|      
Želiš odustati?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s posljedicama.
Ukoliko potvrdiš odustajanje na tvoje ćemo osobno računalo postaviti cookie kako bismo te pri dolasku na portal tijekom natjecanja od 17.-23.12., prepoznali i omogućili ti nesmetano korištenje portala, bez prikazivanja ikona sponzora odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, morat ćemo ti oduzeti sve prikupljene bodove. Odustajanjem, nažalost, gubiš i pravo na osvojene nagrade.

Želiš li još uvijek odustati?
Korisnici na ovoj temi: nitko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Beba koja ne jede-ima li vas još?
26.3.2013 11:26:51   
Becky123
Drage moje, ne znam spada li ova tema na ovaj podforum, ako ne molim administratora da me preusmjeri.
Naime: gospodjica je stara 9,5 tjedana. Rođena s 4300 g, očekivao bi čovjek da će mlatiti mlijeko ko velika. Međutim, nekako od rođenja jako zafrkava s obrocima. Na bočici je- moje izdojeno plus AD (ne dojim iz više objektivnih razloga i niza nesretnih okolnosti, na moju veliku žalost) tako da točno vidim koliko pojede.
Hranjenje nje me jako, jako frustrira i umara jer ona skoro pa nikad nije gladna. Jede malo, ukupno dnevno 600- 700 ml na svojih sada 5500 g, što nije baš nešto za njenu težinu. Najčešće je to 600- 650 ml, a prije par tjedana je jela i po 700. Da skratim priču: ne pije ništa između obroka, sada je na 6- 7 obroka dnevno, pojede nekad 110, nekad 60, najčešće 80- 90 ml, i više NEĆE I NEĆE. Probali smo sve: promijeniti AD, bočice, dude, razmake između obroka, hranjenje u snu, i ne pomaže ništa...
Uz sve to je zdrava, zadovoljna, sretna i živo joj se fućka što mama gubi živce i razum i izmišlja imaginarne bolesti...
Prije 10- ak dana smo završili gastroenterološku obradu u Klaićevoj (uključivši i nefrološku i neurološku), i zaključak je da je apsolutno zdrava, neurološki napredna i da jednostavno NEĆE JESTI. Rekli su mi da ima dosta takve djece, da im u 99% slučajeva ne nađu ništa, da su jednostavno takva- malo jedu i sporo napreduju, i da u neko doba- najčešće s početkom dohrane- počnu bolje jesti. Ali meni je to teško akceptirati, jer stalno mislim da joj nije dosta, da će joj se nešto dogoditi...
Muči me i to što zadnjih dana u par navrata preskoči i obrok, i ne pokazuje znakova gladi... U zadnje vrijeme jede zapravo i manje nego što je prije, noću se slabije budi za obrok, i ubrzo nakon što popije 30- 40 ml počinje se izvijati i plakati i svaki pokušaj nastavka hranjenja rezultira sve jačim plačem i nervozom.
Ima li vas još takvih, molim vas da se javite i da mi date neki savjet, ili barem da me smirite...???
Da li bi to mogao biti refluks? Napominjem, ne bljuca, uglavnom podrigne, i rijetko štuca.
Hvala, očajna mama :-)
Neposredna veza do poruke: 1
   RE: Beba koja ne jede-ima li vas još?
26.3.2013 14:17:05   
kupa
Ne mogu ti bas puno pomoc. Moje su cure jele dobro. Jedino sto mi pada na pamet je da su se bunile na jelo i plakale kad su imale kolike. A mozda joj ne pase mlijecna formula koju koristis. Nadam se da je to faza koja ce brzo proc i da cete papat super

Naše sunce će postati velika seka :)
Naše drugo zlato 7.5.2012.

