Mlijeko nakon kasnog spontanog (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Spontani pobačaj



Poruka


lenka gk -> Mlijeko nakon kasnog spontanog (16.2.2013 10:52:45)

Pošto sam nova ovdje, možda nije vrijeme za otvaranje novih tema, al ja jednostavno imam potrebu za tim!!!

Htjela bih pomoći svim curama koje se nađu u situaciji kao ja, jer ja sam sve preguglala i preforumirara, ali našla sam samo neke slićne teme, ništa konkretno.

Izgubila sam malog anđela u 20-tom tjednu, s bebom sve super, ja nisam uspjela zadržat bebu. slijedio je porod pa kiretaža. Dva dana bolnice i kući. Nitko baš previše ne govori o posljedicama kasnog pobačaja.
I eto mene treći dan ujutro budim se s prsima 3x većim nego inaće. Šta sad???? Nije dosta što sam prošla sve ovo, još i došlo mlijeko!!!!!
Navodno sam trebala poslije kasnog spontanog dobiti neku inekciju da mlijeko nebi došlo, ali to nisam. Na otpusnom pismu je pisalo jedino, pregled za 2 tjedna, od onog šta sam ja razumjela pročitati.
Naravno, tko nosi otpusno pismo drugi dan svom doktoru, ko je u stanju???? Vikend, doktor ne radi??? A šta da ja radim???
Srećom imamo jednog ginekologa, kućni prijatelj, kojeg zovem jer mislim da ću explodirat, koji mi kaže da sam trebala dobit terapiju Bromergona.....šta niko nije spomenuo, niti igdje piše!!! eto kod mene je sreća jer živim u malom mjestu u kojem svako svakog zna, pa je teta u apoteci bila toliko dobra i dala mi bočicu Bromergona na svoju ruku, recept da donesem kasnije!!!
Ali on ne djeluje odmah........ treba mu dan-dva!!!!
Moj savjet za cure koje se nađu u takvoj situaciji (nadam se da će vas biti malo):
- ne dirat prsa, ne istiskivat ništa, ono što samo izađe ok, a toga će biti, meni je majca znala biti skroz mokra, jer ako ga istiskujete, koliko ga istisnete, toliko će ga ponovo doći
-obavezno, ali obavezno imat grudnjak koji vam prsa podigne i učvrsti, prvo da vas ne boli, a drugo da mlijeko je izlazi van, al nemojte prsa sad sapet u neki grudnjak koji ste nosili prije godinu dana, nego neki koji vam je komotan i da drži sve na mjestu. Isto tako ne skidat ga po noći, znaći spavanje s njim, bit će nezgodno za one koje nisu navikle ko ja, al šta se mora....
- stavljat hladne obloge, ja sam naizmjenićno stavljala malo hladne obloge, kad bi postali topli, mijenjala, ali s tim krpama se nemožeš kretat po kući i stalno si mokar, pa sam kombinirala, kada sam bila na miru obloge, a u pokretu u grudnjak sam stavljala listove kupusa koje sam prije toga malo natukla batićem za meso, da nisu kruti i da ispuštaju više soka, mijenjat ih svaka 2h. Isto tako je dobar i peršin, ali meni bi trebala cijela plantaža kolika prsa sam imala.
- nabavit kadulju, čaj od kadulje-kavena žlićica kadulje prelivena s 2dcl vruće vode, pustit da odstoji 20-30min, ne duže i piti ujutro i navećer, kadulja sprijećava dolazak mlijeka
-i naravno kemija Bromergon, ja sam imala bočicu od 2,5mg, prvi dan pola tablete ujutro, pola navećer, a nakon toga 7 dana 1 ujutro i 1 navećer, pa nakon toga 7 dana smanjivat terapiju, pola ujutro, pola navećer. jer ako prestanete prenaglo mlijeko se može vratiti. Ako onih drugih 7 dana vidite da su se prsa prilićno smanjila, smanjite još terapiju, recimo samo pola navećer, ujutro ništa. Uglavnom Bromergon pijte bar 2 tjedna. Bromergon su teške tablete i imaju dosta nuspojava, pa ih zato prakticirajte piti navećer prije spavanja, jer vas bace u trans pa spavate, a drugu (bar sam ja tako) poslije ručka, jer sam onda išla malo prileć, pa i ako mi se vrti-ležim. Nije bitno da ih pijete svakih 12h, nisu antibiotik, bitno je da bobije organizam dovoljnu dozu za taj dan. I bitno je dobro se najest prije njih, onda nisu nuspojave toliko jake.

