Cjepivo protiv HPV (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Pubertet



Poruka


troubled -> Cjepivo protiv HPV (22.12.2013 18:29:07)

prošli tjedan smo imali roditeljski sastanak (8. razred) o cijepljenju protiv HPV...
doktorica je na vrlo razumljiv način objasnila prednosti...
iznenadilo me koliko roditelja zazire i odbija cijepiti svoje curice tim cjepivom koje dokazano reducira rak grlića maternice za 75%.

Moja cura će se cijepiti...
što bi vi napravili i zašto?




mišica 666 -> RE: Cjepivo protiv HPV (22.12.2013 19:30:16)

nebi cijepila definitivno. puno negativnosti je vezano za to cjepivo, čak i neki smrtni slučajevi tako da bi ja osobno preskočila.




inesica -> RE: Cjepivo protiv HPV (22.12.2013 20:01:02)

Nemam kceri, ali ne bih cjepila, ne cjepim nista sto se ne mora jer cjepiva koja su obvezna smatram nuznim zlom. Inace, uspjesnost cjepiva vrijedi samo za odredjene tipove virusa, sto nikako ne pokriva velik dio onoga sto moze pokupiti spolnim odnosom, svakako ne 75% pa smatram da je opet veca steta nego korist, jer bilo je svakakvih nuspojava.




troubled -> RE: Cjepivo protiv HPV (23.12.2013 8:19:16)

čula sam i ja za negativnosti, ali uglavnom preko usmene predaje ili po forumima, sve neke rekla-kazala priče...
od liječnika nisam...
kažu da u hrvatskoj nije bilo nikakvih nuspojava od kad se curice cijepe, već 9 godina...

što se postotka tiče....istina je da je više tipova virusa, ali dokazano je da 2 tipa izazivaju 90% slučajeva oboljenja, a ti su uključeni u cjepivo...
meni se to čini dobro ulaganje u budućnost...




andydea -> RE: Cjepivo protiv HPV (23.12.2013 14:55:11)

Ja nebi i neću više nikada...jer od kad sam čula za sastav cjepiva i što sam više čitala i educirala se...dolazila sam do šokantnih saznanja...prestrašno je da nam djecu truju radi svog profita. Imam i puno prijateljica koje su nakon cjepljenja dijeca zaostala u razvoju,prestala pričati,konvulzije,dermatitisi,autizam,čak i 2 smrtna slučajeva[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
https://www.facebook.com/#!/groups/183655991667224/ -ovo je grupa koja se bori za pravo odlučivanja roditeljima koji ne žele cjepiti djecu i imaju itekako iza sebe dokaze,stručnjake,doktore,znanstvenike koji su otkrivanjem istine o cjepivima sankcionirani,dobili otkaze i tužbe. Tko želi neka se učlani i čita...jer ovome treba stati na kraj. Naša dijeca nisu pokusni kunići...i o njihovom zdravlju bi trebali odlučivati mi a ne doktori. Neke bolesti su odavno iskorjenjene a mi se još uvijek cjepimo protiv istih. Dijeca nam i oboljevaju unatoč cjepivu koje su primili i to baš od tog cjepiva i te bolesti. Ne razmišljajte joj što ako oboli ,a nisam cjepila ?, već razmišljajte što ako cjepim pa oboli ?!




troubled -> RE: Cjepivo protiv HPV (23.12.2013 15:56:37)

čula sam za neke loše nuspojave nekih drugih cjepiva...ali u pravilu su to iznimke koje potvrđuju pravilo...
uvijek sam oprezna i volim se informirati, ali nisam baš toliki skeptik kao vi




Manda Mare -> RE: Cjepivo protiv HPV (23.12.2013 22:48:33)

Ja sam također čula puno dobrih ali i loših komentara u vezi cjepiva. Isto tako nisam se nikad detaljno raspitala o nuspojavama cjepiva i koje sve vrste HPV-a pokriva. Za svoju curicu, jednog dana ću sigurno sve to dobro proučiti i definitivno biti otvorena za sve opcije... Inače sam veliki zagovornik prevencije i liječenja muškaraca od iste boleštine-dijagnosticira se pregledom koji se zove peniskopija-puno manje komplicirano, gotovo bezbolno za njih i što je najbitnije-brzo i učinkovkovito se liječi. Tako da bih ja peniskopiju uvela u sklopu sistematskog pregleda kod muškaraca-to bi onda bila potpuna prevencija i ogromno olakšanje ženama..... Sretno s vašim odlukama u vezi cjepiva! Ako je dokazana zaštita od bolesti i do 75% uz pomoć cjepiva, ja bih curke savjetovala na cijepljenje.




mirna -> RE: Cjepivo protiv HPV (30.12.2013 19:22:11)

Sigurno ju neću dati cjepiti. Drugi razlog osim mogućih nuspojava od cjepiva je i činjenica da 90 posto svih zaraženih HPV-om spontanim putem izliječi svoj organizam u roku od dvije godine - znači bez posljedica.




mamacita -> RE: Cjepivo protiv HPV (30.12.2013 19:59:42)

HPV je seksualno prenosiva bolest. Dakle, najbolja prevencija te bolesti i tog virusa je apstinencija od seksualnog odnosa bez zastite kondoma. Prenosi se oralnim seksom i vaginalnim seksom, dakle, dijete je najbolje educirati po tom pitanju, i poticati apstinenciju. No, u istom trenu kada bi djevojka koja je vec cjepljena protiv HPV-a stupila u nezasticen spolni odnos, mogla bi biti zarazena virusom HIV-a koji je kud i kamo opasniji. Cjepivo nema logike.
Cjepiva protiv tetanusa, vodenih kozica (ja sam se tim cjepivom cijepila), djecje paralize, hepatitisa itd. su sasvim nesto drugo. Dijete ih moze zaraditi ne svojom "krivnjom".




mala pcelica -> RE: Cjepivo protiv HPV (30.12.2013 21:21:06)


IZVORNA PORUKA: inesica

Nemam kceri, ali ne bih cjepila, ne cjepim nista sto se ne mora jer cjepiva koja su obvezna smatram nuznim zlom. Inace, uspjesnost cjepiva vrijedi samo za odredjene tipove virusa, sto nikako ne pokriva velik dio onoga sto moze pokupiti spolnim odnosom, svakako ne 75% pa smatram da je opet veca steta nego korist, jer bilo je svakakvih nuspojava.


slazem se...ja imam kćer i nebi ju cjepila...ja sam bila pozitivna na hpv i to visokog i niskog rizika i da je to cjepivo nekad davno postojalo i da sam cjepljena sa njim svejedno bi ga imala jer on je tu u tjelu koji god tip bio i to je činjenica




Stranica: [1]