poklon za vase klince od krsnih kumova (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Roditeljski razgovoriPoruka


mamino zlateko -> poklon za vase klince od krsnih kumova (10.12.2013 8:13:43)

Zanima me sto sud dobili vasi klinci od svojih krsnih kumova za rodjenje a sto za krstenje?dali ste se dog.snjima sta vam treba ili su sami kupovali? Dali su vam dali novce ili su kupili poklon? Tena je za rodjenje dobila kolica i odjecu posteljinu i igracku a za krstenje narukvicu i tortu.
Sad me pitala kuma sta mi treba za drugo dijete,a imam sve,samo kolica trebamo nova al to cemo ja i mm kupiti..i sad jojneznam sta reci..dali bi bilo glupo traziti novce?
anaxx -> RE: poklon za vase klince od krsnih kumova (10.12.2013 9:39:47)

Iskreno ja ne volim kad se poklanjaju novci jer volim da dobiju nešto što je ta kuma ili kum sam odabrao...
Za rođenje se dogovaramo sa svima jer je bez veze da dobije dvije stvari iste ili nešto što već imaš... ako ništa drugo neka kupi brdo pelena... [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Za krštenje ja pustim da biraju sami, neka se malo potrude ako im je stalo...
Ne znam, to je moje mišljenje... Kad ja poklanjam, pa mi netko kaže novce nikad nisam sigurna jel to koliko mislim dati malo ili dovoljno ili čak puno.
MaTana -> RE: poklon za vase klince od krsnih kumova (10.12.2013 10:38:50)

Kod nas je obicaj da krsna kuma ili kum kupi lancic sa privjeskom (kriz)... I jedna i druga su to dobile od svojih kuma... Novci mi nikako nisu poklon za krstenje od kume, ipak je lijepo da dijete ima neku uspomenu na taj dan.
mamino zlateko -> RE: poklon za vase klince od krsnih kumova (10.12.2013 11:05:55)

Ma nisam ni ja bas za novce,bolje je nesto originalno sto ce znati da je dobila od kume..ma valjda ce ona nesto smisliti,jer stvarno imam sve od tene,samo moramo kolica kupiti,jer od tene nisu u funkciji..
Ela28 -> RE: poklon za vase klince od krsnih kumova (10.12.2013 20:49:14)

Za krštenje jedan dečko dobio hranilicu a drugi bibliju i lančić [sm=smiley1.gif]
Sunshine28 -> RE: poklon za vase klince od krsnih kumova (11.12.2013 9:38:53)

kod nas je obicaj da se kum/kuma kupi nesto za trajnu uspomenu - moze biti bilo sto, ali vecina bira nakit, tako je moja Em od kuma dobila nausnice, a ja sam kao kuma kupila lancic sa privjeskom...
uz to, na proslavu krstenja kum/kuma donose tortu....

mislim da malo neumjesno traziti novac, osim ako kum/kuma ne ponudi...
mamo -> RE: poklon za vase klince od krsnih kumova (11.12.2013 9:55:25)

Iskreno, ja se baš i ne sjećam, iako nije bilo tako davno. Znam sigurno da ni jedno ni drugo nisu dobili nikakav nakit, ali mislim da je sinov krsni kum poklonio novce i Bibliju za djecu s posvetom, a kćerkina kuma isto Bibliju samo neko drugačije izdanje i mislim isto novce, kupila je i krsnu svijeću i košuljicu, a moguće da je bilo još neki sitni poklon ili odjeća.
tina0310 -> RE: poklon za vase klince od krsnih kumova (15.12.2013 13:17:28)

kod nas je običaj,kad se dite rodi staviti mu novce pod jastuk (za mirne snove) [sm=smiley1.gif]

a na krštenju zlato većinom,neko robicu,koju igračkicu,tortu....

Njegov kum mu je poklonio 300kn pod jastuk,nešta robice i kava,keksi...

A za krštenje u čestitci 500kn,srebreni lančić s križićem i tortu.

A ja da sam kuma ja bi nešta uzela baš za uspomenu i tortu obavezno [sm=smiley36.gif]
zelja1 -> RE: poklon za vase klince od krsnih kumova (22.12.2013 17:42:48)

Obično lančić, ali i novac. Ovisi sve.
ringerajka -> RE: poklon za vase klince od krsnih kumova (30.12.2013 16:08:24)

Ja sam nedavno bila krsna kuma i dala sam novce u kovertu, kuoila tortu i bibliju za bebe sa krunicom. Odmah sam se ponudila da dam novce jer danas je zlato preskupo a i znala sam da prijateljici trebaju novci! Tako da sam tu stavila potrebu prije obicaja! :)
mamacita -> RE: poklon za vase klince od krsnih kumova (30.12.2013 20:07:08)

Ja ne spadam u kume, pa nemam ovdje izravnu rijec, no moje misljenje je da su novci (na zalost) pozeljni, bez obzira sto tko kaze. Sta ako kum ili kuma nemaju od kuda izfinancirati novcani poklon, niti zlatni krizic, pa cak niti tortu, jer i torta kosta do 400 kn??? Sta ako je kum ili kuma nezaposlen/ nezaposlena? Da li takvi ljudi uopce ikada ikome budu kumovi? Kumovi su u biti duhovni "roditelji" djetetu, i djetetu je potrebno njihova duhovna podrska, a ne njihovi novci i pokloni. Eto.
ringerajka -> RE: poklon za vase klince od krsnih kumova (30.12.2013 22:21:18)

Mamacita slažem se... s obzirom na situaciji i da smo svi u banani ja bih isto voljela dobiti novce pa da ja sada ili za god dana bebi kupim nesto sto ce joj biti potrebno...nekako ja nikada nisam bila od zlata, pogotovo sto je danas zlato toliko skupo da za lijepe novce ne mozes kupiti dobar komad zlata! Na zalost, danas je vrijeme takvo da bi vise voljela da mi kumovi otvore stedionicu za dijete sa nekom makar i sitnom kunom nego da mi kupuju zlato koje ce stajati u ladici... ali eto... da ne bi bilo da sam materijalista, meni ce kum biti mladji brat i zabraniti cu bilo kakve poklone... neka on bude uz njega uvijek i to je.meni dovoljno! Ja gledam sa stajalista sebe da mi je bilo lakse dati novce nego kupiti kvalitetan komad zlata! A roditelji najbolje znaju kako ce te novce potrositi... pa sve i da plate ratu kredita, ne bi mi bilo krivo u danasnje vrijeme...dok god bebi nista ne fali!
donnaa -> RE: poklon za vase klince od krsnih kumova (6.2.2023 10:33:28)

Oh, pozdrav svima. Općenito govoreći o tome, čini mi se da sada postoji puno sjajnih usluga s dostavom cvijeća, a ako želite znati više o tome, pokušajte pogledati https://buketi.hr/ ili neki drugi buketi, jer mi se čini da usred svega toga očito možete pronaći nešto prekrasno za sebe. Želim vam ugodan dan.
Stranica: [1]