice, (a i sve koje se žele uključiti u temu), dobrodšle ste!!
Evo, ja presretna zbog [sm=modricrtici.gif] imam par nedoumica. Guglam i nađem svakave priče. Htjela bih čuti i vaše. [sm=smiley1.gif] Npr. Nosite li u naručju i dalje kad zatreba svog prvog mališana iako ste trudne?




PENELOPI -> RE: Po drugi put mama (9.2.2015 21:34:07)

Ja sam mama curice od 2 i pol godine i deckica od 6mj. Nosila sam ju u trudnoci kad me trebala posto je jos malena i nisam joj mogla bas objasniti da je mama ne smije nositi.A i trudila sam se da to ne bude jako cesto jer sam nosila jako nisko pa sam imala bolove u zdjelici.Na srecu sve je proslo u redu do kraja.Tesko je kad je mala razlika medu djecom.




sorina -> RE: Po drugi put mama (10.2.2015 9:15:06)

Evo ja sam mama curice od 4,5g i dečkića od 21mj. Kad sam ostala trudna malecka je bila 2g,dakle još beba[sm=smiley1.gif],i nosila sam je u početku,ali kasnije sam izbjegavala po preporuci liječnika,tako dasmo se mi mazile dok mi je sjedila u krilu ili kad smo ležale na krevetu,a nosanje sam prepustila tati kad je trebalo. Ali HB ona baš i nije bila tip za nosanje tako da nam to nije predstavljalo problem.




noemaa -> RE: Po drugi put mama (10.2.2015 21:09:27)

da, tako nekako i ja. maleni mi ima 2 god, sad sam otkrila da sam [sm=nosecka.gif] a on se tako voli maziti i nositi. nakratko ga nosim, baš nakratko. nekad mu objasnim da je on veeeliki dečko, a mamu boli trbuščić i rukice pa da će ga tata nositi. često to dobro prihvati. nadam se da ću imati urednu trudnoću - prva mi je bila strogo mirovanje.
a kako ste riješile spavanje? mislim, uspavljivanje? zna li vaše starije dijete samo zaspati pa ste posvećene manjem za uspavljivanje ili? i o tome razmišljam kako ćemo izvesti... pa i buđenja noću, hoće li bebica probuditi velikog dečka... [sm=smiley1.gif][sm=zmeden.gif]




sorina -> RE: Po drugi put mama (11.2.2015 10:30:16)

Što se spavanja tiče,mi smo kćerkicu počeli navikavati da spava sama u svojoj sobi dok sam još trudna bila,pa je suprug preuzeo to na sebe i on ju je uspavljivao,a kad se beba rodila mm i kćer su spavali u jednoj sobi (jer se on rano ustaje,a i da ih beba ne budi preko noći),a malecki i ja u spavaćoj sobi. Tako smo se svi uspjeli naspavati-bar malo.[sm=smiley1.gif]




Stranica: [1]