Epiduralna analgezija (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod

Poruka

Renata RR -> Epiduralna analgezija (17.1.2013 8:47:31)

Što mislite o epiduralnoj? Jeste li rodile (ili ćete roditi) s epiduralnom ili bez?

Ja sam dva puta bez, ali sam drugi put kad su trudovi bili najjači razmišljala da bi 3. rodila definitivno s epiduralnom. Ako me na kraju ne bi stavili na drip, jer se mojoj gin žurilo doma, vjerojatno bi prirodne trudove izdržala puno lakše.

sarah_zg -> RE: Epiduralna analgezija (17.1.2013 9:59:36)

Ja sam rodila s, nakon 2 dana mučenja i ne znam koliko dripa dali su mi tu epiduralnu i osjećala sam se kao u raju, ali nemam neki stav da bi opet 100%. Najrađe bi na carski, iskreno. Ja nisam imala svoje trudove, nego izazvane i pauzu između 15 sekundi, bilo je užasno i onda kad su mi dali tu epiduralnu ja sam skoro zaspala od iscrpljenosti. I sad oni viču tiskaj sad i dok ja to kažem svom umornom mozgu trud već prošao.
Možda u nekim 'normalnijim' uvjetima je bolje. Uh, nemam pojma šta bi rekla. Sad sam opet trudna i imam opet 100 najcrnjih scenarija u glavi, ali valjda će sve bit ok.
Inače, trebate znati da i anesteziolog mora bit dobar. Ja sam, kao što sam rekla, imala pauzu između trudova 15 sek., a imala sam 100 kg i frajer mi je u tih 15 sek. trebao zabiti iglu u kičmu i ... uspio je! Kad su me dovezli u sobu, mm je donio neki sok od litru i pol i sestra je stajala pored mene i rekla: sad polako sve to popijte, ja ću doć za 15 min i vodim vas piškit. Nisam imala pojma o čemu ona, ali slušala sam je i bila sam taaaako žedna da mi je to pasalo. Problem je jer kao neke žene poslije toga ne mogu mokriti. Ja sam mogla bez problema i osim traga na leđima (koji je ostao više od 2 god) nisam imala nikakvih posljedica od epiduralne.

cuba -> RE: Epiduralna analgezija (17.1.2013 10:20:45)

O epiduralnoj mislim sve najbolje i tražila sam ju na prvom porodu. Ali u St rodilištu je opće poznato da je možeš ti tražiti ali da ćeš uvijek dobiti isti odgovor a to je da: "trenutno anesteziolog nije slobodan". Takav odgovor sam i ja dobila. Naručiti se za nju tj prethodno dogovoriti se isto ne može.
Znam da ću je sigurno pitati i kod drugog poroda (ukoliko ne bude dogovoreni carski jer postoji mogućnost) ali čisto sumnjam da ću i drugi put biti veće sreće....nada umire zadnja[sm=smiley36.gif]

sarah_zg -> RE: Epiduralna analgezija (17.1.2013 11:07:13)

Cuba, sta ti nisi roka rodila na carski? Ma i u zg dobiješ takav odgov. Mene su poslije cimerice u sobi pitale jesam li imala vezu i koliko sam platila, a stvarno nisam. Iako sad već tražim vezu za carski i platila bih[sm=smiley36.gif]

cuba -> RE: Epiduralna analgezija (17.1.2013 11:49:32)

Da draga, nakon dugih 12h provednih u rađaoni sam završila na hitni carski jer se frajer nije spustio u porođajni kanal.
A to tada sam prošla sva porođajna doba, klistir, šetanje, otvaranje 10cm, 4h dripa, probušili su mi vodenjak i tako...i na kraju kad su vidjeli da jednostavno ne ide su se odlučili za carski rez a još je u trudničkoj stala naznaka da je beba procijenjena na 4kg ali to njih valjda nije briga.
Tako da sam u tom periodu trudova ja tražila epi i dobila šut kartu...

cuba -> RE: Epiduralna analgezija (17.1.2013 11:53:22)

I znaš šta, drugog poroda me uopće nije strah[sm=smiley36.gif]
Jednostavno mislim da me ne može boliti više od prvog puta kad su ti trudovi toliko jako šibali i bili kratkog razmaka i da sigurno neće duže trajati jer je opet maternica bila rezana i da će to uzeti u obzir. Ako ne uzmu dat ću im ja do znanja[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Tebi zbilja držim fige da sve prođe ok i da ovaj put ne doživiš ni sekundu onog što si sa G...

elven -> RE: Epiduralna analgezija (17.1.2013 11:54:45)

Cuba, ti kao da opisuješ moj porod ;)... sa dva carska prošla 4 različita scenarija... veselje...

