"problemi" s probavom?? (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Djeca >> Djeca i zdravlje



Poruka


dunja1985 -> "problemi" s probavom?? (4.4.2014 16:28:02)

Lijep pozdrav,
Moja curica ima 2,5 godine. Do prije 2 mjeseca imala je potpuno normalnu probavu, tj. normalnu stolicu svaki dan, max 2 dana rijetko. Prehrana joj je uvijek ista - jede sve i raznoliko, ali stolica je počela biti svakih 4 - 5 dana. Početak stolice je uvijek malo tvrđi, a ostatak mekan (normalan); počela sam joj davati probiotike i sirup od šljiva i sad je stolica normalna, ali vremenski je ostala ista 4-5 dana. Ne žali se na bolove, neznam da li je to normalno ili nije. Pitala san pedijatricu o tome, ali mi je ona rekla da je to vjerojatno na psihološkoj bazi i da probam s tim sirupom, a ako ne pomogne da ćemo joj dati lijek (laksativ)... Ima li netko sličnih iskustava???
Hvala




chipa -> RE: "problemi" s probavom?? (4.4.2014 16:55:05)

Dunja, probaj joj davati marmeladu od šljiva (2-3 žličice u doručak), pogotovo ako imaš domaću a ako ne probaj ju negdje nabaviti, mljeveni lan joj svakodnevno ubaci u prehranu, probiotički jogurt je isto jako dobar i trebalo bi ga skoro pa svakodnevno pojesti/popiti i najbitnije je da puno tekućine unosi, voda,čaj, juhice, probaj i sa čašom mlake vode ujutro nakon buđenja i što manje slatkog i naravno hrane koja joj usporava probavu... Kad se crijeva ulijene treba im samo poticaj da ponovno normalno profunkcioniraju ... nadam se da ćete riješiti uskoro problem [sm=smiley1.gif]




mišica 666 -> RE: "problemi" s probavom?? (4.4.2014 17:47:56)

slažem se s chipom i laksativ bi dala samo u krajnjoj nuždi. kad se jednom crijeva na njega naviknu još se više uljene.




uspavana -> RE: "problemi" s probavom?? (14.4.2014 23:07:00)

mi često imamo problema s lijenom probavom - ali više zbog toga jer je M nedonošće...
nama je gastroenterologica rekla da joj dajemo svaki dan Portalac sirup, jer ne utječe na organizam i prolazi samo kroz crijeva i ne izaziva navikavanje..može se koristiti čak i u trudnoći.
tako da kad nam zašteka onda par dana dajem sirup svako jutro i super popravim stvar.
a kad je baš gusto onda nažalost i čepić prolax...ali samo u krajnjoj nuždi.

sretno!




Stranica: [1]