(Odgovor članu Becky123)
Neposredna veza do poruke: 2
26.3.2013 14:42:16   
anaxx
Uz sve to je zdrava, zadovoljna, sretna i živo joj se fućka što mama gubi živce i razum i izmišlja imaginarne bolesti...
Prije 10- ak dana smo završili gastroenterološku obradu u Klaićevoj (uključivši i nefrološku i neurološku), i zaključak je da je apsolutno zdrava, neurološki napredna i da jednostavno NEĆE JESTI. Rekli su mi da ima dosta takve djece, da im u 99% slučajeva ne nađu ništa, da su jednostavno takva- malo jedu i sporo napreduju, i da u neko doba- najčešće s početkom dohrane- počnu bolje jesti. Ali meni je to teško akceptirati, jer stalno mislim da joj nije dosta, da će joj se nešto dogoditi...

sama si napisala da ti je dijete potpuno zdravo, mislim da previše brineš i da će s vremenom ona sama kad joj potrebe narastu tražiti više...
meni je pedijatrica rekla da su bebe "strojevi" stvoreni za hranjenje i da točno same znaju koliko im treba...
ona je tebi i rođena velika, možda jednostavno želi da je vršnjaci stignu i da onda krene dalje user posted image ,
a iskusne mame su mi govorile i da ponekad beba mora osjetiti glad i to najviti plakanjem... možda je ti previše nuđaš, pa se stvara kontra efekt...
pokušaj preskočiti obrok da vidiš da li će biti gladna... ma sve će to doći na svoje, uživaj u svojoj bebici....

mama jednog velikog i jednog malo manjeg dečka... dva mamina zlata... dočekali smo i Katju ... treće zlato u maminom srcu :)

(Odgovor članu Becky123)
Neposredna veza do poruke: 3
26.3.2013 22:13:26   
mala99
Ja mislim da se ti brineš bez razloga. Znam da te ta situacija ubija, inače sve sam to prošla, pa znam. Važno je da je zdrava i da napreduje, a s sada koliko jede po obroku bolje da prestaneš brojati jer češ se izluditi. Ja sam sve to radila s prvim djetetom, (mislim da je i tebi to prvo) jer kasnije se malo opustiš. Moj nije do 2,5 godine normalno jeo, sa 6 mj. prestao je piti bilo kakvo miljeko, ali je obožavao meso. Možda kad uvedeš drugu hranu počne bolje jesti, tako je bilo kod nas.

(Odgovor članu anaxx)
Neposredna veza do poruke: 4
26.3.2013 22:36:53   
Kony
To su jednostavno takva djeca. Moja ima 5g i od početka se mučimo s jelom. Sada jede samo tjesto, rižu , neko meso,crvenu juhu,nekada krumpir. Voce i povrče ne smijem ni staviti na stol jer ona nece ni sjesti za stol koliko joj se gadi.
Ako ti je zdrava i zadovoljna nemoj paničarit. Ja imam dvoje djece i uopče ne znam koliko djete treba jesti u mililitrima. Ne zamaram se tim dam da jede na zahtjev. Sretnn i opusti se malo!

2.12.2007 seka Lu
1.05.2012 braco Lu

(Odgovor članu mala99)
Neposredna veza do poruke: 5
26.3.2013 23:24:15   
seraphyme
micek je prvih mj dana jeo po 30 ml po obroku, sa 4 mj je jeo oko 60-70. dohranu je mrljao najblaže rečeno. počeo normalno jesti kad je imao 8 mj i to grah user posted image

Gosn Micek 4.4.2011.

Gosn Braco 20.12.2012.

(Odgovor članu Kony)
Neposredna veza do poruke: 6
27.3.2013 7:12:36   
Becky123
Joj hvala vam, malo mi bude lakše...
Nije mi to prvo dijete, starija sestra je jela i mlijeko i bocu, napredovala super- i presuper, a ova malecka najrađe ka ne bi morala jesti...
A koliko su ti vaši "jelci" napredovali na težini u prvim mjesecima, pretpostavljam ne puno?
Mi danas idemo na vaganje- već imam grč u želucu...
Inače je s 2 tjedna imala 4170 g, a s 9 tj 5500 g.

(Odgovor članu seraphyme)
Neposredna veza do poruke: 7
27.3.2013 15:37:47   
Becky123
Evo da se malo pohvalimo, za 6 dana dobila 250 g...
Srce mi puno ko šipak koštica!!!!! user posted image
Samo da tako nastavi, duša moja mala...