...ali o epi je već bila tema pa provjerite

http://www.ringeraja.hr/forum/m_789211/mpage_2/tm.htm#812466

elven -> RE: Epiduralna analgezija (17.1.2013 11:56:12)

...samo sam ja dobila epi i to je stvarno bio dobar izbor, za mene.

seraphyme -> RE: Epiduralna analgezija (17.1.2013 12:15:34)

ja ne bih dala da me netko bode u kralježnicu. zato sam odabrala opću, a ne spinalnu anesteziju

Kazimira -> RE: Epiduralna analgezija (17.1.2013 14:24:36)

skoro sam je dobila jer mi je jedna od više babica koje su me pregledale, nakon 8 sati trudova, rekla da sam tek na početku.....do tada sam htjela sve prirodno, još mi moja babica koja je došla u smjenu rekla....vidiš kak nije sve onak kako bi htjeli.......nije iz boce iscurila ni trečina fiziološke ...HE....evo meni trudova za izgon[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]..kaj sam bila sretna ko prase......[sm=jezicek.gif]....i imala sam pravo.....ali uspjela me babica uplašiti.....a mm....kaj je on tek pročitao na papiru s nuspojavama, nije se cijeli porod tak preznojio.....sve ok dok je sve dobro...ali ak krene u krivo.....
eee čak me nisu ni rezali a moj bumbar imao 4 320.....[sm=bravo.gif]

hvala Bogu moj porod je bio prirodan i takvi budu i drugi...ako je sve s bebom i samnom ok.......

pepeljuga -> RE: Epiduralna analgezija (17.1.2013 14:29:41)

Tri puta rodila prirodno al se mislim da bi sad definitivno mogla uzeti epiduralnu,bas ću danas pitati ginica malo o tome.

Jedini problem je sto ja uvik dođem puno otvorena a nemam pojma do koliko cm se ona ono može dobiti[sm=zmeden.gif]

mala pcelica -> RE: Epiduralna analgezija (17.1.2013 14:55:46)

ja sam rodila na piduralnu u vinogradskoj,dobila sam ju u ponoć i za 3 sata sam rodila,stim da mi je prvih pola sata bilo super bez bolova,poslje je popustila i bila mi je utrnita samo desna strana,tako kao da ju nisam ni imala...ali ja bi opet da mogu uzela...

maminangel -> RE: Epiduralna analgezija (17.1.2013 15:26:25)

I ja sam već dosta pisala o epiduralnoj,i iskreno neznam kaj bi vam rekla,uzela bi je opet samo zato što nakon nje zbilja ništa nisam osjetila čak sam i zadrijemala,a imala sam inducirani porod uz drip i bušenje vodenjaka to je prednost a ono zlo koje nebi nijednoj poželjela je to pikanje koje su mi ponavljali 5 puta,DA 5!!!!jer je bila neka naučnica uz iskusnu anesteziologicu i nakraju me ta stara kad sam joj rekla da je ovo zadnje odmah piknula a išla sam na epi kao preko veze,j.... ti takvu vezu kad se uče na tebi[sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]inače drugih nuspojava hvala Bogu nisam imala,osim što je već bilo krajnje vrijeme da mi je daju jer oni to daju toliko da te popusti kad treba kod zadnjeg izgona,radi tiskAanja,a ja nisam osjetila uopće trudove i oni su mi govorili kad trebam tiskati,a rezultat dali je ili nije od toga je da sam popucala uzduž i poprijeko i dva mj.nisam mogla sjediti kako treba.U drugoj trudnoći nakon skidanja šava od serklaže sam se odmah porodila za satak,bez i jednog šava,i takav porod želim svakoj..

lidac0605 -> RE: Epiduralna analgezija (17.1.2013 16:11:47)

Nisam tražila i ne bi.Užasavam se pomisli da me neko bode u kičmu.Rađe bi ih rodila još četvero bez,nego jedno sa...nema šanse

andydea -> RE: Epiduralna analgezija (17.1.2013 17:11:09)

Već sam bila pisala na temu epiduralna [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
U prvom porodu sam je dobila,a nisam ju tražila[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley13.gif[/image]..nisam ni znala kaj je to[image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley13.gif[/image]...Dobila sam ju zato kaj sam prenjela 11 dana i nisam ništa bila otvorena...bebu sam rađala 6 i pol.sati..užas...međutim nikada više...definitivno NE za epiduralnu...nisam osjetila apsolutno ništa da mi je pomogla...još me peklo iza u kičmi drugi dan...tek su mi je izvadili drugo jutro...fuj...strano tijelo kao ni tablete nisu dobre...uglavnom rađe sam za drip u takvim situacijama...
Drugi porod sam rodila bez ićega, a treći (ujedno najteži) uz drip...nisam željela epiduralnu,mada su mi je nudili...fala lepa ,više nikada...

bomboncic02 -> RE: Epiduralna analgezija (18.1.2013 22:25:22)

Prva dva poroda bez epi (prekasno tražila, otvorila se više od 5cm), a treći, pošto je dugo trajalo i pošto sam bila iscrpljena i izmučena tražila sam ju, anesteziolog mi ju dao bez ikakvih problema i nakon što je krenula djelovati preporodila sam se.
Molila sam, žmirila i odmarala i čuvala snagu za izgon.
Meni je epi zakon [sm=smiley36.gif]

cocco -> RE: Epiduralna analgezija (21.1.2013 11:00:30)

da li je spinalna koja se dobije na carskom isto kao i epiduralna?
kod nas se epi ne može tražiti (sisak) ni dobiti, navodno zbog nuspojava, a prije se plaćala i to mislim oko 2000 kn!!!! a ako je to isto i daju ju za carski, zašto ne bi i ovako?

