Prehrana djece alergične na mlijeko (Puna verzija)

Forum >> [Dijete] >> Prehrana djece



Poruka


Ninaa -> Prehrana djece alergične na mlijeko (15.3.2013 11:51:31)

Maleni ima godinu i alergičan je na mlijeko, dosta smo ograničeni kaj se tiče jelovnika jel ne smije ni alergene namirnice tipa rajčica, jaja, i sve tak jače alergene da ne bi bilo jer do 3 godine ne mogu sigurnoo utvrditi na što su alergični. povrće mu baš i ne ide pa mame sa iskustvom dajte neke ideje. Hvala




monstrum -> RE: Prehrana djece alergične na mlijeko (11.6.2013 9:09:58)

IZVORNA PORUKA: Ninaa

Maleni ima godinu i alergičan je na mlijeko, dosta smo ograničeni kaj se tiče jelovnika jel ne smije ni alergene namirnice tipa rajčica, jaja, i sve tak jače alergene da ne bi bilo jer do 3 godine ne mogu sigurnoo utvrditi na što su alergični. povrće mu baš i ne ide pa mame sa iskustvom dajte neke ideje. Hvala


Tko ti je to molim te rekao? Mi smo našu curicu testirali s navršenih godinu i pol...i nakon prve reakcije i mojih suza kad sam vidjela na šta je sve alergična, prilagodbom hrane smo se rješili puno briga i problema... sad znam što joj smeta i to izbjegavam..




mamma2 -> RE: Prehrana djece alergične na mlijeko (13.12.2013 18:27:33)

Help, tko zna nešto? Moja mala djevojčica nije na ništa alergična (radili pretrage):), ali kad got popije mlijeko zaboli je trbuh.Dugo je dojila (2,5g.). za sad smo mlijeko odbacili, pedijatrica za sad nije dala nikakve pretrage.ima li tko sličnih iskustva?




leot -> RE: Prehrana djece alergične na mlijeko (14.12.2013 13:13:12)

Ako djetetu nesto ne odgovara ili reagira bilo kako na namirnicu (osipom,lisajem,crvenilom,bolovima u trbuhu,zatvoru,proljevu i slicno) izbjegavati tu namirnicu! Klin se klinom ne izbija i to je pravilo za alergicare.
Bitno je znati da ako test pokaze da nije alergicno na mlijeko ne znaci da stvarno nije. Mlijeko u sebi ima dodatke da ostane u tertapaku,plasticu "svjeze" i na to reagiraju djeca. Da date djetetu mlijeko od krave koja samo pase i nije bila nikad pod antibioticima ili joj nisu davali hormone koji stimuluiraju proizvodnju mlijeka (sta ova kupovna mlijeka imaju+konzervanse),sumljam da bi reagirala na takvo mlijeko.
Isto je sa cokoladom,test mozda ne pokaze alergiju na cokoladu(odnosno na kakao) a dijete reagira. Napravite kolac sa kakaom(bez cokolade) vjerojatno nece reagirati.

za voce i povrce je relativno,ipak se voce opere,povrce termicki obradi pa nema reakcije ako stvarno ne smeta sastav namirnice tijelu.

moje dijete je bilo na testu sa gdinu i pol i pokazalo mu je da nije na nista alergican. Stalno je imao crvene plikove po licu. Na kraju se uspostavlio da je alergican na namirnice koje su spricane(voce i povrce organsko cak i jagode mu ne smetaju),mlijeko (skoro ga ne koristimo,rade jogurt ili nista-ili mlijeko za djecu-hipp,aptamil i slicno),cokolada (cim pojede malo vise odmah se osipa),musle(ne ubrajam confleks i zobene)
treba izbjegavati namirnice koje su same po sebi alergent i za koje znate da su pumpane konzervansom-MLIJEKO.
test pokazuje reakciju na konucentrat namirnice,a ne na namirnice koje mi zapravo koristimo.

evo,nadam se da sam uspjela objasniti i nadam se da cete shvatiti alergije ozbiljije nego se to cimi.
Ja zivim cijeli zivot u obitelji alergicara i to je jako opasno ako se ne pazi. Sama sam alergicar i gotovo cijelo vrijem sam na tabletama claritin,moje dijete je zbog mog neznanja bilo na sirupima za ublazavanje alregije godinu dana. Ne zelite to zivit. Pazite sa hranom jer svasta serviraju i pakiraju danas.
Iako da se razumijemo,nemorate preci na bio i organsko (to ipak uzima iz budeta dosta novaca) samo treba paziti i biti mastovit u kuhinji.





mamma2 -> RE: Prehrana djece alergične na mlijeko (14.12.2013 14:55:01)

Baš Vam hvala na odgovoru i malo utrošenog vremenu:)
Zahvaljujem što još do sada nismo imali iskustva sa alergijama, a nadam se da je i ovo prolazno, kažu da se to da stabilizirati.:)




Durdjica -> RE: Prehrana djece alergične na mlijeko (16.1.2014 20:09:57)

Ako je u pitanju alergija na kravlje mlijeko, danas imaš puno alternativa...bademovo, zobeno, rižino..




Stranica: [1]