Tedy bear -> RE: koliko dugo vam je trebalo da ostanete trudne (23.9.2012 16:40:59)
|
Draga Pinky hvala što se unosiš u moj problem i hvala na odgovoru. Pratim ovulaciju već duže vrijeme, al ni danas nisam sigurna jel je točno određujem ili ne, pa možda si u pravu, možda to i jeste problem. Prvo sam bilježila bazalnu oko pola godine i radila graf na Fertility Friends, ali su mi ti grafikoni bili totalno nelogični. Nekad mi je ovulaciju pokazivao 11dc a nekada 18dc. Istina meni i duljina ciklusa varira. Najčešće je to 26,27 dana, ali recimo ovaj je trajao 30 dana, a nekada (1-2 puta u godini) bude skroz kratak 23 dana. Zadnjih godinu dana samo pratim duljine ciklusa i sluz (gdje sam opet nesigurna), a prije dva mjeseca sam počela s LH trakicama i mislim da su mi one najpouzdanije. Zaključila sam da mi je najbolja kombinacija LH trakice i ići kod ginekologa da i on prati razvoj svakih možda 2 dana, pa na takav način odrediti O i tempirati odnose. Vidjet ću poklapa li se ono što ginić kaže sa onim što kažu trakice. Mogu usput pratiti i bazalnu još dodatno, ništa me ne košta, uradit ću sve što treba. Ali sve bi to bilo lijepo da ja sjedim kući, ništa ne radim i samo čekam te dane i budem odmorna i raspoložena za keks, pa bi sigurno i upalilo. Na žalost, život mi je takav da mi se vrlo često potrefi da baš u one dane moram ići na neki službeni put, kao što je recimo i ovaj mjesec, par dana, i to sve remeti. Druga stvar za koju si možebit u pravu je da obzirom da to ne radimo često, možda nema dovoljno živahnih plivača. Jednom smo radili spermiogram (a nismo se cca 20 dana prije toga). Bilo je puno mrtvih i lokalno pokretnih (skupa 86%), a malo progresivnih (14%), te puno defektnih (85%). Razmišljamo da ponovimo taj nalaz, ali bih prvo da se ovaj mjesec stvarno potrudimo i keksamo svakih 2-3 dana, pa ako ništa ne bude, onda idući mjesec ponovo spermiogram. Ako on bude uredu, sljedeći korak bi bio prohodnost jajovoda. Na koji način ginić može utvrditi da su jajovodi neprohodni? Znam da boli samo čišćenje, ali kako on uopće zaključi da trebaš ići na propuhivanje? Kakav pregled za to treba obaviti, jel ultrazvukom, nekakva sonda ili što? Koliko dugo ti pokušavaš zatrudniti, jel sve ostalo uredu izuzev PCOS koje si spomenula? Jesi pokušavala sa kakvim liječenjem tih PCOS, čitala sam na nekoj od ovih stranica i neke prirodnije načine, trave i to... U svakom slučaju, koliko sam pročitala po forumima, većina žena sa PCOS zatrudni prije ili kasnije, samo treba biti uporan. Stoga, glavu gore i idemo naprijed, upalit će jednom i tebi i meni!
|
|
|
|