Piturica -> RE: Epiduralna analgezija (11.3.2013 13:19:54)

ja se nadam da cu ju dobiti i da necu biti preotvorena da me odbiju. ako to toliko smanjuje bol i to cak da skoro pa nista ne osjetis...uzimam u dvostrukoj kolicini [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

malicka -> RE: Epiduralna analgezija (11.3.2013 13:36:15)

Rodila sam bez epiduralne, i neću ju ni sad tražiti.
Sa mnom je u rađaoni bila jedna žena kojoj su dali epiduralnu jer ju je ona tražila (mislim da ju je ona i kupila jer je bila gužva i nisu imali više epiduralnih, niti ičeg ostalog). Dugo je rađala, ali je i nakon poroda morala preležati određeno vrijeme skroz u vodoravnom položaju. Rekla je da joj je poslije bilo dosta loše i dugo joj je trebalo dok je došla k sebi.
Tako da stvarno neznam, mislim da je to izbor svake žene, svaki porod i svako iskustvo je drugačije.

Afrodita83 -> RE: Epiduralna analgezija (12.3.2013 17:49:52)

Ja se užasno bojim te epiduralne!!!! niti znam puno o njoj, niti koji su uvjeti da bi se uopće mogla dati, a bome niti kakve su posljedice [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]
Molim vas ako netko ima više informacija neka napiše!

djuka -> RE: Epiduralna analgezija (22.3.2013 10:20:44)

Malicka, nije ta tvoja kupila epiduralnu (to se ne može kupiti), kupila je isto kao i ja- pribor za epiduralnu (kateter koji ti uvedu). I premda sam prvo djete rodila sa njom i nemam nikakvih loših iskustava, dapače samo pozitivnih, sad za drugo ju vjerojatno neću tražiti.... Samo iz razloga jer ne osjećaš trud koji ti ustvari daje poriv za tiskanjem bebe...

anaxx -> RE: Epiduralna analgezija (22.3.2013 11:13:35)

IZVORNA PORUKA: bomboncic02

Prva dva poroda bez epi (prekasno tražila, otvorila se više od 5cm), a treći, pošto je dugo trajalo i pošto sam bila iscrpljena i izmučena tražila sam ju, anesteziolog mi ju dao bez ikakvih problema i nakon što je krenula djelovati preporodila sam se.
Molila sam, žmirila i odmarala i čuvala snagu za izgon.
Meni je epi zakon [sm=smiley36.gif]

POTPISUJEM!
samo što ja nisam rodila dva puta bez, moja oba poroda su izgledala kao tvoj treći... oba puta tražila i dobila jer sam bila iscrpljena, a i doktori su mi preporučili...
nisam ju odmah tražila:
1. put jer je bilo 1. put i nisam znala kako djeluje i kao i neke od vas vagala dobre i loše strane
2. put jer su mi rekli da mi ne treba za drugi porod, to ide puunooo lakše nego prvi... ha, ha kakva zabluda, opet nakon puno muke i sami doktori rekli da neka mi se da epi...

ako slučajno bude treće, tražiti ću je odmah!

andydea, tebi je to netko očito krivo stavio i zašto su ti je pustili do drugog dana [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.hr/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ,
meni su je maknuli čim sam se do kraja otvorila tako da sam za izgon osjetila svaki trud i mogla normalno surađivati s babicom...

sretnaz -> RE: Epiduralna analgezija (22.3.2013 11:45:03)

Nisam htjela ni drip ni epiduralnu... i nekako mi je žao za epi jer su me trudovi strašno rasturali i jako sporo sam se otvarala. Bilo me sram koliko sam vrištala od trudova, mislila sam da ću podnjeti tu bol puno lakše! Koja zabluda. Pogotovo me počelo rasturat nakon bušenja vodenjaka. I tako, razmišljam o epiduralnoj kada drugi put budem trudna.

mamacita -> RE: Epiduralna analgezija (22.3.2013 18:56:52)

Ja sam rodila dvoje sa epiduralnom i dvoje bez. NIKAD ne bih nikome preporucila da radja bez epiduralne ako je dostupna. Uzivala sam sa epiduralnom, i imala sam u oba navrata odlicne anesteziologe koji su mi je dali, i to oba puta u Americi. Stoga... ako nude, uzmi.

innayari -> RE: Epiduralna analgezija (6.6.2013 9:39:39)

ja sam takodjer prvi put rodila sa epiduralnom i nisam imala losa iskustva dapace posto sam se slabo otvarala to mi je zbilja pomoglo da bolove daleko manje osjetim i nikako nije istina da se ne osjeti nagon za tiskanjem jer oni vrlo dobro znaju i vide kada pocinje porod pa se epiduralna skroz makne bas zato da se kad porod pocne trudovi itekako dobro osjete

Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>