Znam da sam malo udavila s ovom temom, ali da je meni to imao ko reć kada mi je trebalo bila bih najzahvalnije biće na svijetu.
Uglavnom, ja sam se držala ovoga i nakon 2 dana već je bilo velikih pomaka, nisam dobila upalu i 7 dana nakon toga sam se već zabrinula dali će šta ostat od tih mojih prsa koliko su se smanjila!!!!

Nadam se da ću ovom temom nekome pomoć iako se najviše nadam da nikome neće trebat!!!!!!!!





danery -> RE: Mlijeko nakon kasnog spontanog (16.2.2013 11:25:09)

žao mi je što si tako prošla [sm=smiley13.gif]
meni je induciran porod u 25.tj.,isto nisam dobila nikakve detaljne upute ni savjete,ali su mi dali bromergon da pijem....grozan mi bio,rušilo me,ali meni nije nadošlo mlijeko,pa sam tu imala sreće....

ima alternativa tim tabletama,ali puno skuplja verzija....dostinex tablete,oko 700 kn,u pakiranju 8 komada,pije se 1 tjedno.....to mi je odavno napisala jedna cura jer je imala sličnih problema i pomogle su joj....




lenka gk -> RE: Mlijeko nakon kasnog spontanog (16.2.2013 11:38:11)

Hvala Danery!!! Žao mi je što smo se našle na toj temi....... bilo bi bolje na nekom veselijem mjestu!!! Žao mi je što i ti to prošla!!! [sm=smiley19.gif]

Hvala ti na savjetu, mislim da nema te cijene koju čovjek nebi platio da mu bude bolje. Eto nadam se da ćemo barem nekom pomoć sa našim iskustvima.





Renata RR -> RE: Mlijeko nakon kasnog spontanog (16.2.2013 11:38:42)

Najjednostavniji način da se riješite mlijeka je čaj od kadulje, isto dolazi u obzir pri odvikavanju od dojenja. Kadulja djeluje isti dan.




lenka gk -> RE: Mlijeko nakon kasnog spontanog (22.2.2013 11:04:33)

Draga Renata.........
Nakon 14 dana pijenja bromergona, stvarno je mlijeko prestalo nadolazit i bila sam sigurna to je to ... napokon gotovo, na tvoj savjet pila sam kadulju, ujutro i navećer, šalicu 2 dcl ( iako sam je pila i svih ovih 14 dana). Bromergon ima jake nuspojave i nisam se više htijela trovat s njim. Samo za informaciju.... još uvijek imam mlijeka.... od kadulje ništa!!!!!!!!!! Ne kažem da možda ne pomaže, bar nisam dobila upalu, ali u mom slučaju kadulja je samo pripomoč.... nije riješenje!!!!




seraphyme -> RE: Mlijeko nakon kasnog spontanog (22.2.2013 11:07:53)

lenka mlijeko se zna zadržati dulje...... hledne obloge i čekati 




Renata RR -> RE: Mlijeko nakon kasnog spontanog (22.2.2013 11:20:47)

Mlijeko ne može samo nestati, ali od kadulje se smanji produkcija mlijeka. Nemoj istiskati i slušaj savjet od seraphime.

lp




moj andjeo -> RE: Mlijeko nakon kasnog spontanog (15.6.2014 0:11:25)

cure ....evo upravo mi se to dogodilo ... vikend ....grudi ko kamen i curi mlijeko na lijevoj




Stranica: [1]