Jednogodišnjakinja odjednom puno spava preko dana (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Djeca



Poruka


mamo -> Jednogodišnjakinja odjednom puno spava preko dana (24.1.2014 11:11:52)

Drage mame,

moja 14-mjesečna djevojčica, odjednom je unazad 2-3 tjedna počela puuunooo spavati preko dana, 2x2h, a jučer čak 2x2,5h, a do tada je spavala 2x1h u prosjeku.

To dugotrajno spavanje preko dana, nekako je počelo otkad ju preko dana čuvaju baka i deda kod njih doma, ali prvo smo mislili da je to zato jer s dedom puno šeta između dva spavanca, ali čak i kad ne odu u šetnju ona tako puno spava.

Osim toga, prije tjedan dana se počela i sama uspavljivati, ne želi da ju se nuna, protestira kad ju probam nunati, samo želi da ju se spusti u krevetić i onda ona malo priča i pjeva i na kraju sama zaspi. Nekad to traje 10 min, a nekad pola sata, ali bitno je da sam zaspi oko 21.30 i onda do 5 spava bez buđenja pa od 5-7 se dosta često budi, a u 7 već opasno traži ciku :)

Inače još uvijek cica, ujutro, kad god traži preko dana i navečer prije spavanja. Prije se uspavljivala cicanjem ili nunanjem, ali sada eto sama.

I ne bi se ja uopće brinula zbog tih dugih spavanaca, ali ona nikad nije tako dugo sve ukupno spavala po noći i po danu, čak ni kad je bila beba. Sada to ispadne 9h po noći i 4-5h po danu što je ukupno 13-14h, u odnosu na donedavnih 11-12h.

Što mislite, bi li se stvarno trebala brinuti ili je to sve normalno?




ruwenzor -> RE: Jednogodišnjakinja odjednom puno spava preko dana (24.1.2014 11:49:06)

normalno je da klinci promjene ritam spavanja, vjerojatno je tak reagirala na novu situaciju
jedino mi manjak željeza pada na pamet ako je i bezvoljna, umorna, blijeda....
ak je inače ok mislim da nemaš razloga brinuti




mamo -> RE: Jednogodišnjakinja odjednom puno spava preko dana (24.1.2014 14:00:07)

Hvala ruwenzor :)

nisam baš primijetila da je blijeda, a ni bezvoljna, samo zna ponekad biti nervozna već oko 8-9 ujutro, ali to je valjda zato jer se probudi prije 7h. Zna isto biti razdražljiva kad me ne vidi dugo (kad je kod bake) pa joj ne dam cicu istog trena kad dođe doma :)

Osim toga je dobro raspoložena i vesela...

Baš me zanima kolko će to dugo spavanje potrajati, jer inače ni ona ni stariji braco nikad nisu bili veliki spavači :)




mišica 666 -> RE: Jednogodišnjakinja odjednom puno spava preko dana (25.1.2014 0:52:38)

ja bi isto provjerila krvnu sliku. nekako mi je to prevelika promjena .




keyt -> RE: Jednogodišnjakinja odjednom puno spava preko dana (26.1.2014 22:51:09)

Mamo, tvoja beba postaje dijete i mijenja navike, što kod njih vrlo često dolazi naglo, pa se opet naglo mijenja. Mislim da je s tvojim djetetom sve u redu, da si rekla da spava po nekoliko sati u komadu 2x dnevno, onda bi zvučalo zabrinjavajuće. A ovako, ne bodi dijete bez veze... Naravno, prati ima li kakvih drugih neobičnih signala




Stranica: [1]