|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Peta bolest (parvovirus B19, infekciozni eritem)
25.5.2013 14:44:41   
inesica
U obliznjem vrticu (u nasem jos ne) pojavila se peta bolest i ravnateljica nas je upozorila na to jer sam trudna, da je najbolje da ja ne dolazim po dijete i tako to...
Zanima me znate li nekoga tko je ovo prebolio u trudnoci kakav je bio ishod?
Ja sam zagazila u 23. tjedan a vidim najveca je opasnost za friske trudnice, ishod cak moze biti fatalan. Procjena je da 50 % zena ovo preboli ranije a komplikacije po dijete variraju do 5 % i to obicno u prvom tromjesecju trudnoce.
Razmisljam s prakticne strane koja je korist da ne vodim dijete u vrtic ako ce on biti u dodiru s drugom djecom, logika mi kaze da bi i on trebao biti kod kuce. Zbog krvarenja 12. tjednu bila sam na strogom mirovanju i ako mi dijete dodje kuci morat cu ga cijelo vrijeme dizati u krevetic, na hranilicu, a savjetuje mi se i dalje da to ne radim pa kad smo zajedno kod kuce uvijek ga mm dize. E sad, mozda je najjednostavnije napraviti analizu krvi da se vidi jesam li to vec preboljela...
Molim vasa iskustva, misljenja i savjete podijelite sa mnom.

Ljudi uvijek priželjkuju nekakve promjene, iako ne žele ništa mijenjati.
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Peta bolest (parvovirus B19, infekciozni ...
25.5.2013 15:21:07   
mamacita
Uistinu nisam prije cula za petu bolest. No, svakako bih preporucila da dijete bude kod kuce, jer to je i kao sa kozicama, vjerujem, stoga zbog predostroznosti budi na oprezu.

(Odgovor članu inesica)
Neposredna veza do poruke: 2
25.5.2013 20:30:00   
anne
I mi smo u vrtiću imali petu bolest.
Brzo se pojavio kao rašireni osip pa smo zvali roditelje.
Djeca su zarazna i prije nego se osip pojavi i nema liječenja pa nismo nikakve mjere poduzimali. Niti posebno upozoravali trudnice.

"Infekciozni eritem (poznata još i kao peta osipna bolest) infektivna je bolest laganog kliničkog tijeka koju uzrokuje Parvovirus B19. Najčešće obolijevaju djeca od 5 do 14 godina, a prenosi se kapljičnim putem te preko krvi i krvnih derivata. Ono što je za nju karakteristično upravo je krupnomrljasti osip koji se javlja na mahove i u fazama, smješten pretežito na licu te na gornjim i donjim ekstremitetima. Kako se promjene spajaju i šire, a u središtu dolazi do blijeđenja kože, dolazi do razvoja karakterističnog crteža poput zemljopisne karte ili mreže. Rijetko i na sluznici ždrijela mogu biti prisutne tamnocrvene mrlje (enantem).
Liječenje u tipičnim slučajevima nije potrebno, dok mjere izolacije školske djece nisu potrebne zbog lagane prirode bolesti i zbog činjenice da su djeca zarazna i prije izbijanja osipa."
http://www.plivazdravlje.hr/aktualno/clanak/19885/djecje-osipne-bolesti.html

PETRA 19.05.2006.
SAMUEL 19.08. 2008.
1 anđeo
REBEKA 20.07.2012.

(Odgovor članu mamacita)
Neposredna veza do poruke: 3
25.5.2013 21:56:21   
inesica
Da, kao sto kazem, na nasim stranicama jako malo pisu o posljedicama na trudnocu. Medjutim moguca je anemija i gubitak ploda. Vani rade infuziju u pupcanu vrpcu ako je potrebno lijecenje, ne znam rade li uopce tako sto kod nas jer nigdje nista nisam procitala.
Nemam tako crne misli jer se to zaista dogadja u malom postotku slucajeva, ali volim sve znati na vrijeme.
Mozda se javi netko s primjerom...

Ljudi uvijek priželjkuju nekakve promjene, iako ne žele ništa mijenjati.

(Odgovor članu anne)
Neposredna veza do poruke: 4
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!