(Odgovor članu Becky123)
Neposredna veza do poruke: 8
27.3.2013 15:49:04   
anaxx
kao što su ti cure već rekle, manje brige i sve će biti ok, vidiš da ti lijepo napreduje....

osim toga svako je dijete svoja priča sa svojim genima i potrebama, na primjer: D od naše pinci ima 3 godine, 25 kila, visok je 115 cm i ima nogicu br.28... toliko ima moj G sa navršenih 6 godina s time da je moj 4 kg lakši... a sad će u školu... ja si nekako uvijek kad neće jesti kažem: zdrav je, napreduje i ima vremena boriti se s viškom kila kasnije u životu....user posted image

mama jednog velikog i jednog malo manjeg dečka... dva mamina zlata... dočekali smo i Katju ... treće zlato u maminom srcu :)

(Odgovor članu Becky123)
Neposredna veza do poruke: 9
28.3.2013 7:31:16   
ruwenzor
IZVORNA PORUKA: Becky123

Evo da se malo pohvalimo, za 6 dana dobila 250 g...

user posted image user posted image user posted image

zvrkica frkica 26.05.2011. <3
smjehuljica 06.09.2013. <3

(Odgovor članu Becky123)
Neposredna veza do poruke: 10
22.5.2013 14:54:14   
Mmaestral
Moja se tako ponasa kad jede i uz to vidim da stisce, pa mislim da zbog kolika manje jede. Nadam se da ce brzo proci :(

(Odgovor članu ruwenzor)
Neposredna veza do poruke: 11
23.5.2013 3:01:54   
emamma
upotpunosti te razumijem jer i sama imam isti problem.moja cura je jednostavno prelijena za jesti a kad ju pustim da se sama probudi za jesti (dajem joj nadohranu pa znam koliko pojede) zadovolji se s 20-30 ml to je to jednostavno iza tog zaspe.pokušavam joj dati ostatak bočice tako da je štipkam po obrašćićima al ništa.uza sve muke nakon cca1h (nekad i duže)pojede oko 60-70ml što me doslovce izluđuje jer je do mjesec dana znala pojesti i 80 ml a sad s mj ipo je smanjila umjesto povećala dozu user posted image user posted image
eh da i da napomenem nema grčeva,dosta vremena spava zadnji obrok pojede do 9h uveče i onda sljedeći traži tek oko 4-4,30h ujutro mirna je,a nakon hranjenja često štuca a zna čak i bljucnuti.sad ni sama neznam dal da mjenjam mlijeko ili što?mislim sve da bih je pustila do sljedeće kontrole ovako pa da vidim koliko će dobiti nezz više što da radim

(Odgovor članu Mmaestral)
Neposredna veza do poruke: 12
23.5.2013 4:49:44   
Mmaestral
Tako i moja, isto je smanjila dozu umjesto da poveca. Cak i kad se ne grci dok jede isto pojede uzasno malo. Isto vidim jer uz dojenje poslije dam bocicu. Nisam vise ni sigurna da li mozda vise posisa nego prije ili zbog grceva. Jos i zatvor ima, jako tesko kaka i kad uspije uz moju pomoc s pola sata masiranja bude joj zeleno zuta stolica, a kazu da je to stolica gladi. I ja si razmisljam da joj promjenim hranu pa mozda bude djelovalo ako joj ne pase ova. Mislim uzeti neku za grceve, Milupa Confort ili Novalac IT.
Mozda neke iskusnije mame imaju savjet?
Ne znam da li da zbog te zelene stolice idem kod pedijatrice ili sto?

(Odgovor članu emamma)
Neposredna veza do poruke: 13
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Anketa

Diraju li se vaši dečki tamo?
пеперутка16

Moj troipolgodišnji sin neprestano dodiruje svoj kurcic i ne prestaje. Pokušala sam razne načine da ga odvratim, ali ne djeluje. Voljela bih da mi netko tko je imao sličnu situaciju napiše kako ju je riješio. Hvala.

Oznake

Sve najbolje!

Nekoliko korisnica i korisnika koji danas slave rođendan:

Čestitamo!